Perioada din zi cea mai productiva

Nu stiu cum s-a actualizat între timp, dar la momentul la care am citit eu asta s-a ajuns la câteva concluzii:

  1. Majoritatea Mulți suntem mai productivi noaptea, iar asta pentru că…
  • majoritatea mulți am învățat programare & co… noaptea: pe zi ori aveam școală, ori serviciu. Iar chestia asta a setat în creier ceva (NLP-iștii numesc asta ancoră) care ne pune în focus mode în jurul unei anumite ore.

Și asta am observat și la mine: cel mai ușor intru în flow în intervalul 10PM-8AM. După culcare și înainte de trezire, cum ar spune unii. :smiley: Dar am și eu o vârstă și nu prea îmi mai permit scamatorii d’astea. :frowning2:


Doi-trei pași:

  • Minimum absolut: 7h/noapte de somn. Vrei să te trezești la 5? La 9:30pm ești în pat. Lumina stinsă, fără tabletă, fără laptop, fără telefon. De cele mai multe ori, eu la 9 sunt în pat, citesc ori o carte ori vreun articol salvat în pocket și cam aia e.
  • Dacă știi că ești slab la chestia asta, îți iei două-trei ceasuri, le pui pe toate să sune la interval de 2-3-5 minute și aia e.
  • Nu dormi cu alarma/alarmele lângă tine: de preferat, pui alarma în celălalt capăt al camerei;

Mi s-a întâmplat foarte, foarte rar să fiu suficient de obosit încât să mă trezesc doar pentru a opri alarma și a mă culca la loc. Dar șeful îmi permite astfel de derapaje :smiley:

Dar cred că totul se reduce la răspunsul întrebării „ce te motivează?”.

2 Likes