Parțial cu legătură: pe mine mă enervează la culme stupizenia și încăpățânarea OS-urilor[1] de a NU avea un mecanism de migrare 1:1 de pe un dispoitiv vechi pe unul nou. De parcă toată lumea are timp/energie să reconfigureze fiecare căcățel și fiecare setare…
Am observat că DevForum are activată opțiunea de logare cu passkey.
Poți să ne spui, procentual de exemplu, câți utilizatori o folosesc?
Mai mult, dacă aleg să folosesc passkey, rămâne varianta de folosire a parolei ca fallback, în cazul în care nu am acces, fie și temporar, la cheia mea (nu sunt în fața laptopului meu de exemplu)?
Sincer, eu nu inteleg passkeys… de ce nu s-a facut un push mai mare spre security keys gen Yubico? Eu am 3, una tot timpul in desktop, una in laptop, si una pe breloc. Daca le pierd pe toate 3, inseamna ca a ars casa.
Păi este un răspuns foarte simplu: cât de ușor este de setat - și menținut! - o rutină pentru două-trei keys pentru un utilizator mai non-geeky?
Eu unul am dificultăți în a ține toate cheile (tot trei ) în sync. Și nu din motive de competență ci din motive de… comoditate. Prin urmare, păstrez cheile hardware pentru auth care sunt cu adevărat importante.