Page Speed Insights

Salutare tuturor,
eu imi testez blogul meu cam o data/de doua ori pe saptamana cu Page Speed Insights si de multe ori primesc scoruri diferite. Nu umblu la cod sau pluginuri deloc. Am eu o problema sau si alti admini patesc la fel?
Voi ce pluginuri de performanta folositi?

1 Like

Instrumentul asta de la Google dupa ce iti face o analiza, vine si cu o lista de optimizari ce tin de compresia a anumitor fisiere, comunicarea cu serverul de hosting s.a.m.d. Ai incercat sa iei in considerare acele schimbari si eventual sa vezi pe urma ce scoruri obtii?

Pe langa ce zice @runcmd, poti incerca sa testezi si cu alte tool-uri. Eu mai folosesc Pingdom. Iti ofera si un rapot asupra resurselor, ce dureaza cel mai mult sa se incarce, ce ocupa cel mai mult spatiu, etc

@runcmd si @Cosmin_Popescu multumesc pentru sugestii. Da, am incercat cu Pingdom si GtMetrix si da, am luat in calcul sugestiile de la PageInsights. Dar ciudat mi se pare altceva. Sa spunem ca am utilizat cateva pluginuri de optimizare si am obtinut un scor de 70 mobile si 80 desktop. Nu umblu la cod (nici nu stiu bine :)), nu postez, nu pun alte pluginuri. Dupa o saptamana am scoruri de 65 si 70 (am dat un exemplu, nu tin minte exact scorurile, dar cam pe acolo se invart). La voi tot la fel se intampla?

Acesta e un lucru cu care se confrunta majoritatea bloggerilor. Fapt pentru care poti lua in calcul doar sugestiile din lista aceea care sunt legate de imagini sau alte fisiere multimedia.

Dar, pe langa aceste aspecte, strict parerea mea, cel mai important pentru un blog este ceea ce livreaza, adica ce ma face sa il urmaresc si sa fie cat de cat responsive. In rest, sunt doar detalii.

Uite, ca exemplu, imi place enorm cum se misca site-ul asta. Mai ales pentru cat content se publica zilnic. De curiozitate, l-am plasat in instrumentul de la Google si intr-adevar arata bine. :laughing:

1 Like

Nu m-am uitat la scoruri. Azi am instalat in plugin de cache, WP Super Cache. Sa simtit diferenta. Mai am de optimizat la blog deoarece am imagini de rezolutie mai mare

Vezi: https://wordpress.org/plugins/psn-pagespeed-ninja/ :wink:

Merci frumos !

Deja a crescut scorul in Page Speed Insights. :slight_smile:
Oricum trebuie sa mai umblu pe la setarile plugin-ului. Vad ca are destule optiuni

Am incercat si eu plugin-ul asta, mi-a zapacit blogul, a trebuit sa-l dezactivez & dezinstalez.

Ca tot am vazut discutia asta m-am gandit sa ma uit si eu la paginile astea de analiza a performantei si cu ocazia asta am depistat o sursa de ā€˜penalizareā€™: un plugin aiurea legat de ā€˜google fontsā€™. L-am dezinstalat si am obtinut o crestere bunicica pe mobil si usoara si pe desktop.

Posibil, nu bag mana in foc pentru el.
Ei specifica treaba asta:

According to our stats, our plugin improves speed of 4 out of 5 sites. However in some cases, certain theme and plugin combinations (particularly related to caching and optimization) cause incompatibility issues. Therefore our plugin might not be suitable for everyone.

e cam nou si nu prea are instalari active. L ai testat tuā€¦ai ceva feedback?

WP Super Cache e chiar bun. Are foarte multe optiuni si pentru un utilizator mediu (sa spunem asa ca mine) acest lucru incurca. Dar daca testezi toate optiunileā€¦in final vei obtine cu siguranta un scor mai bun la page speed insights. Dureaza pana cand obtii un rezultat bun, dar la mine a meritat.

1 Like

Da, pe ala il folosesc si eu.

Ai scoruri diferite chiar daca nu modifici nimic in functie de multe variabile: viteza de net care desi nu e constanta noi stim ca e, cookies, history. Si daca incarci pagina ca fisier iti da scor diferit.

1 Like

Daā€¦asta banuiam si eu. Cookies din browser cred ca imi dau un scor mai bun, iar apoi ā€œrevine la realitateā€. Ms mult de ajutor.

Astazi un client m-a rugat sa ii scriu o recenzie la un tool destul de simplu, dar folositor pentru cei care au siteuri in WordPress. Denzi.com iti da cateva indicatii despre starea siteului tauā€¦are partial treaba si cu viteza de incarcare.
PS: nu am legatura cu echipa lui Denzi si nici afiliat nu sunt. :slight_smile:

@Alexandru_Daniel, pe langa acel plugin sugerat de @zshare, am mai facut ceva modificari si la JetPack. Am bifat Lazy Loading la imagini si Load more posts in page with a button. Ultima setare se refera la tema. Aici lucrurile pot sta diferit,in functie de tema

In Pingdom am:

  • performance grad B,
  • Load time 488 ms,
  • Page size - 1.3 mb (de la 31 de mb !!!)

Eu zic ca rezultatele sunt decente. Cel putin pt mine
Am incercat si acel tool, Dezi. Vad ca iti arata si posibile probleme de securitate ceea ce este bine.

@Cosmin_Popescu eu zic ca nu e rau. Acum cred ca un rol il joaca si localizarea geografica si hostul folosit. Am observat ca saitul meu merge cel mai greu in Asia - posibil pt ca hostul e in State (Bluehost).

Am blogul pe un vps de la Digital Ocean in datacenter-ul din Europa. Prima data l-am avut pe AWS in Statele Unite. Aveam lag la introducerea comenzilor in termina (Administrz vps-ul din terminal)

Sigur il joaca.

1 Like

Nimeni nu foloseste https://www.webpagetest.org/ ?

  • e gratuit
  • permite rularea testelor din diferite locatii
  • se pot compara 2 rapoarte

Ar trebui sa fie floare la ureche sa iti dai seama de unde vin diferentele

2 Likes