Obiceiuri proaste

health

(Stanciu Bogdan Mircea) #1

Un articol interesant pe care îl recomand troll-ilor de pe acest forum.

TL;DR înainte de a arăta cu degetul către cineva trebuie să te gândești dacă tu personal câștigi ceva făcând acest lucru. Au fost ceva cazuri în ultima vreme în care persoane bine intenționate au primit răspunsuri total aiurea pe forum. Astfel scade și calitatea conversațiilor în general, păcat!

Celor care cred că primesc “satisfacție personală” dând răspunsuri la mișto: bravo vouă!


(Stanciu Bogdan Mircea) #2

și da, recunosc ironia acestei postări :smiley:


(Andrei Luca) #3

Doar pentru ca mai arunca unul-altul cate o gluma, nu inseamna ca sunt trolli. Tre’ sa facem si diferenta intre trolli si…glume.


(Adrian) #4

Din moment ce individul da cu psihologia, o sa dau si eu cu un post ironic: https://www.nature.com/news/over-half-of-psychology-studies-fail-reproducibility-test-1.18248 Culmea, in stiinta nu e deloc, dar absolut deloc un lucru rau sa indici acele ‘faults’. Dimpotriva.


(Eduard-Dan Stanescu) #5

@mirceaciu vino cu solutii, de teorie suntem satui.


(Horia Coman) #6

Ce ți-a făcut mai psihologia de o ataci așa la fiecare colt? :slight_smile:

OTOH, in spirit de critica constructiva, haide totuși să citim macar ceva din articolul postat, pana sa venim cu carcoteli sau contraexemple care nu au nimic de-a face cu textul articolului. E adevărat că în știință, inginerie etc trebuie sa ai atitudinea asta (câteodată - nu-i fain de lucrat cu cineva care tot atacă de aiurea o soluție inginereasca de exemplu), dar vorbea de relații interumane. Alt subiect, alte reguli.

@zshare erau câteva exemple și indicații in text, de exemplu.


(Adrian) #7

Atac orice pseudo stiinta. Uite, si asta a atacat-o: https://youtu.be/0KmimDq4cSU E un rezumat foarte bun al metodei stiintifice. Iar rahaturile psihopupologice sunt date ca si contra-exemplu.

Exista o serie de ‘stiinte’ cargo cult http://calteches.library.caltech.edu/51/2/CargoCult.htm acum care fac foarte mult rau stiintei. Cei mai multi cred ca e vorba de acelasi drac. Noroc ca se mai gasesc din cand in cand unii care sa le atace: https://www.youtube.com/watch?v=kVk9a5Jcd1k&feature=youtu.be


(cosmos) #8

Un lucru care imi place la acest forum este ca ai liberatatea sa scrii cam tot ce doresti. Cu conditia sa fie cat de cat pe subiect :slight_smile:
Si nici “the admin is evil”.

Trolling-ul este prezent. Depinde de participantii la discutii cum reactioneaza la acest fenomen. In mare parte, pot spune ca discutiile sunt destul de constructuive in comparatie cu grupurile de programatori de pe Facebook sau de IT unde o dezbatere gen VanillaJS vs Vue vs Angular vs React degenereaza in atacuri personale sau chiar mai rau, injuraturi :face_vomiting:

Raman cu impresia ca daca nu ai nimic util/ontopic/informativ sau dragut de zis, mai bine nu zici :slight_smile:


Parerea mea, bineinteles

Nu stiu care este treaba cu acest " fail reproducibility test". Cand voi avea timp ma voi uita peste link


(Adrian) #9

E o treaba complicata, acel ‘fail’, pentru ca au ‘relaxat’ metoda stiintifica pana a ajuns gunoi. Uite aici unul dintre primele articole care au inceput sa semnaleze problemele: https://journals.plos.org/plosmedicine/article?id=10.1371/journal.pmed.0020124 De exemplu, p-hacking https://en.wikipedia.org/wiki/Data_dredging a ajuns una dintre metodele ‘fundamentale’ a multor pseudo stiinte care se dau stiinte.

S-a ajuns in asa hal incat prostii la limita patologicului au ajuns sa fie considerate stiintifice: https://arxiv.org/abs/1705.06768 Cum naiba poate scrie cineva asa ceva si sa pastreze o fata serioasa?

Dar asa ceva? http://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0309132515623368


(Kilo Grammer) #10

Ai un exemplu? Ca sa inteleg ce vrei sa zici concret

:laughing: good one


#11

DevForum e un loc cool. N-am ce carcoti.
Dar am intalnit comunitati romanesti (forumuri in special) unde intrebarile de ajutor, asistenta, antreprenoriat, etc - erau luate in deradere in spiritul clasic romanesc.
“Vreau sa-mi deschid o afacere, bla bla” => “Treci la munca bai putoare”
“Cum sa fac chestia X?” => “Esti varza.” || “Citeste manualul” || “hahahaha, I-auzi la bibanu’, vrea sa faca X”

Mno, nay sayers se gasesc si pe internationale, dar parca mult, mult mai putini. Cel putin asta a fost experienta mea. Repet, nu pe DevForum - e SINGURUL forum romanesc pe care mai arunc un ochi ca-s oameni si chestii interesante. Restul insa…


(Dan Ochiana) #12

wtf =)) buna asta

Intr-o nota mai serioasa, si eu apreciez acest forum si cred ca ar trebui cu toti sa investim intr-o forma de comunicare mai pozitiva si prietenoasa.


#13

S-ar putea deschide un spam zone in sensul asta. Dar un spam zone in care sa lipseasca saluturile alea penibile intalnite si pe alte forumuri. Ca mnah, nu suntem gameri de 12 ani ca sa ne tot “buna dimi! r3, ce fak fetele?!”. Ci sa existe discutii pertinente despre absolut orice.