Ministrul Finanțelor anunță primele 3 domenii unde nu mai vrea scutiri de

De data asta ne priveste[1] pe noi, angajatii


  1. Subiect cu putina tenta politica, dar cred ca ne priveste dpdv al industriei ↩︎

“Revolutia financiara: Statul roman ia toți banii pentru a simplifica totul!”

Dragi cetățeni ai României, haideți să vă prezentăm o veste uluitoare care va schimba pentru totdeauna modul în care funcționează economia noastră. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat astăzi o mișcare radicală prin care statul va lua acum toți banii. Sună incredibil, nu-i așa? Dar săptămâna aceasta, lozinca “Pentru o contabilitate simplă și un sistem fiscal eficient” devine realitate!

Într-o mișcare îndrăzneață și plină de curaj, Ministerul Finanțelor a decis că este timpul să pună capăt complicatelor declarații fiscale, încurcăturilor contabile și sistemului bancar învechit. De acum înainte, statul va prelua controlul asupra tuturor conturilor bancare și va gestiona banii direct dintr-un singur loc: Trezoreria Statului.

Dar de ce o astfel de mișcare radicală? Ministrul Finanțelor explică: “Să fim sinceri, declarațiile fiscale și întreaga povară a contabilității au fost o mare bătaie de cap pentru toți contribuabilii noștri. Cu sistemul actual, este ușor să te pierzi în hârtii și să fii confuz în privința tuturor cifrelor. Prin urmare, am decis că este timpul să eliminăm aceste bariere și să facem un pas mare spre simplificarea procesului.”

Un alt aspect important al acestei schimbari radicale este eliminarea intermediarilor din distribuirea salariilor si a altor plati catre bugetari, cum ar fi medicii si profesorii. De acum inainte, Trezoreria nu va mai fi implicata in trimiterea banilor catre acestia. In schimb, sumele corespunzatoare salariilor si altor drepturi financiare vor fi pastrate direct in conturile Trezoreriei. Astfel, se elimina riscul erorilor si intarzierilor in procesul de distribuire a banilor, iar bugetarii pot vedea în timp real ca banii au fost colectați în totalitate.

Dar cum va funcționa acest sistem nou? Ei bine, fiecare cetățean va primi o cartelă unică, denumită “Cardul Fiscal Universal” (CFU). Acest card va fi legat direct de contul tău personal, iar fiecare tranzacție financiară va fi monitorizată și înregistrată automat de către stat. Nu vei mai fi nevoit să faci declarații sau să mergi la bănci pentru a-ți administra banii. Întotdeauna soldul va fi zero, în felul acesta eliminând și povara angajatului care săptămânal (și în unele cazuri, zilnic) își verifică situația financiară, această mișcare generând deseori stres și nemulțumire, recunoaște Ministrul.

Desigur, înțelegem că această mișcare poate genera îngrijorare în rândul celor care se tem de o astfel de centralizare a puterii financiare. Cu toate acestea, Ministrul Finanțelor ne asigură că există măsuri de securitate și confidențialitate strict implementate. Datele personale și financiare ale fiecărui cetățean vor fi protejate și nu vor fi accesibile decât celor autorizați.

Prin urmare, haideți să privim această mișcare drept o oportunitate de a simplifica viețile noastre și de a ne elibera de povara birocratică. Statul ia toți banii acum pentru a ne oferi un sistem fiscal mai transparent și mai eficient. Să renunțăm la declarațiile fiscale complicate și la griji constante privind plățile fiscale. Haideți să dăm statului o șansă de a ne ușura viața financiară și de a ne direcționa energia către lucruri mai importante!

Așadar, dragi concetățeni, bucurați-vă de această revoluție financiară care va schimba România pentru totdeauna. Haideți să privim viitorul cu încredere și să ne deschidem mintea către o nouă eră a simplificării și eficienței financiare!

Notă: Acest articol este un pamflet și nu reflectă realitatea. Scopul lui este să ofere o perspectivă umoristică și fictivă asupra subiectului.

3 Likes

Era de asteptat.

Oricum avem cele mai mici taxe din UE. (pe SRL)

Ca si angajat CAS/CASS-ul e criminal de scump pentru ce ofera. Plus doar medicii care n-au cautare vor sa lucreze cu CASS-ul fiindca nu platesc.

1 Like

Urmează și la SRL.

Vor anunța în decembrie cu data de începere 1 ianuarie ca să nu apuci să faci ceva și măcar din primul val să ia banii la fraieri…pardon, cetățeni.

Yup, mai mult ca sigur pregatesc ceva si pentru cei cu firme. Nu m-ar mira un impozit pe dividende de 15%.

Păi dacă AI-ul înlocuiește programatorii, ce rost mai are să fie subvenții pentru o mână de angajați?

Mai jos este un studiu pe care l-am citit recent pe tema reformei fiscale in care se analizeaza impactul eliminarii scutirilor de orice fel (in constructii exista scutire la sanatate si o reducere a contributiei la pensii) si introducerea unui impozit progresiv in Romania. Este o analiza mai profunda, care compara rezultatele din mai multe tari, raportate la PIB, oferind o argumentare detaliata asupra nevoii de reforma fiscala.

1 Like

Cumva mi se pare ridicol ca Romania are cele mai mari contributii sociale, dar noi avem cele mai proaste servicii sociale.

Din pacate cred ca PNRR o sa fie un dezastru pentru Romania, a fost creat pentru interesele tarilor dezvoltate (Germania/Franta/Italia/Suedia/Norvegia) si categoric nu pentru interesele noastre.

Deja in Cluj stim aproape cu certitudine ca metroul si centura sunt sortite esecului, dar vom avea taxe mai mari, dupa ce va fi clar ca trebuie sa dam banii inapoi vor mai mari o data taxele ca sa acopere prostia facuta acum.

orice numai sa nu elimine pensiile speciale :slight_smile:

Din pacate pensiile speciale sunt principalul motiv pentru care nu se poate corupe asa usor un judecator. Daca le scot nu mai risca o pensie foarte frumoasa ci doar cativa ani de inchisoare pentru un profit posibil mult mai mare.

PNRR cere eliminarea tuturor pensiilor speciale, ceea ce e o problema oricum o pui.

E pe dracu. Ca acu cu pensiile speciale merge treaba bine in justitie.

Tara asta nu are capacitatea necesara sa sustina o impozatiare progresiva. Indiferent cum am privi. Toate actiunile statului par sa se indrepte tot mai aproape de eliminarea si descurajarea oricaror forme de libera practica, bun simt etic in capitalism (raportarea sistemului la omul din sistem). Nu inteleg rostul in nici un fel. Noi ne apropiem de venituri in IT asemanatoare cu spaniolii (am auzit si eu) si asta determina foarte multi investitori straini sa migreze inspre ei fiindca nu sunt est europeni. Acum nu stiu concret la ce sa ma astept in urmatorii ani dar pare ca se duce in cap statul cu o caruta de concepte financiare contraproductive. Cu cat e piata mai libera de taxe de orice fel sau taxe mici cu atat se dezvolta mai mult cu cat o subjugi mai tare cu atat devine mai rarefiata. De ce ai crede ca stat ca aceste companii care mizeaza pe scutirea de impozit nu vor opta pentru o tara mai accesibila?

Mizeaza pe faptul ca foamea pentru bani e la fel de mare si acolo. Spania are o problema cu Catalonia, iar fara Catalonia sunt mai saraci ca Romania.
Dupa se vrea impozit unic pe corporatii/firme in UE.

Tara cea mai accesibila va fi Ucraina, iar cum noi suntem langa ea si posibil intram in Schengen suntem foarte atractivi pe moment. Uita-te putin doar la IPO-ul Hidroelectrica.

V-am zis ca nu se ating de IT :slight_smile:

de micro insa…

Nu scrie nimic în articol nici de micro.
Probabil vor reduce iar plafonul de la 500k la mai puțin.

Salut! Unde ai aflat studiul?
LE: Am gasit.