Am nevoie de o idee din partea voastra, se da următoarea problema.
Server cu Windows Server 2012, găzduiește o aplicatie având in fata un subdomeniu.
In cazul in care serverul a picat, aplicația nu mai Răspunde când o accesezi, care sunt modalitățile prin care automat, atunci când acesta este căzut, ca toți utilizatorii sa fie redirecționati către o pagina de mentenanța?
In cazul in care aveți nevoie de alte informații va stau la dispoziție.
Load balancer, configurat sa trimita request-urile catre serverul principal (windows), iar ca failover il pui sa trimita request-urile catre serverul secundar (cel cu pagina de mentenanta).
Tinand cont ca serverul cu windows este picat, nu prea vad alta varianta.
Ca o informație suplimentară, aplicația este găzduită pe un server dedicat (fizic), in momentul in care serverul cade și rețeaua la care este conectat se oprește, vrea sa evit situațiile in care exista pene de curent, din aceasta cauza caut o solutie
Configurezi serverul cu nginx/alt proxy ca sa duca la serverul original.
Setezi ca in cazul in care da eroare la proxy sa afiseze o pagina de eroare.
Iar daca cumva majoritatea paginilor sunt statice, atunci poate prelua load balancerul servirea lor din cache chiar daca serverul principal e cazut. (cloudflare face acest lucru gratuit)
Eu cred ca daca aplicatia e cazuta atat de des incat sa trebuiasca o astfel de solutie ar fi cazul sa fie gazduita altundeva. Din faptul ca o pana de curent influenteaza functionalitatea trag concluzia ca e ceva self-hosted printr-un birou undeva…
De ce s-a preferat Windows si IIS tinand cont ca e realizata in PHP?
Corect, nu are relevanta cu intrebarea ta, dar are cu cauza opririi, in opinia mea. Sfatul noatru e sa nu folosesti windows in productie pentru php. Cum suna “server uptime 900 days”?