Partener de discutie tehnica pentru site de turism (bune practici, API-uri touroperatori etc)

Ma bate gandul sa fac o agentie de turism online (un booking wannabe). Am acces deja la API-urile catorva tour-operatori (in mare parte destul de similare dpdv. tehnic). Am experienta cu SOAP (pe asigurari), nu caut raspunsuri la intrebari tehnice specifice.

Persoana ideala e un dev/team-lead/arhitect care a lucrat la vreun proiect similar si poate sa impartaseasca din experienta avuta. Vreau sa inteleg mai bine entitatile si legaturile dintre ele, proceduri de stocare a informatiei incat sa nu dau in API-uri la fiecare request etc.

Discutia va fi una amicala la un pranz in Bucuresti (in jur de 2h). Pranzul din partea mea bineinteles :slight_smile:

2 Likes

Noi lucram pe partea de turism. E jale.

1 Like

Poti dezvolta?

Putem stabili o discutie videocall one-on-one si vedem ce se potriveste.

Am avut o discutie cu @RedGuard (pentru care ii multumesc si aici) dar care e implicat intr-un proiect din alta tara. M-ar mai ajuta o discutie cu cineva cu experienta locala.

1 Like

Eu am lucrat cand eram tanar. E o industrie de care nu mi-e dor deloc :slight_smile:

1 Like

Am lucrat acum cativa ani cu cateva agentii de turism. Api-urile sunt absolut groaznice. Sper ca s-a mai schimbat ceva intre timp. Am jurat atunci ca nu voi mai face asta niciodata.

1 Like

@ct27stf , poate ai tu ceva de zis pe tema asta?

Am lucrat pentru ceva de genul. Daca ai intrebari trimite-mi un mesaj privat

Bună ideea, trebuie să fac și eu un topic m-ar interesa cineva cu experiență pe voip și asterisk pentru ceva de genul.

am lucrat cca 3 ani in domeniu. n-as vrea sa repet

Deci faptul ca lucrez de 8 ani in domeniul tehnologic al turismului ma face un fel de masochist. De fapt asta ma inveseleste, daca ma mut sa lucrez in alt domeniu s-ar putea sa fie mai bine.

1 Like

Ce anume te intereseaza pe voip/asterisk?

Aproape ca am terminat cu acest proiect asa ca pot reveni cu niste concluzii.
API-urile mi s-au parut cel mai simplu lucru. Chiar am dat de mai multi parteneri care foloseau acelasi furnizor de sistem, asa ca am putut avea un singur codebase pentru mai multe integrari. Mi-am facut un wrapper peste toate integrarile + cache + sistem de log-uri. Am mai dat si de documentatii outdated sau raspunsuri de tipul “fatal error” fara sa stiu ce am trimis gresit dar per total n-am pierdut asa de mult timp cu ele.

Ce m-a omorat a fost sa tratez situatii de UX (ex: esti in pagina unui hotel unde vezi pret pt transport individual dar vrei si un buton “vreau cu avionul”. dar avionul nu zboara in ziua de plecare pe care ai ales-o pt individual etc) sau de content (toti partenerii ofera informatii/poze despre hotel, pe care sa le folosesc?!).

Intr-un final le-am rezolvat pe toate si dupa perioada de testare poate imi fac curaj sa fac si URL-ul public.

3 Likes

Acesta e site-ul pe care voiam sa-l fac la initierea topic-ului si pe care l-am lansat intre timp :slight_smile: https://vacanteturcia.ro

5 Likes

Felicitări pentru realizare si mult succes!

Văd că suferă de aceeași problemă că 50% din site-urile de același gen: introduci o data și o durată și îți zice că nu are disponibilitate. Și apoi tot trebuie să cauți date manual.

Eu am gasit camere

am ales deocamdata doar nisa de turcia deci daca pui o data in afara sezonului (mai-septembrie) intr-adevar sunt sanse mai mari sa nimeresti hoteluri inchise.

1 Like

Am studiat si eu putin problema cand vroiam sa lucrez la un planificator mai simplu de concediu.

Ai nevoie de o baza de data pe grafuri (neo4j/arango) etc. si cu grafuri ai un sistem mult mai complex de cautare.

Chiar si asa e foarte complicat fiindca iti faci propria baza de date, care devine un cache, dar nu ai un webhook care sa iti actualizeze baza de date cand se schimba ceva.

Travel Helper - graphgists (neo4j.com)
Holiday Resorts - graphgists (neo4j.com)

Pentru curse de avion creezi un graf pe fiecare zi intre fiecare oras conectat si filtrezi dupa proprietati/pret sau pret total parcurs pe graf.