O aplicație "antică" - IrfanView

IrfanView este o aplicație pentru văzut imagini.
O folosesc de vreo 20 de ani.
Ce mi se pare deosebit la ea e că a fost menținută de aceeași persoană, încă din 1996, autorul fiind Irfan, un programator bosniac.

N-a fost niciodată o aplicație comercială.
Mi se pare fantastică consecvența autorului.

https://www.irfanview.com/history_old.htm

12 Likes

Aplicatie practica a carei utilitate nu dispare si care a fost facuta cu cap de la inceput:

• Se incarca instant
  • Deschide mai orice fel de poza
  • Te lasa sa navighezi usor intre poze (multe aplicatii ingreuneaza asta…)
  • Ofera si facilitati mai avansate pentru cine are nevoie (batch convert, diversi parametri la salvare, etc).
2 Likes

Irfan View și Total Commander sunt “clasice” din punctul meu de vedere. Pe ambele le folosesc de la primul PC. Ambele cred că sunt dezvoltate de un singur programator.

7 Likes

Asta imi lipseste pe linux.
Btw, chestie super misto la IrfanView, ai in setari “open with external editor”, Shift+E parca. Si daca alegi de ex Photoshop, poti sa deschizi asa rapid orice imagine peste care te uiti.

Eg de workflow: Download image, double click to open with Irfan view, Shift+E to open in Photoshop.

TotalCommander: nu am gasit alternativa mai buna de comparare/sincronizare directoare. Primul soft la care am cumparat licenta

5 Likes

si eu folosesc total commander din 2000. de fapt, e acelasi folder pe care-l mut de la upgrade la altul si eventual mai fac update la veriune.

Da ar trebui să-i donez ceva… O foloosesc de atâția ani

2 Likes

Irfan, Total Commander, VLC player - software creat de oameni pasionati de calculatoare vs maneloperii (nu am mai folosit termenul de multi ani, dar e in continuare actual) din ziua de azi.

2 Likes

Am folosit multi ani Irfan View pe Windows. Cred ca am si avut o problema candva si mi-a raspuns instant la mesaj. Il recomand oricui foloseste Windows.

2 Likes

La mine cele mai vechi aplicatii sunt:

• Total commander
  • Far manager - un total cmd in consola - utilizat zilnic de 25 de ani :slight_smile:
  • irfan viewer - pentru tot ce au scris colegii mai sus
  • foobar2000 - de la creare

Când vă văd pe toți că spuneți asta nu pot să nu mă întreb: Chiar atât de des manipulați fișiere? :smiley:

irfanview si total commander sunt chestiile care mi-au lipsit cel mai mult cand m-am mutat pe mac, si inca nu am gasit inlocuitor care sa se apropie.

Midnight commander e mai mult sau mai putin un drop-in replacement pentru total commander. :v:

1 Like

Nu am fost niciodată vreun utilizator înrăit de TC, l-am folosit mai mult când aveam de mutat multe fișiere și mă ajuta queue și posibiltiatea de a pune pauză la transfer. Deci este posibil să spun prostii, darrrr Forklift părea o alternativă bună (l-am încercat sumar acum … mulți ani)

Cât despre irfan: Preview care apare când apeși pe space a fost suficient în majoritatea cazurilor, mai ales că are și posibilitatea de batch.

primul soft pe care l pun dupa instalarea sistemului este Total commander,viata fare el nu se poate…
o alternativa free este multicommander

Eu am avut mereu probleme cu preview la poze in Explorer cu IrfanView

Preview pe mac e foarte avansat, poti si scana sau crea pdf-uri cu el.

Irfanview stie scana si salva pdf-uri.

Cine vrea ceva aproape de Total Commander pe alte sisteme, exista Krusader, Double Commander si diverse alte copii.

poate recomanda cineva ceva similar (in terminal) pentru mac?
am folosit norton commander pentru msdos, apoi midnight commander in linux si acum nu gasesc ceva similar pentru mac.
am deja licente pentru one commander si pentru forklift, dar vreau ceva pentru terminal sa pot vedea mai clar / rapid lucruri fara sa fie nevoie sa schimb fereastra.

Păi ce te oprește să folosești mc instalat cu homebrew?

2 Likes

rezolvat :slight_smile:
probabil in multimea de lucruri noi / incomode n-am cautat suficient (aveam impresia ca mc nu are versiune de mac).
chiar ajuta raspunsul, tks