Parere portofoliu: eMAG-Clone . M-as putea angaja cu el?

Salut!

Va rog ,daca puteti, sa testati bine site-ul si sa-mi spuneti eventuale Bug-uri.

Am 23 de ani ,am avut vreo 7-8 job-uri de la 19 ani(de cand am terminat liceul) pana acum.Cel mai mult am stat la Carrefour(1 an - Asistent Vanzari) pana anul trecut,cand mi-am dat seama cat tot ce-mi doresc este sa programez,asa ca mi-am dat demisia…Serios m-am apucat prin Februarie,am terminat primele 2 cursuri de pe freecodecamp(Html&CSS si Javascript) iar de 2 luni lucrez la un proiect pe care sa-l adaug la portofoliu,anume Clona site-ului eMag. Intre timp am dat si de carnet de profesionisti(nu am vrut sa stau degeaba in timp ce invatam,neavand job) si am reusit sa iau C-ul acum 5 zile.

Proiectul este acesta(NU ESTE MOBILE RESPONSIVE - iar pe Mozilla se vede putin ciudat,recomand chrome sau Microsoft Edge): eMAG.ro - Libertate in fieacare zi (vpopescu.tech)
User: user, pass: devforum.
Wilted98/eMAG—front-end: Emag Clone Frontend (github.com)
Wilted98/eMAG—Back-End: Emag Clone Back-End (github.com)
Este facut pe un laptop de rezolutie: 1366/768 , daca nu se vede bine un display cu rezolutia mai mare/mica schimbati-o va rog.

Proiectul este facut in: React.js , Tailwind , Firebase(doar pentru register) pe front-end, iar pe Back-End am folosit Node.js cu MongoDb.
Are cam 80% din functionalitatile de pe eMAG.
Am creat si zona de Administrare pentru Admin :
-Adauga/Sterge : Categorie/Produs/Descriere/Specificatii / Cupon
Pentru a adauga Descriere am reusit sa integrez Direct in site un HTML-EDITOR, iar toata descrierea se salveaza in DB.
-Pozele Produselor,A profilului, A descrierii sunt compresate(nu gasesc cuvantul in romana) cu FILE-RESIZER si sunt stocate in CLOUDINARY , deci nu se face transfer de date de ordinul MB.
Cel mai mult mi-a dat bataie de cap Partea de Filtering ( In special filtrare dupa numarul de Stele)
Am reusit sa invat O TONA de chestii noi.
Intrebarea este: Ma pot angaja ca Junior Dev cu portofoliul asta ? Eu sunt din Constanta,aici nu gasesc deloc anunturi,credeti ca m-ar angaja cineva remote ca Junior ? Ce altceva mai recomandati sa invat? E de ajuns atat?
Chiar va rog sa testati bine site-ul,si sa-mi raportati eventuale Bug-uri

Scuzati eventualele greseli de exprimare,am programare la ITP si ma grabesc :slight_smile:

5 Likes

Ce-i drept nu arata rau.

Dar pune si codul pe github. Este mai usor pt code review si altele.

Vad ca userii isi pot crea si cont. Atentie la datele lor personale. Pune si optiunea de stergere cont. GDPR stuff :wink:

4 Likes

What he said. :slight_smile:

Nu cunosc piata din Constanta, dar ca si angajare directa doar cu un proiect nu stiu daca o sa poti, dar iti ofera o baza buna pentru internship-uri, de pe urma carora sa inveti mult mai mult si posibil sa te si angejezi la compania unde ai facut internship.

1 Like

multi spun ca sa faci un magazin online este prea simplu :smiley: si in unele situatii, da… nu e greu sa afisezi o lista de produse, sa le adaugi intr-o lista de favorite si apoi intr-un cos.

eu as fi vrut sa vad ceva mai autentic, macar ceva imagini diferite, dar nah, cam asta inseamna o clona :))

cum spune si Cosmin, pune codul pe git, cred ca e mai important modul in care ai scris aplicatia si mai putin cum arata. pentru un prim proiectel, e foarte bine. :+1:

- nu merge sa vezi lista de favorite

1 Like

Aplica unde poti, e mai mult decat se cere in multe locuri.

Eu as sugera sa nu folosesti resursele de pe emag…

Nu conteaza locatia, toate job-urile sunt in principal remote. Problema ta vara e ca tot ce e entry-level e cam luat de studenti.

Scrie si unit teste sau chiar e2e cu cypress si pune totul pe github, o sa te avantajeze.

4 Likes

Cum am spus mai sus,de pe eMag am luat pozele si descrierea. In zona “Admin” am un html-editor integrat,deci pot sa folosesc orice descriere doresc.Cat despre poze,am folosit file-resizer si sunt stocate in CLOUDINARY. Fac doar request si primesc link-ul.Nu e nimic “hard-coded”,totul e luat din database.La fel si despre css,am folosit tailwind,deci nu e nimic copiat de pe eMAG(poti vedea ca nu e pixel perfect).

Sa nu pui asta in CV. Eu as spune ca ai cel mult 10% din functionalitatile eMag.

9 Likes

In primul rand! Scoate tot ce tine de marca inregistrata “eMAG” !!!

Una e sa faci un exercitiu sa dovedesti priceperea, alta e sa le furi efectiv intreaga imagine si apoi sa o faci publica pe internet.

Ori ii pui PasswordAuth la webserver, ori gasesti o metoda de a face un demo privat
N-am cuvinte sa explic cat de proasta e idea de a avea aia accesibila public. Chiar si in scop demonstrativ

Partea de copyright si marca inregistrata, hai sa zicem ca e o discutie intre avocati

Dar partea cea mai sexy e ca poate fi usor interpretat ca “phishing” care intra sub incidenta codului penal si a autoritatilor competente.

Nu vrei … deloc … it’s not fun

4 Likes
DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

5.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a eMAG, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

5.2. Clientului/Cumparatorului/Utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de eMAG, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al eMAG asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al eMAG.

5.3. Orice Continut la care Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre eMAG si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea eMAG cu referire la acel Continut.

5.4. Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.

5.5. In cazul in care eMAG confera Clientului/Cumparatorului/Utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea eMAG pentru respectivul Client/Cumparator/Utilizator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

5.6. Niciun Continut transmis catre Client, Utilizator sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea eMAG si/sau al angajatului/prepusului eMAG care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

5.7. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.
@Ken vezi si aici :slight_smile:

https://www.emag.ro/info/termeni-si-conditii?ref=footer_4_2

2 Likes

Trebuie sa si fii de acord cu termenii lor ca sa aiba valoare acel TOS. Altfel e apa de ploaie. Marca inregistrata insa, da, e o problema.

Da, dar pe de alta parte nu e chiar atat de relevant daca esti sau nu de acord cu legea, sau cum o interpretezi.

De exemplu, degeaba crezi ca daca iei o poza si o prelucrezi un pic, nu mai e supusa copyrightului.
Idem pentru cod sau altceva.

1 Like

Nu tot ce scrie pe garduri e lege. Am si precizat ca e problema cu marca inregistrata, acolo ESTE lege.

1 Like

Sunt multe tutoriale pe youtube despre cum sa faci clona: amazon,netflix,instagram…etc. Am crezut ca nu va fi nicio problema legata de eMAG. Probabil o sa inchid serverul.
Multumesc tuturor de raspuns! Ce-i drept ma asteptam sa fie putin mai pozitive,tinand cont ca n-am programat niciodata si ca n-am facultate. I mean,era un topic aici unde avea un user la portofoliu un calculator,todo list si alte chestii simple,si majoritatea spuneau ca e suficient sa se angajeze. Din cate se pare pretentiile sunt mai mari de la an la an…

1 Like

Nu te descuraja si nu o ia in nume de rau, unii chiar ti-au oferit feedback constructiv la ce ai facut. :slight_smile: Mi se pare ca e mai important decat sa te fi laudat toti ca ce bine arata… Este o realizare ca ai facut asta fara facultate, nu zice nimeni ca nu este, dar again, fara sa vedem efectiv ce ai facut, e greu sa dam feedback relevant, de aia ti-au spus multi sa pui tot ce ai facut pe Github.

1 Like

Nu e nici o problema, atat timp cat nu e accesibil din internet

I-am pus PasswordAuth. User: user , pass : devforum.
Github: Wilted98/eMAG—front-end: Emag Clone Frontend (github.com).
Wilted98/eMAG—Back-End: Emag Clone Back-End (github.com)
Multumesc de sugestie!

4 Likes

Nu prea intelegi ce ai facut tu :slight_smile:
Noi iti explicam ca te bagi singur in belele pe care nu cred ca le-ai vrea. Ai luat prea dl-literam cuvantul “clona”

am mai explicat aici Feedback portofoliu proiecte junior front-end dev - #10 de ct27stf
lucrurile care conteaza in evaluarea unui candidat

E simpatic ca ai reusit sa replici peste 80% din UI, dar asta conteaza cam 10%, cel putin pentru mine
Pt DTP-ist, Photoshop-ist e bun ca e identic
Dar nu si ca programator.

Toti am invatat singuri, ca la liceu/facultate nu te invata decat algoritmi matematici

Mie mi se pare indeajuns pentru un job de junior faptul ca ai facut ceva practic. Intre a citi pe un CV “absolvit curs udemy php” si “am reprodus o parte din emag, uite link sa vezi” il voi alege mereu pe al doilea.

PS: acum sa nu crezi ca “am facut emag. da-mi un 6pack redbull si un weekend si fac si facebook-ul”. ce reusesti sa vezi public si sa reproduci nu inseamna “stiu sa inteleg problema de business/cerintle clientului si sunt capabil sa vin cu solutia cea mai eficienta” ci mai degraba “stiu cum sa imbin diverse tehnologii ca sa scot ceva click-uibil”. ceea e ce de ajuns pt un rol de junior adevarat

3 Likes

Bun! Ai vrea sa faci un rebase, pt ca inca exista in istoric credentialele de firebase
https://docs.github.com/en/github/managing-large-files/working-with-large-files/removing-files-from-a-repositorys-history

Si ai vrea sa “search and replace” branding-ul cu orice altceva
Pana si chinezu/indianul le-a schimbat numele in Naiky sau Adabbis
De exemplu https://a1.md/en/
Dacă pare “familiar” :slight_smile:

am vaga impresie ca emag are peste 100 microservicii sub acel frontend, deci e foarte departe de 80% :face_with_hand_over_mouth:

dar da, fiind ceva practic, inveti mai mult decat copy paste dupa un curs pe udemy :sunglasses:

3 Likes