PFA doar pe cod caen 4791?

Vreau sa deschid un PFA in IT fara sa am studii superioare sau curs acreditat in domeniu. Activitatea constă în vânzarea online a unor produse digitale, făcute de mine (pagini web, pluginuri etc)
Vânzarea se va face prin intermediul unui site web in engleză, doar pt clienți din afara țării.
De ce coduri caen am nevoie? Este de ajuns 4791? Sau am nevoie și de 6201 pentru care nu am nicio acreditare oficială, înafara de niste cursuri gratuite. Va mulțumesc!

fă un SRL cinstit, în românia un PFA te va urmări toată viața. Vei primi notificări de plată și la sute de ani după ce nu vei mai fi pe aici.

Un SRL l-ai dizolvat și gata.

1 Like

M-am gandit si la varianta cu SRL… doar ca ma incanta faptul ca la PFA pot scoate banii din cont cand vreau eu si cheltuielile contabile sunt practic inexistente. Mare activitate nu o sa am la inceput…

E tentant dar e plin de PFA-uri care mereu primesc sume de plătit inexistente. Și dacă nu lămurești situația (pe timpul și banii tăi) ți se vor propri automat toate conturile personale.

Deci da, folosești banii când vrei, dar și ANAF îi va folosi când vor dori mușchii lor. Am un prieten cu PFA închis din 2018 și azi primește notificări random din 2015. Deși sunt prescrise și efectiv scoase din burtă, trebuie să meargă acolo de fiecare dată cu situația. Până la urmă nu plătește dar odată a ignorat decizia de impunere și i-au blocat conturile personale.

Nu știu ce e cu PFA-urile în România dar toți se plâng de același lucru, dă o căutare pe net.
Dacă sunt inexistente atunci fă pur și simplu ca persoană fizică, fără PFA, și depui declarație din aia de extra venituri și aia e.

da, am tot citit si iar citit si nu ma pot hotara :)) pana la urma daca ma opresc la PFA, este de ajuns codul caen 4791 pentru ce vreau eu sa fac? vânzarea online a unor produse digitale, făcute de mine, pagini web, pluginuri etc… sau imi trebuie si 6201 ?