MySql 5.6 - NoSql cu ajutorul memcached

M-am lovit recent de o structura in care n-am putut evita EAV (e nevoie ca utilizatorii sa-si poata crea din interfata tipuri de produse cu grupuri de atribute, care sa fie folosite mai apoi in generarea formularelor pentru introducere + afisare, filtrare, etc).

Am cautat alternative, iar majoritatea recomanda NoSql pentru acest model. Magento foloseste EAV si am citit ca pentru optimizare unii folosesc in paralel cu MySql o baza de date MongoDb doar pentru atribute / valori.

N-as vrea sa folosesc doua tipuri de baze de date pentru aceeasi aplicatie, asa ca am mai cautat si am citit ca incepand cu MySql 5.6, acesta poate fi folosit si ca NoSql cu ajutorul memcached. A folosit cineva ?

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.6/en/innodb-memcached.html
http://chipersoft.com/p/MySQL-via-Memcache/

1 Like

to quote myself:

Postgres HStore or its native JSON support or both.

Multumesc pentru sugestie ( imi cer scuze ca n-am apucat sa raspund in subiectul initial ).

Suna bine, insa nu am mai lucrat cu Postgres pana acum si fiind vorba de un proiect care se doreste a deveni open source parca as prefera sa folosesc initial MySql ( fiind un pic mai popular ). Dupa ce va fi gata, cred ca portarea si pe alte rdbms-uri va fi o idee buna si sper ca nu prea dificila (suportul de baza va fi inclus prin folosirea unui layer de abstractizare, insa cu API-urile specifice - ex: memcached - nu stiu momentan care va fi abordarea).