Migrare date Prestashop - Magento

Salutare,

Trebuie sa migrez toate comenzile/facturile/clientii dintr-un prestashop in magento. Am gasit pe net 2 extensii care au review-uri ok insa pe la pret nu ma lamuresc: ori e fix ori este in functie de nr de linii importate.

Daca a facut cineva acerst lucru, ati facut script custom sau tot o exstensie din asta?

Multumesc.

1 Like

Daca e Cart2Cart este in functie de numarul de linii, dar nu migreaza complet. Cel mai bine este script custom, ca fiecare migrare are specificul ei.
Apropo, dar care e cauza trecerii de la PrestaShop la Magento ?

2 Likes

Da. Cart2Cart si ceva cu LitExtension.

Clientul doreste… cu toate ca are 15 produse… am de migrat 15 produse/2000comenzi/1500clienti.

1 Like

Nu merge un mic script care in final sa exporte un csv in formatul Magento sau even better sa foloseasca “API”-ul [0] lor pentru a genera produsele, orders etc.

[0] - http://inchoo.net/magento/programming-magento/programatically-manually-creating-simple-magento-product/

EDIT:

tip: pana functioneaza corect scriptul wrap everything in a transaction

1 Like

Daca sunt numai 15 produse mai bine le introduci manual, de preferat sa pastrezi id-ul din Prestashop la fiecare. Clientii sunt usor de importat, dar la fel sa incerci sa pastrezi id-urile. La final importi comenzile, daca ai pastrat id-urile la produse si clienti va fi mai simplu.

De curiozitate, poate aflii de ce s-a renuntat la Prestashop ? Desigur Magento are avantajele lui dar si costuri mai mari cu intretinerea si dezvoltarea, iar la 15 produse nu prea se disting diferente intre cele doua platforme.

Pana la urma ce ai folosit, ca am ajuns si eu in situatia de a migra baza de date de pe prestashop pe magento?

Am cumparat addon-ul de la http://litextension.com/

Migrarea a fost foarte usoara si rapida. Am platit 99$ pentru cate intrari aveam eu in baza de date si am putut face mai multe migrari.