Parere despre firma de hosting - ovh.com

Ce informatii imi puteti oferi despre ovh.com ? Se merita sa iau un vps de la ei ?
As alege ca datacenter Franta, o sa fie bunicel pentru site-uri de romania ?

1 Like

Mi l-a recomandat și mie cineva de curând. Mă rog, recomandat e mult spus, mai degrabă l-a menționat.

Nu știu ce să zic altceva în afară de faptul că este dubios de ieftin…

1 Like

Am mai citit despre ei si par a fi seriosi… din ce am inteles nu ofera suport pentru vps, ti-l configurezi singur de aceia sunt asa ieftini…la fel si axfone de unde am luat un server de test, dar mi se parea ca desi testasem cel mai mare vps, nu avea o viteza satisfacatoare…

Seful pe tehnic unde am hosting-ul in RO mi i-a recomandat pentru o solutie ceva mai avansata de stocare. Si am incredere in parerea lui.

Dincolo de asta, mi-am facut si eu tema de casa - singura varianta in care este ieftina este in varianta KIMSUFI, dar acolo sunt dedicate. Depinde ce performanta iti doresti - cele dedicate o sa fie mai rapide decat VPS-urile in principiu.

1 Like

OVH este unul dintre cei mai mari provideri de hosting (+servicii adiacente) din lume (about: https://www.ovh.ie/aboutus/).

Am folosit serviciile lor indirect prin www.runabove.com - care este o platforma de testare a serviciilor OVH beta inainte sa intre in portofoliul mare. Am fost foarte multumit de viteza retelei si performanta masinilor, nu foarte diferite de VPS-urile active pe OVH.com.

Asa cum ai spus si tu VPS-urile oferite de ei sunt unmanaged, adica ei iti pun la dispozitie serverul virtual si de acolo te descurci singur cu instalare software, actualizare si tot ceea ce inseamna administrare.

2 Likes

multumesc tuturor pentru raspunsuri… am facut astazi un cont dar imi cere poza de buletin si poza la factura de utilitati …

Da, din pacate e o practica des intalnita la furnizorii care au preturi mici (la fel si la www.arubacloud.com) deoarece sunt multi care incearca sa profite in scopuri mai putin legale de astfel de masini virtuale, iar in acest fel providerii mai filtreaza din acestia.

Multi ani de zile, pana sa apara GCE am folosit intovps.com niste oameni din Cluj. Extrem de multumit si de stabilitate si de suport

1 Like

Lucrez cu OVH de peste un an si jumatate. Ma ocup de 3 vps cu Plesk (ceva mai performante, undeva la ~15 euro/luna), 3 vps cu VestaCP (ssd vps la 3 euro/luna) si peste 5 shared hosting-uri.
Lucrez pe ele de atata timp si n-am avut niciodata probleme. Folosesc si serviciu de monitoring si de obicei au cam cateva minute downtime pe luna (odata la ceva timp, noaptea de obicei, are un mic downtime).

Shared-urile nu le recomand! Uneori merg foarte greu (probabil fac altii de pe acelasi server cu tine chestii mai dubioase).
Dar VPS-urile sunt foarte stabile, ieftine comparativ cu altele (mai ales de prin ro) si destul de performante pentru banii dati pe ele.

Ca fapt divers, mai lucrez si pe un vps de la ghesi, care la un moment dat a dat un crash major la baza de date (fisierele binare din linux) de nici ei n-au mai putut recupera fisierele oricat s-au chinuit.

Ce e fain la hosting-urile din RO e ca ai timp de acces mai bun (datorita distantei) dar oricum e diferenta minora (sa zicem ca pe hosting in ro ai ~30ms iar pe FR ai ~50ms, deci e bine)

3 Likes

Am luat un cont de test pentru un mic proiect personal. Încă nu sunt foarte sigur că am făcut un lucru bun trimițând datele personale (scan după ID și factură) dar… să sperăm că nu se va întâmpla nimic rău.

La o primă vedere:

  1. Pentru verificarea datelor a trebuit să-i sun, după ce am așteptat două zile fără să primesc nici un răspuns;
  • VPS-ul este ieftin, stocarea este scumpă (vps-ul chior are 10gb; 50gb în plus costă 5€);
  • nu mi-am dat seama cum pot face setările pentru DNS-uri (e.g. să adaug un domeniu, cname etc); s-a rezolvat prin instalarea VestaCP;
  • Reboot durează vreo două-trei minute; reinstall durează vreo 10;
  • Ca viteză pare cel puțin la fel de snappy ca și Digital Ocean;
1 Like

In concluzie, nu-l recomanzi sa intelegem ?

Momentan nu mă pronunț :slight_smile:

Eu mi-am facut acum doua luni cont la ei, nu i-am sunat dar a durat vreo 4 zile pana sa-mi raspunda la scan-urile trimise (ID si factura). De atunci totul pare ok.

Am ajuns la ei dupa un DDoS de vreo 5 zile de peste 1Gbps. Stiam ca baietii de la intovps aveau ceva protectie dar i-am intrebat si nu ofereau. Singura optiune - momentan de backup, a fost OVH.

Din cate stiu zoso foloseste OVH.

1 Like

OVH este unul ditre cei mai mari din Europa, sunt ok, iti mai recomand insa si Hetzner ( DE ) care are preturi si mai bune, multe companii de hosting sunt reselleri Hetzner si OVH.

Folosesc serviciile OVH.com din 2014. Am de la ei 14 servere dedicate si 2 servicii de webhosting, de care sunt foarte multumit atat dpdv financiar cat si dpdv calitativ.
Recomand :+1:

1 Like

@rosetta OVH sunt foarte seriosi …

Ai folosesc de multi ani, fara probleme, insa nu cred ca e suficient un simplu VPS (nemanageriat), problema va apare atunci cand vei dori sa-l scoti “in lume” :slight_smile:

Spor!

Am folosit OVH cel putin 3 ani de zile, si mi se pare bestial.
E singuru’ VPS in care chiar am incredere, recomand cu mare placere!

Am auzit si eu multe despre OVH, in general pareri pozitive. Imi place ca vor si reusesc sa se extinda si la alte servicii (baze de date managed, object storage, etc).

Legat de argumentul ca daca ai vizitatori din romania ar fii bine sa ai hosting in romania:
Locatia serverului este aproape complet irelevanta in ceea ce priveste viteza unui site daca de exemplu siteul este pe wordpress cu prea putine optimizari backend si 7 requesturi separate pentru resurse js, inca 7 pentru css, si imagini necomprimate la rezolutie mult mai mare decat cea folosita in frontend. Numai daca unesti resursele CSS intr-un singur request deja ai castigat performanta mai multa decat daca iei un server din romania vs server din franta, etc. Parerea mea.
Ca optimizare cred ca locatia serverului este ultimul pas de optimizare dupa ce ai terminat de optimizat tot ce inseamna baza de date, cache unde se poate, comprimare peste tot si minimizare numar de requesturi.

Deci locatia cred nu este foarte importanta. Sigur, daca la firma de la care ai decis sa cumperi hosting ai de ales intre mai multe datacentere ale lor si singura diferenta intre ele este locatia, alege locatia mai aproape de vizitatori.

1 Like

Recomand. OVH difera fata de alti hosting provideri de genul Hetzner, DigitalOcean, Vultr, etc pentru ca OVH ofera o protectie L3-L4 foarte buna. Am avut experienta cu toti mai putin Hetzner dar stiu ca si Hetzner e din aceeasi oala. Pentru un amarat de website, eu zic sa cauti alt hosting provider si sa pui Cloudflare peste, insa daca vrei sa hostezi sa zic server de minecraft sau vrei sa faci orice fel de minuni pentru care trebuie sa-ti arati IP-ul, cumperi un OVH si ai pace.