Phpfpm cu .htacces

Am inteles ca exista o setare care permite in phpfpm .htacces , ma puteti ajuta ? De curand am schimbat vps-ul cu un dedicat si am reinstalat phpfpm inloc de apache , in urma unor sfaturi , ca fiind mai rapid !

Dar site-ul meu este dependent daca as putea spune asa de .htacces …

Ai cautat pe google ? Ai raspuns la intrebarea ta in primele 2 rezultate.

3 Likes

@a73csx .htaccess este ceva specific apache nu php. Deci nu, nu poți folosi .htaccess. Darrr multe din regulile din htaccess au echivalent în regulile nginx, mai ales dacă vorbim de chestii banale, gen mod_rewrite. Pune aici regulile tale, vedem ce putem face.

1 Like

Crede-ma ca am cautat si nu am gasit nimic… Asta nu inteleg eu, daca tot ai facut efortul de a cautata si tu pe google si crezi ca ai gasit, de ce nu ai postat aici link-ul ?

Concentreaza-te pe asta !

ini este ceva de forma

param = value

N-are nici un sens ce ai scris.

Vrei sa zici nginx si phpfm ? Nu ai nevoie de htaccess, e un convertor foarte bun de htaccess to nginx converter. Am convertit site-uri cu zeci de reguli pentru seo pe nginx si n-am avut probleme.

https://winginx.com/en/htaccess

1 Like

Faptul ca nu am pus nginx nu avea nici un sens pentru tine ?


RewriteEngine On
RewriteBase /

RewriteRule ^film/(.*)/(.*)/$ /index.php?s=$1&p=$2 [QSA]
RewriteRule ^embed/(.*)/(.*)/$ /embed.php?s=$1&p=$2 [QSA]
RewriteRule ^sitemap\.xml$ sitemap.php [L]
RewriteRule ^cautari/$ cautari.php [L]

<IfModule mod_deflate.c>
  AddOutputFilterByType DEFLATE text/html
  AddOutputFilterByType DEFLATE text/css
  AddOutputFilterByType DEFLATE text/javascript
  AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml
  AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain
  AddOutputFilterByType DEFLATE image/x-icon
  AddOutputFilterByType DEFLATE image/svg+xml
  AddOutputFilterByType DEFLATE application/rss+xml
  AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript
  AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript
  AddOutputFilterByType DEFLATE application/xml
  AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml
  AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font
  AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-truetype
  AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-ttf
  AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-otf
  AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-opentype
  AddOutputFilterByType DEFLATE application/vnd.ms-fontobject
  AddOutputFilterByType DEFLATE font/ttf
  AddOutputFilterByType DEFLATE font/otf
  AddOutputFilterByType DEFLATE font/opentype

# For Olders Browsers Which Can't Handle Compression
  BrowserMatch ^Mozilla/4 gzip-only-text/html
  BrowserMatch ^Mozilla/4\.0[678] no-gzip
  BrowserMatch \bMSIE !no-gzip !gzip-only-text/html
</IfModule>


## EXPIRES CACHING ##
<IfModule mod_expires.c>
ExpiresActive On
ExpiresByType image/jpg "access plus 1 year"
ExpiresByType image/jpeg "access plus 1 year"
ExpiresByType image/gif "access plus 1 year"
ExpiresByType image/png "access plus 1 year"
ExpiresByType text/css "access plus 1 month"
ExpiresByType application/pdf "access plus 1 month"
ExpiresByType text/x-javascript "access plus 1 month"
ExpiresByType application/x-shockwave-flash "access plus 1 month"
ExpiresByType image/x-icon "access plus 1 year"
ExpiresDefault "access plus 2 days"
</IfModule>
## EXPIRES CACHING ##

<ifModule mod_gzip.c>
  mod_gzip_on Yes
  mod_gzip_dechunk Yes
  mod_gzip_item_include file \.(html?|txt|css|js|php|pl)$
  mod_gzip_item_include mime ^application/x-javascript.*
  mod_gzip_item_include mime ^text/.*
  mod_gzip_item_exclude rspheader ^Content-Encoding:.*gzip.*
  mod_gzip_item_exclude mime ^image/.* 
  mod_gzip_item_include handler ^cgi-script$
</ifModule>

Dupa cum spunea iamntz , chestiile banale au echivalenta !

incerca sa te ghidezi dupa un principiu:
Nu strica ce este bun. Este valabil oriunde, nu numai in IT

1 Like

Ai primit 3 solutii
Una data de Ionut, a doua data de Istvan si a 3 a data de mine. Va dca ai postat fisierul .htaccess aici. Ai incercat sa il convertesti in fisier specific nginx sau ce ai tu ?

1 Like

Eu care habar n-am de .htacess, nginx sau altele, dar am obtinut asta:

# nginx configuration

location /film {
  rewrite ^/film/(.*)/(.*)/$ /index.php?s=$1&p=$2;
}

location /embed {
  rewrite ^/embed/(.*)/(.*)/$ /embed.php?s=$1&p=$2;
}

location /sitemap {
  rewrite ^/sitemap\.xml$ /sitemap.php break;
}

location = /cautari {
  rewrite ^(.*)$ /cautari.php break;
}

Solutile ti se dau mura in gura. Esti pe un forum in care majoritatea membrilor sunt programatori.

Idea a ceea ce este mai sus este ca cineva posteaza o problema, altii il ajuta sau indruma. Toata lumea are astfel de castigat !

PS: Hai ca iar presimt ca ma voi certa cu cineva :slight_smile:
PPS: Ar trebui sa iau o mica pauza !

Ce ai obtinut tu, am obtinut si eu si toata lumea care ar fi accesat acel link, dar ti se pare ca e tot ce am dat eu acolo ?

Plus de asta nu am mai folosit acest sitem pana acum si chiar nu stiu unde trebuie sa pun acele chestii care le-a generat din .htacces :frowning:

Deci in ngnix.conf am setat

server {
    listen      86.105.27.240:80;
    server_name film3.online www.film3.online;
    root        /home/admin/web/film3.online/public_html;
    index       index.php index.html index.htm;
    access_log  /var/log/nginx/domains/film3.online.log combined;
    access_log  /var/log/nginx/domains/film3.online.bytes bytes;
    error_log   /var/log/nginx/domains/film3.online.error.log error;

    location / {

        location ~* ^.+\.(jpeg|jpg|png|gif|bmp|ico|svg|css|js)$ {
            expires     max;
        }

        location ~ [^/]\.php(/|$) {
            fastcgi_param SCRIPT_FILENAME $document_root$fastcgi_script_name;
            if (!-f $document_root$fastcgi_script_name) {
                return  404;
            }

            fastcgi_pass    127.0.0.1:9002;
            fastcgi_index   index.php;
            include         /etc/nginx/fastcgi_params;
        }
	    try_files   $uri $uri/ /index.php;
    }

    error_page  403 /error/404.html;
    error_page  404 /error/404.html;
    error_page  500 502 503 504 /error/50x.html;

    location /error/ {
        alias   /home/admin/web/film3.online/document_errors/;
    }

    location ~* "/\.(htaccess|htpasswd)$" {
        deny    all;
        return  404;
    }

	location /film {
  rewrite ^/film/(.*)/(.*)/$ /index.php?s=$1&p=$2;
}

location /embed {
  rewrite ^/embed/(.*)/(.*)/$ /embed.php?s=$1&p=$2;
}

location /sitemap {
  rewrite ^/sitemap\.xml$ /sitemap.php break;
}

location = /cautari {
  rewrite ^(.*)$ /cautari.php break;
}
	
    location /vstats/ {
        alias   /home/admin/web/film3.online/stats/;
        include /home/admin/web/film3.online/stats/auth.conf*;
    }

    include     /etc/nginx/conf.d/phpmyadmin.inc*;
    include     /etc/nginx/conf.d/phppgadmin.inc*;
    include     /etc/nginx/conf.d/webmail.inc*;

    include     /home/admin/conf/web/nginx.film3.online.conf*;
}

Nu merge :frowning: nu mai stiu ce sa-i fac…

ce nu merge sau ce eroare da?

nu imi facea Rewrite, am sters tot de pe server instalez nginx cu apache , o iau batraneste ! Se poate sterge topicul, multumusesc tuturor .

1 Like

Nu trebuie sa stergem nimic!
Poate si alt cineva va avea aceeasi problema si va gasi aici solutia

de ce ai instala nginx cu apache?

Omul nu are chef sa citeasca ce rol are ce sau nu stie probabil bine engleza.

Daca ar citi 5 minute un ghid de nginx nu s-ar mai plange.

2 Likes

Pentru cineva care caută aici ajutor gratis, atitudinea ta este cel puţin… nepotrivită.

a73csx
Alex
Bucuresti
This user is suspended.
Motiv: Aroganță la cote maxime. Contribuții pe forum aproape zero.

Nu mai este printre noi

Doara pana in 3017 e suspended :slight_smile: