Multe informații despre cafea

Pentru că se știe că programatorii sunt, de fapt, mașini de convertit cofeină în cod, vă dau un blog foarte interesant despre cafea:

http://www.espressoman.ro

5 Likes

Lipsa cafelei iti strica ziua iar una proasta ti-o poate ruina ! Voi ce cafea preferati ? Dar pe care o evitati ? Ma feresc de Doncafe rosu. Foarte bune sunt Davidoff si Dallmayr.

Davidoff am încercat de vreo două-trei ori. De fiecare dată mi-a lăsat impresia unei cafele acide; prea acide pentru gustul meu, oricum aș fi preparat-o (ibric/french press/espresso).

Dallmayr cred că am încercat în zilele când cumpăram cafea măcinată.

De cel puțin un an am început să iau doar cafea boabe; obișnuiam să iau Lavazza (o pungă de 1kg îmi ajunge ~trei săptămâni) sau Julius Meinl (500g), dar ultima dată am avut de ales între două no-name-uri ieftine (~40-50 lei/kg). Am dat cu banul și am ales o cafea ok (de la Auchan). Ok în sensul că nu-i acidă și nici excesiv de amară și e rezonabil de aromată.

Intreb aci daca tot e vb de cafea. Va iese la expresor crema din cafea preambalata din comert (gen yacobs, cibo, fortuna) cu portafiltru nepresurizat?