Oportunitate de angajare Front-end developer Suedia

  • Full time Front-end developer.
  • On site: Helsingborg, Suedia.
  • Experiența necesară: 4+ ani in front-end (cat mai multe din: javascript, angularjs, vuejs, reactjs, html5, lodash, handlebars, css3, bootstrap, jquery etc.). Bonus skills: photoshop, php.
  • CapGemini este o companie multinationala care activeaza pe piata din 1967, devansand chiar si firme precum Microsoft la capitolul enterprise management si data processing. Veti face parte dintr-o echipa numeroasa care se ocupa de proiecte importante atat la nivel local, cat si global. Este necesar sa aveti firma deschisa in Romania (sau sa deschideti una) pentru a deveni contractat sub cupola CapGemini, scutindu-va astfel de o mare parte din taxe din Suedia, rezultand intr-un salariu minim de 5500 euro lunar. Disponibilitatea pentru relocarea in Suedia in maximum 2 luni (poate varia) de la finalizarea tratativelor de angajare este, de asemenea, esentiala.
  • Intrebari si CV-uri la [email protected].

Mentionam ca de la ultimul anunt (30 martie), am angajat deja un programator de pe DevForum, care va incepe munca pe 9 mai.

2 Likes

Este kosher treabă asta?

2 Likes

Da, e foarte kosher. Eu personal o fac cu o firmă din SUA de ani de zile, cu o altă firmă din Germania din când în când, cu alta din Italia, tot aşa.

Eliberez o factură pe SRL la sfârşitul lunii şi gata, nu trebuie să-mi bat capul cu legile din fiecare ţară pentru angajare, nimeni nu-şi bate capul cu tine dacă nu eşti din ţara lor şi trebuie să te angajeze.

Da, suntem în UE, teoretic ar trebui să fie uşor, dar realitatea e că timpul şi birocraţia pentru relocare în altă ţară costă bani. O fi el UE dar tot sunt ţări diferite, nu e ca în SUA.

Compari mere cu portocale.

Tu lucrezi la sediul firmei din SUA? Sau al celei din Germania?

Viitorul angajat va lucra la sediul firmei din Suedia, va locui în Suedia, dar nu va figura ca angajat. Va fi plătit pe firma din RO. Înțelegi diferențele?

3 Likes

Nu mai am toate datele, m-am interesat pentru o cunostinta cum poti lucra intr-o alta tara in urma cu ceva timp iar conditiile era ca angajatul sa fie detasat si sa aiba formularul A1(parca). Formularul se poate obtine doar daca firma in Romania are cel putin 24 luni de activitate, cel putin 50% din angajati au activitate in Romania si angajatul are o vechime mai mare de 2 luni. Plus ca daca imi amintesc bine nu se obtine formularul respectiv pentru aceeasi functie pentru mai mult de 24 luni, nici daca este vorba de un alt angajat.

Am impresia ca se poate detasa pentru o perioada mai lunga de timp dar se platesc taxele din tara respectiva.
Si in orice situatie probabil este nevoie sa platesti asigurare de sanatate in statul respectiv.

Nu sunt contabil.

Dupa cum spune si @rmd, nu e echivalent. Tu vorbesti de a sta in Romania, a avea un SRL local si a efectua munca pentru firme din afara. Asta e straight-forward.

Dar OP spune de a sta in Suedia, a avea o firma in Romania, si a efectua munca pentru firma din Suedia. Nu e asa straight-forward situatia asta.

Angajatul o sa fie in principiu rezident fiscal in Suedia. Iar in majoritatea statelor lumii, asta inseamna ca datorezi taxe pe venitul global, la nivelul tarii respective. Income taxes abroad si Double taxation prezinta oarecum situatia. Dar din cate inteleg, ca angajat al unei firme din Romania in Suedia, trebuie sa platesti taxele aferente in Suedia. Ditto pentru veniturile din dividende.

Bottom line e ca mi se pare ca e o situatie foarte complicata.

3 Likes

Daca prin kosher va referiti la legalitatea acestui tip de contract, va pot asigura ca este vorba de un acord preferential si transparent (adresat firmelor mici care prefera sa isi ofere serviciile unei companii externe) care este benefic pentru ambele parti si nu incalca niciun temei legal, atat din Romania, cat si din Suedia (sau alte state). Se practica in marile corporatii si nu presupune double taxation sau evaziune fiscala. Singura confuzie care se poate creea, si pe care mi-o asum in intregime, este ca am folosit cuvantul angajare pentru a inlocui contractare (desi am explicat apoi ca este vorba despre asta). Se lucreaza pe contract, se plateste prin factura, nu prin salariu conventional la sfarsit de luna (dupa cum spunea si cineva mai jos).

1 Like

Exact, este contract de contractare între 2 firme, care poate implica și vizite on-site.

Noi românii avem frica asta nesănătoasă de stat și fisc, dar chestia asta se practică mai ales la nivel înalt.

Mulți CEO și manageri au srl–uri și fac cu firma contracte de management. Este destul de practicat.

Acest subiect a fost închis automat după 30 de zile de la primul răspuns. Nu mai sunt permise răspunsuri noi.