PFA cod caen 6202

Stie cineva cum pot afla exact care sunt activitatile permise de CAEN 6202? Descriere cod:

Activităţi de consultanţă în tehnologia informaţiei
Această clasă include planificarea şi proiectarea sistemelor de calculatoare ce integrează hardware, software şi tehnologii de comunicaţii. Serviciile de consultanţă pot include şi activitatea de pregătire a utilizatorilor.

Din descrierea de mai sus nu rezulta daca in activitatea de consultanta poate fi inclusa si scrierea de cod.

Multumesc

Nu include scrierea de cod.

Stiam ca diferenta majora consta in “generarea de drepturi de autor”. Atata vreme cat cod de genul “hot fixes la o aplicatie existenta” nu genereaza drepturi de autor ma gandeam ca e ok.

Da, ai dreptate la treaba cu drepturile de autor - de altfel ăsta e motivul pentru care a rămas 6202 la norma de venit.

Totuși eu nu m-aș baza pe treaba asta și cred că va fi destul de greu să explici la un eventual control care e diferența, iar formularea referitoare la drepturile de autor (spun din amintiri, nu mai știu exact ce și unde am citit) e ceva de genul „activități care pot genera rezultate ce intră sub incidența legilor drepturilor de autor”. Asta înseamnă că deși tu nu ai niciun drept de autor, totuși activitatea prestată putea să aibă un astfel de rezultat.

Nu știu dacă e foarte clar, dar eu asta am înțeles când mă documentam și aș evita să facturez pentru orice ar fi legat de scrierea efectivă de cod.

Atata timp cat tu facturezi consultanta si clientul tau te plateste, nu mai trebuie sa justifici nimica. Plus ca daca esti pe norma de venit si iti platesti la timp darile catre stat, nimeni nu vine sa te intrebe nimica.

1 Like

Salut,

Tot legat de 6202.

Stie cineva daca implementarea unui website/magazin virtual pe o platforma existenta de exemplu Wordpress, Magento, etc implica drepturi de autor ? Precizez ca nu se scrie nici un singur rand de cod custom… Intra serviciile astea in cadrul 6202 ?

Dar servicii de optimizare pentru motoarele de cautare al unui website (tot asa, fara a scrie cod), sau de configurare a unui cont pe o retea sociala (FB de exemplu) pentru un client se incadreaza in 6202 ?

Ce legătură au activitățile de proiectare/planificare/pregătire specificate în codul CAEN cu drepturile de autor?

Tocmai asta am zis și eu, că nu au nicio legătură și d-aia a fost lăsat 6202 la norma de venit :smile: