Navigarea în Chrome - Back Button

Am o problemă foarte ciudată și enervantă în Chrome (41-beta, pe Win8.1): de aproximativ o săptămână nu mai merge butonul de back (de fapt nu butonul per se ci orice modalitate de a te întoarce la pagina anterioară), . Trebuie să apăs pe el de vreo două-trei ori și mă duce două-trei pagini în urmă.

Inițial am crezut că e de la o extensie, doar că n-a mai fost actualizată de jumătate de an. Apoi am început să dezactivez extensii una câte una (acum am testat jumăate din ele) și tot nu știu dacă e rezolvat sau nu.

Ce face și mai dificil de găsit unde e problema sunt următoarele:

  1. Nu este predictibil. Poate funcționa o oră fără probleme, poate funcționa jumătate de zi sau poate face fițe de fiecare dată;
  • nu există vreo modalitate de a sorta extensiile după data ultimei actualizări;
  • pentru a vedea data ultimei actualizări este nevoie de două click-uri (și deschide o pagină nouă).

A mai avut cineva problema asta?

Eu folosesc chrome (dev channel 42 x64) si am probleme cu butonul back doar in motorul de cautare google (cateodata).
Cand caut ceva pe google si accesez un rezultat, nu mai pot da inapoi la pagina cu rezultate, decat daca tin apasat pe butonul back si aleg din drop-down pagina.
Incearca si tu sa tii apasat pe butonul back, sau incearca butonul Backspace de pe tastatura.

1 Like

Tocmai aici e șmecheria, că este haotic, nu urmează nici un pattern (tot ce descriu în continuare se întâmplă aleatoriu):

  1. ctrl+t caut ceva. Intru pe un rezultat, dau back, nu se întâmplă nimic. Dau back încă o dată, îmi arată pagina de new tab. În acest moment, navigarea va funcționa bine
  • intru pe un site primit prin IM. Navighez pe alt site (fie prin introducerea în bara de adrese fie printr-un link de pe acest site). Dau back de două ori, ajung pe site-ul inițial, navigarea începe să funcționeze

Tind să cred că-i un bug de chrome; am cam dezactivat toate extensiile și… degeaba.

Problema seamănă cu asta: https://code.google.com/p/chromium/issues/detail?id=93427 exceptând faptul că la mine nu se declanșează nici un loading…

E doar de la butonul de back? Backspace funcționează? Sau Alt + săgeată dreapta?

Nu funcționează nimic.

Am dezactivat toate extensiile și se întâmplă la fel.

De asemenea, în consolă nu apare nici o eroare; history.go(-1) face exact nimic iar dacă dau un restart la chrome (am activat remember last used pages sau cum se numește), începe să funcționeze în tab-ul respectiv.

Extrem de enervant!

Ai putea incerca si celelalte canale, incepe cu beta, apoi dev, apoi canary, poate au rezolvat problema dar fix-ul nu a ajuns in versiunea stabila inca.

Tocmai, că sunt pe beta :smiley:

Canary nu pot folosi pentru că nu îl pot seta ca default (dar nici nu sunt foarte sigur că aș vrea asta, având în vedere că de fiecare dată când l-am încercat am avut probleme, ceea ce îl face inutil în cazul web dev)

Daca raportezi bug parca primeai ceva din partea lor, nu? Sau se aplica doar pentru aplicatiile marca Gooogle?

1 Like