Multumesc tuturor pentru pareri. Chiar ajuta.
Am ajuns, impreuna, la o mica concluzie, si anume ca nu prea am lucrat practic si singur. Asta e clar. Nici cu OOP nu am lucrat practic.
Din pacate, acum sunt putin cam incurcat, cu multe chestii, posibil sa lipsesc o perioada de pe aici. dar as vrea sa mai continuam discutia.
Cel mai sigur pentru mine ar fi sa ma angajez QA la o firma de software.
Mai am ceva timp la dispozitie , sa ma gandesc si la a doua varianta. Job part-time + invatat development. Dar pentru ca sa ma apuc din nou de invatat, mi-ar trebui ceva pe care sa ma bazez, nu garantia ca ma angajez, dar sa fiu convins ca am inteles ce am gresit, si ca sunt pe drumul cel bun.
Cred ca ar trebui sa folosesc google mai des. Uite ieri am dat un search pe “is programming hard” ?
Si in doua parti erau doua articole scrise in detaliu,nu asa, care ziceau acelasi lucru:
Programarea e grea intradevar, dar este asa pentru ca majoritatea oamenilor nu stiu cum sa o invete.
Poate solutia ar fi sa imi dau seama cum sa invat.
Ideea lui Ionut cu aplicatiile este buna. Daca aleg sa mai incerc, sigur le fac, doar ca imi mai trebuie cunostinte pentru ele.
Ma gandesc sa fac si ce a propus Jhon, dar trebuie sa il mai intreb niste chestii cu ce a vrut sa spuna. Imi poti da un exemplu de ce ar insemna “unde sunt” si “unde vreau sa ajung” ? @John_Jhon
Si poate apuc sa va povestesc si despre singurul interviu pe care l-am avut, la un start-up f misto, ca a intrebat cineva, Adrian parca.
Si ultima chestie:
Exista cineva pe aici dispus sa ma ajute sa imi fac un roadmap, un plan cu ce sa invat, cu indicatii specifice. Faci asta, in paralel asta, cand ajungi aici, incepi sa inveti despre asta. Intre timp faci si codewars / leetcode , etc …, e doar un examplu. dar sa fie ceva limitat si bine structurat.
Voi ziceti-mi daca puteti unul dintre voi, si intre timp incerc sa vorbesc si cu mentorul 2, era cam ocupat in ultima vreme.
Asta cred ca m-ar ajuta mult , si e posibil sa fie suficient.
In rest la blocaje and stuff, ma gandesc sa intreb pe Discord-ul official al limbajului pe care o sa il aplic, cred ca Python, si m-am mai gandit si sa invat cu chat-gpt, sa il intreb concepte,chestii, si chiar sa imi genereze cod, asta mai rar, cat sa ma prind de unele chestii.
Simt ca asa e posibil sa reusesc.
Ms.