Nu mai avem voie cu subiecte politice

Am actualizat regulamentul, iar de azi interzicem orice discuții și aluzii despre politică, război și alte subiecte din zona asta.

Nu-mi place decizia, deoarece asta înseamnă cenzură, dar din câte am observat, orice discuție ce ajunge în zona asta se duce lejer într-o zonă ce nu ne face cinste. Nici comunității, nici individului.

Regula e simplă: are legătură cu ce facem noi, în mod direct? E voie. (pentru cei ce au uitat: facem dezvoltare). În rest, nu e voie.

14 Likes

Un război are legătură cu toate activitățile umane, mai ales cu a noastră.

1 Like

Știu, dar nu mergem într-o direcție măcar vag constructivă cu discuția. :slight_smile:

1 Like

Nici un bai, ne putem spurca pe restul discuțiilor.

3 Likes

Asta e parerea ta, mie mi se parea constructiva, nu suntem in russia unde toti trebuie sa fie de acord.

Amuzant e ca decizia asta “fara politica” e tot o decizie politica, totul e politic, poti sa faci tu mult si bine dezvoltare daca nu ai cui sa vinzi.

3 Likes

Cred că este ușor eronată tentația de a forța forumurile să fie strict on-topic. Probabil majoritatea celor de aici nu intră pe devforum neapărat pentru discuții tehnice cu cei asemenea lor, ci mai degrabă pentru componenta de socializare. Suntem “prieteni” într-un fel special, iar prietenii ar trebui să poată discuta și aspecte off-topic care le afectează viața.

5 Likes

într-adevăr, si am aflat multe lucruri interesante de aici non-dev related, asteptarea e ca aici poți sa discuți despre anumite topicuri din punctul de vedere al unor oameni care au mai multe în comun din punct de vedere al gândirii. (de exemplu gândire analitica care tinde mai mult spre obiectivitate)

3 Likes

in conformitate cu noul regulament cred ca ar trebui sa inchizi foarte multe topicuri care n-au nici o legatura cu procesul de dezvoltare.

Doar politica este de evitat, doar în zona asta discuțiile au generat cel mai mult hate până acum.

Tind să cred că discuțiile de genul ăsta - dar purtate față în față - duc la violență mai devreme sau mai târziu. :smiley:

Adica sa permitem acele offtopicuri jenibile de pana acum facute pt a creste reputatia unor useri. Dar fereasca sfantul sa discutam lucruri offtopic de alta natura. Cam contradictorii cele doua puncte de vedere.

in afara de rublemaker care a deviat discutia, acolo chiar se discuta despre efectele razboiului. e adevarat, nu prea ai cum sa te tii departe de politica, dar el a fost singurul care a adus in discutie pnl/psd/vest/est/merkel/trump/etc.o daduse si relgios la un moment dat

1 Like

puii de securisti nu fac politica si cu securistii, mai bine vb despre politica decat sa sariti in haita pe unii si pe altii, oricum educatia isi spune cuvantul , nici la programare nu prea va pricepeti doar la latrat si laudat …tipic securistic anilor '80 - asta se aplica unora dintre voi in frunte cu adminul. e prea mult hate aici si partea proasta este ca adminul incurajeaza, eu sper sa ne intalnim intr-o zi sa-mi dai niste explicatii pt hate-ul … de acum 2 zile, munte cu munte se intalnesc intr-o viata iti dai seama om cu om nu cred ca-ti datoram nimic si totusi ai incurajat hate-ul, o “discutie” ca intre doi barbati cred ca ti-ar prinde bine sa le povestesti si prietenilor dupa, nu este corect sa recurgi la ura dar o sa avem timp sa vb despre mai multe lucruri cred ca si alti doi prieteni de ai mei or sa aibe ceva de discutat cu tine, speram sa nu iti pierzi tupeul ca pe online. noi te vom cauta sa ne programam o intrevedere cu tine ce zici? Sa stii ca o discutie face cat orice si poate nu vei mai tolerasi incuraja hate-ul aici poate vei lua si o hotarare cu aceasta comunitate, poate esti plictisit de ea si de asta tratezi pe unii cu hate? Abia astept sa ne vedem :wink:

Tinere, observ că te cam ținem din treabă și cam pierzi timpul pe aici scriind prostii și aruncând cu amenințări. Nu mai bine te duci tu prin alte părți?

Uite, ca să-ți dau un impuls, îți dau un suspend de 30 zile.

6 Likes

Sincer să fiu găsesc interesantă partea de strategie si tehnologie a războiului.
Pe forumul ăsta găsesc mai mulți oameni cerebrali cu care poți discuta oarecum la rece subiectul ăsta.

Pe de altă parte și-au găsit loc aici unii pentru trolling cu aromă rusească. Eu zic că decizia din thread-ul ăsta are o legătură cu asta. In final pare că au câștigat.

Dar in timpuri zbuciumate e bine ca forumul să fie un loc de relaxare și poate nu e o idee rea.

2 Likes

@iamntz multumiri pt ca in sfarsit ai pus punct acelui thread nociv. deja incepusem sa am flashbacks cu dictatori cand i am vazut pe unii cat de odios se exprimau. incepusera sa umanizeze razboiul… yuck!

recunosc ca si eu am avut o parte din vina ca le am dat unora apa la moara, dar am fost surprins ca existau si programatori care nu reuseau sa gandeasca, fapt ce dovedeste ca totul se rezuma la caracterul uman si nu la cati algoritmi stii scrie. inca odata, pace.

Genul asta de postări ca cea de mai sus sunt pur și simplu sinistre, iar dacă domnul continua pe alte canale e deja de politie…
Ma refer la cea cu amenințările cu violenta…

4 Likes

Aceste subiecte pot crea probleme legale sau de imagine forumului sau se pot crea subiecte toxice fara sfarsit (vezi reddit/youtube).

Deci din punctul de vedere al forumului e o decizie ok, o mică excepție ar trebui să existe totuși dacă e despre o decizie politică care ne afectează munca sau e direct in legatura cu dev-ul.

Ah, bine că mi-ai adus aminte: tu iei ban permanent. Majoritatea răspunsurilor tale sunt trolling de doi lei. Du-te pe reddit sau în alte comunități ce-ți acceptă toxicitatea.

4 Likes

Granița dintre dev și politică va fi greu de menținut.
Sfatul meu e să reevaluezi direcția forumului.

Dacă discutăm strict de cod și hardware, da, se pot controla ușor temele de discuții.

Însă când apar subiecte legate de legi privind impozitele, de exemplu, pot inclina ușor spre politică.
Si subiectele legate de piața de muncă pe timp de război iarăși pot crea controverse.
Sau dacă vrea cineva să înființeze o platformă politică online (există thread deja).

Undeva la mijloc ar fi să se mențină sau nu unele discuții, in funcție de atmosferă.

2 Likes

Înțeleg treaba asta, tocmai de aceea am spus că permitem discuțiile politice doar dacă sunt despre ce ne afectează direct profesia…

Fix ăsta e motivul pentru care am luat această decizie: dintr-un loc pașnic ne-am transformat într-un câmp de bătaie virtual, în care ne acuzăm unul pe altul de a fi idioți utili, cozi de topoare șamd. Nu-mi place direcția în care se îndreaptă comunitatea când avem (și) discuții politice.

Am tolerat mult timp comportamentul ăsta, în speranța unei auto-moderări, dar n-a fost să fie. Dacă șterg unele comentarii dar nu și altele sunt acuzat că-s părtinitor sau cenzurez.

Cu riscul de a pierde utilizatori, renunțăm - cel puțin o perioadă - la discuțiile politice. Istoria forumului ne-a arătat că nu putem avea discuții civilizate prea mult timp dacă implicăm acest subiect.

Dacă vă mănâncă tastele pe subiect, puteți oricând să discutați pe softpedia, facebook, reddit și pe unde mai vreți.

3 Likes