Microsoft Publisher este inlocuitorul lui Microsoft FrontPage?


(Florin Anghel) #1

1)Sincer sa fiu,ma interezeaza foarte mult Microsoft FrontPage-ul.

2)Eu am in calculator Windows 10 si este instalat Microsoft Office 2010.
In Microsoft Office 2010 am urmatoarele:Word,Excel,Powerpoint,Onenote,Outlook,Publisher si Access.
Din toate cele 7 variante din Office 2010,ma interesa Publisher(FrontPage) si PowerPoint.
Daca vreau sa cumpar Office 2010,trebuie sa scot din buzunar 300 de lei/an.Deci trece un an de zile si trebuie sa scot iar 300 de lei la anul.In fine,nu vreau sa insist prea mult.

3)Mi se pare ca Microsoft FrontPage a fost in editia din 2006,nu sunt prea sigur de ce zic.Probabil ca cei de la Microsoft au inlocuit FrontPage-ul cu Publisher-ul.

4)Intre Microsoft Office 2010 si Microsoft Office 2016,nu este nicio diferenta financiara intre cele doua versiuni.
De ce?Fiindca intre Office 2010 si Office 2016,este tot 300 de lei.Probabil s-ar putea sa fie putin imbunatatita editia din 2016.
Eu consider ca n-are rost sa cumpar varianta pentru 5 calculatoare,cand mie imi trebuie doar pentru mine.
Intrebare finala:Microsoft Office Publisher este înlocuitorul lui Microsoft Office FrontPage?

Multumesc anticipat!:smile:


(Ionu╚Ť Staicu) #2

Probabil c─â din Publisher po╚Ťi exporta ca HTML, dar sunt dou─â aplica╚Ťii distincte, cu scopuri diferite ╚Öi f─âr─â prea mare leg─âtur─â ├«ntre ele.


(István F.) #3

Problema cu frontpage este că e neprofesional și nesigur, expirat din 2006.

Publisher nu este frontpage, dar cu chiu cu vai s-ar putea folosi pentru așa ceva.

Dac─â vrei frontpage de 2017 vezi Hugo :


Teme: https://themes.gohugo.io

Eventual Squarespace, Wix sau Wordpress cu un generator de tem─â sunt solu╚Ťii complete.

Pui un designer s─â ├«╚Ťi fac─â tema (sau folosesti una existent─â) ╚Öi dup─â tu scrii con╚Ťinutul pentru hugo ├«n word.
Generezi html-ul pe baza fișierului .doc convertit în markdown sau folosești writage în word.


(Adavidoaiei Dumitru-Cornel) #4

Da nu am mai auzit de front page din liceu 2003, atunci o colega a facut un site cu front page pentru atestat la informatica, eu am facut un portal cu PHP && MySQL, dupa aia mai tarziu am migrat spre C# cu SQL Server.


(Ivan Prozorovschi) #5

Salut :slight_smile: deci ├«nlocuitorul modern al Microsoft FrontPage este SharePoint Designer 2013 care difer─â mult de FrontPage ca interfa╚Ť─â ╚Öi organizare. ├Äns─â╚Öi programul SharePoint Designer este gratuit, dar nu prea po╚Ťi face cu el multe f─âr─â Microsoft SharePoint Server ╚Öi Microsoft SharePoint Foundation.

Po╚Ťi ├«ns─â s─â creezi ceva pe wordpress org (cea mai popular─â platform─â). Este ceva mai complicat─â - necesit─â securizare, update ale plugin-urilor, configurarea serverelor, stabilizarea site-ului, ÔÇŽ Uneori mai apare o eroare care necesit─â ceva programare. Desigur vei avea o comunitate prietenoas─â care la sigur Te va ajuta. ├Äntrebarea ├«ns─â este dac─â ai timp pentru toate acestea?

O alt─â op╚Ťiune sunt programe de tip drag and drop ca de exemplu WebWave. Cu aceste programe po╚Ťi face un site mai bine proiectat din perspectiva experien╚Ťei utilizatorului. Chestiile tehnice sunt mai simple sau ├«n genere eliminate, de exemplu - achizi╚Ťionezi direct un domeniu ╚Öi nu-╚Ťi ba╚Ťi capul de configurarea serverelor.