Pentru cei care NU sunt web developers

Aici facem un head count sa vedem daca website-ul ar trebuie redenumit webdevforum.ro.

In ce domeniu lucrezi? Ce limbaje/tehnologii/framework-uri folosesti?

Daca esti web developer incearca sa nu spamezi thread-ul.

C#, WPF și da, mă simt în minoritate. Dar sunt prea mulți oameni de calitate aici și indiferent de domeniul lor sigur pot învăța ceva de la ei. Pe viitor sigur o să apară tag-uri și pentru alte tehnologii dacă acestea sunt discutate.

Conteaza url-ul sau discutiile.

1 Like

Ce inseamna web pana la urma? Pagina in browser? Acum totul e legat de internet: fie ca e vorba de o aplicatie IOS, o aplicatie JavaScript, un rest API , sau un encoder video.

1 Like

De ce vreti sa redenumiti in webdevforum ? Lasati asa simplu devforum si se intelege ca avem si developeri web si non-web (daca exista cuvantul asta :))
“Lucrez” ca freelancer, sunt la primul proiect, a doua runda din primul proiect :D.
PHP, CakePHP, Git, JS, HTML/CSS.

1 Like

Exista developeri si atat. Ca fac aplicatii web sa desktop nu conteaza. Dar da, un dev care lucreaza in limbaje de programare stricte ar privi de sus programatorii in php/js. Si ar avea dreptate

1 Like

@csmdev Eu as prefera sa se discute mai mult despre developement, pregatire profesionala, workflow, experiente, pareri si nu despre cum parsezi un XML in php (pentru asta am stackoverflow). Aici caut ceva mult mai subiectiv. Un astfel de input il poate aduce si un programator de microcontrollere cat si unul de php.

Faptul ca exista multe discutii despre PHP,JS,CSS se datoreaza tipului de programatori inscrisii in forum.

Eu lucrez cu php, sql, no-sql, scss/css, html , javascript, git, grunt, bash si related.

5 Likes

Eu unul nu prea am legătură cu programarea web deloc:

Serviciu: Android (la nivel de platformă), deci Java, C, C++
Cont propriu: Qt (C++)

1 Like

language: ruby, golang, js, java
frameworks&libraries:

  • rails
  • sinatra
  • angujarjs
  • rspec(TDD)
    DB:
  • PG
  • mongoDB
    tool-uri
    git
    github
    travis-ci
    new-relic
    honeybadger
    trello
    jira
    Sprint 2 weeks, agile all the way, 100% TDD
1 Like

Desi aplicatia noastra este expusa prin HTTP, eu consider ca nici produsul final, nici programul scris nu sunt de “web”.

Syneto produce un sistem de operare: Storeage OS. Iar marea parte a aplicatiei se refera la configuratorul systemului de operare. Este doar o intamplare ca este scris in PHP si expus prin HTTP, pentru ca asta e la moda cand ai un server / appliance / storage. Vrei sa-l configurezi de la laptop, prin retea, nu de pe consola lui.

Deci, nu ma consider nici pe departe web developer.

1 Like

nu inteleg ce este acest syneto. Este un REST API scris in php?

www.syneto.net … este firma la care lucrez. Unul dintre primele companii ce au adoptat agile in Romania.

+1 pt ideea de a lasa forumul cu numele pe care il are. Eu lucrez mai mult in C#/SQL, deci (desi rezultatul final este un site) ma simt mult mai mult dev decat webdev.

To be fair, depinde cat de mult e PHP si cat e Javascript :slight_smile:

Adica eu mi-s developerul ala care lucreaza zilnic cu .NET, dar lucrez si cu Javascript, deci ma intereseaza subiectul, chiar mult. PHP insa nu :slight_smile:

@csmdev Nu stiu ce ai tu cu mine, dar esti foarte agresiv asupra persoanei mele si te rog nu imi pune cuvinte in gura.

  1. Nu am zis ca am scris un system de operare in PHP. Am zis ca software-ul de management / configurare al sistemului de operare este scris in mare parte in PHP. Sistemul de operare in sine este unul bazat pe Illumos si ZFS.

  2. PHP nu are nici o legatura cu web-ul. Proiectul nostru are o interfata CLI si il poti folosi foarte bine si asa. Ce am zis, este ca oamenii prefera butoane si dropdown-uri, deci ii prezentam si prin HTTP. Dar daca moda ar fi sa prezint aplicatiile pe desktop cu QT sau GTK, ar fi relativ simplu de facut, da, fara sa schimb codul de PHP din spate. :wink:

  3. Din ce scrii tu, imi lasi impresia ca orice developer care scrie cod in PHP este web developer. Imi pare rau sa te dezamagesc.

Ce ma consider? Pur si simplu programator, sau “Software Developer” daca varianta englezeasca e mai potrivita.

5 Likes

@csmdev esti putin agresiv. Nu este nici o problema, imi plac oamenii care-si sustin cu tarie parerile.
Pot sa te intreb ce varsta ai, si ce folosesti la munca?

“web developer” asta e o boala? :slight_smile:

1 Like

Da, dar se tratează! :monkey_face:

2 Likes