PHP Encoder - Sugestii ?

As dori niste sugestii, sunt interesat de un ‘PHP Encoder’

Stiu de ZendGuard & IonCube PHP Encoder, mai exista vro alta alternativa, ba chiar ceva gratis ?

Pentru a ma face inteles: Doresc sa fac somehow ca datele din proiecte ( Ex: MySQL ) sa fie criptate complet, de asemenea sa fac in asa fel ca codul meu (Ex: Functii PHP ) sa fie ‘criptat’

1 Like

Poti sa le criptezi cu orice unealta free de pe net, dar la fel de usor poate fi si decriptat.
Daca vrei criptare completa, folosesti ce ai scris mai sus, altfel pauza.

sau ai putea sa iti faci niste API-uri pe care sa le hostezi la tine si astfel proiectul sa depinda de ele.

Salutare!

Ai grija la: ZendGuard nu va mai avea support… ptr. php 7.x

Success!

In caz ca ai control full la server, poti cripta partitia.

Şi cum montezi partiţia criptată? Bagi parola la fiecare boot?

LE De fapt ajuta la ceva sa ai partiţie criptată la server? Din moment ce e montată, poţi citi/scrie date pe ea fără probleme.

  1. Da, trebuie bagata cheia la fiecare boot. Am servere care in ultimii 15 ani au fost bootate doar asistat (adica era si o consola atasata)
  2. Cu o partitie criptata si acces unic la server, daca cineva scoate serverul din priza nu iti poate accesa contentul: aplicatia sau baza

Practic asta te ajută doar când se fură maşina cu totul, nu şi dacă e online. Merită efortul s-o bootezi asistat doar pentru atâta lucru?

In legatura ci bootatul: de obicei rebootul e facut la cerere: instalare kernel nou etc. Atata timp cat tot ai consola: nu e mare lucru sa pui o cheie

Păi update-urile de kernel nu sunt chiar atât de rare… În afară de kernel, eu prefer să rebootez şi cand apar update-uri “profunde”, de exemplu glibc, openssl etc. Decât să restartez serviciile care depind de astea unul câte unul şi să uit vreunul, mai bine rebootez maşina cu totul.

Exact. Deci esti la consola, sa poti baga o cheie criptata

1 Like

Salutare!

Avem in plan cu ceva vreme in urma sa-mi fac propriul decoder ca modul php, ceva simplu insa din pacate nu mi-am facut timp ptr. asa ceva.

Este valabil doar ptr. cei care detin proporiul server.

Ar mai fi o solutie cu opcache…

Spor

Intr-adevar ZendGuard nu e prietenos cu buzunarul, dar are avantaje majore pt ca Zend face engine-ul pe care ruleaza PHP. Dar ionCube e chiar decent. Si fiind firma din UK poate merge cumparat cu TVA 0, fiind inca intracomunitar. Si Thicket e “lesne”, vad insa ca e compatibil cu PHP4 deci ma intreb cat de tinut la zi este. LE: Solutia de la Source Gruardian pare singura care mentioneaza PHP7.

In zona free exista PHP protect, YAK Pro (ultimele modificari sunt de acum 2 ani, dar macar e pe GitHub, deci e ok-ish),

Acum 15 ani cand m-am apucat eu de programare am avut un proiect la care a trebuit sa encodam sursa, deoarece o instalam on-premise pe serverul clientului si nu doream sa faca modificari careva si pe urma sa ne auzim ca “nu merge”. A fost poate cel mai greu de manageriat task din viata mea. Noi am folosit Turk, si imi aduc aminte ca am pierdut o groaza de timp facand debug la problemele encoderului/obfuscatorului. Majoritatea instrumentelor disponibile acum sunt de pe vremea php3 si php4, unele au fost portate si pt php5. Nu am gasit nicaieri mentiune explicita pt php7, ceea ce e ingrijorator. Mai mult decat atat, majoritatea au interfata pt Windows.

Asa cum deja o zic cei de la Perl, daca e pe server si trebuie executat, atunci poate fi si reverse engineered. La PHP tool-ul de care am auzit si eu e unphp, cu siguranta sunt mult mai multe.

Am schitat o diagrama mai jos pentru procesul de acces la date. Costul criptarii si decriptarii este mult mai mare decat in cazul codului, performanta se va degrada semnificativ.

+------+    +------------+    +-----------+
| date | -> | decriptare | -> | utilizare |
+------+    +------------+    +-----------+
    ^                               |
    |                               |
    |        +----------+           |
    \--------| criptare |-----------/
             +----------+

Ce incerci sa obtii? Este posibil ca un API sa iti fie mai potrivit pentru problema pe care o ai de rezolvat, asa cum a fost cazul lui Riccardo. Pur si simplu ascunzand datele si/sau executia codului in spatele unui API controlat de tine ai f multe avantaje. De aceea e mai bine sa ne spui care sunt de fapt constrangerile ca sa te putem ajuta mai mult.

3 Likes

Salutare!

Si ZendGuar-dul poate fi cumpart cu factura, fara nici o problema.
Problema majora este ca: a fost trecut pe linie moarta, poate va fi open source, insa nu se stie.

Da si eu subscriu la varianta cu un API prin care sa ai control.

Spor

1 Like

Un exemplu se poate la varianta cu API sa inteleg ‘ce il va face sa ticaie’ ?