Platforma recensamant

Joke’s on you, ai uitat că românii sunt daci liberi și nu se cipează?

Intrebare: Voi ce ocupatie va puneti in formular ?

Daca pui doar liceul ca si ultima forma de invatamant terminata atunci nu poti alege mai nimic din categoria de programator, au luat codurile CAEN si le-au pus in formular.

Cand trag astia linie o sa descopere ca 90% din IT-isti din Cluj sunt de fapt agricultori sau chelneri. Bani aruncati pe fereastra de INSSE.

Edit: Se poate pune Programator ajutor la ocupatie, doar ca daca cineva nu e ajutor programator si face de fapt ‘inginerie software/pur si simplu programare’ tot sistemul e biased ca sa arate ca nu poti fi ‘inginer’ fara facultate.

3 Likes

Pai tehnic nici nu poti, pentru ca titlul de inginer ti-l poate conferi doar o universitate si e scris pe diploma de licenta. A te auto intitula inginer nefiind ar fi probabil o declaratie falsa, ca si cum ai spune ca esti medic sau arhitect, etc… fara a fi (vezi aici).

3 Likes

In alte parti e chiar mai rau, titlul de inginer nu-l obtii nici macar cu facultate de inginerie, trebuie chiar mai mult decat atat.
Regulation and licensure in engineering - Wikipedia

O ducem în offtopic, nu există inginer software, e același rol ca și dezvoltator, programator…
Doar că na, sună mai bine. Nici măcar nu poți zice că e inginerie, avem un subiect(poll) și despre asta.

Cel puțin în majoritatea țărilor.

Sau dezvoltator de aplicații. :slight_smile:

Trust me, I’m an engineer :wink:

Mă faceți să dau iar copy pasta-ul legendar despre ingineri de pe r/Romania…

Here it is...

E programarea arta sau inginerie? - #9 de std.bless

1 Like

Intentia nu este de a starni flame war la modul inginer software vs programator, ci idea e ca pe acel sait nu se pot trece titluri si ocupatii altele decat cele prevazute de lege. De exemplu daca te declari inginer software pentru ca esti programator, lucrezi in zona de inginerie software, etc… ei te vor considera in statiticile lor inginer desi e posibil ca din punct de vedere legal sa nu fi.

2 Likes

Au tot felul de intrebari cretine, intreaba anul fabricatiei locuintelor…

La sectiunea ‘activitatea principala a unitatii’ se pot selecta doar unele chestii care n-au legatura cu ce fac eu.

Plus ca romanescul “1 question unanswered” e foarte de ajutor pentru a identifica intrebarea cu ‘problema’.

O platforma cretina.

E enervant fiindca e recensamantul locuintelor si recensamantul gospodariilor.

La locuinte e cretinitate cat cuprinde, daca ai alta locuinta decat unde stai trebuie sa completezi si pentru aia. Puteau pune un checkbox cu “Inregistrat la oficiul de cadastru/primarie/etc.”
La sat efectiv nu ai cum sa raspunzi la intrebari de genul “cand a fost construita” fiindca nu e scris niciunde, in cel mai bun caz zici secolul 20. Dupa te intreaba de buda…

Cum INSS e institutie nationala ar trebui sa isi ia datele de la fiecare institutie in parte, fara sa ceara date de genul. (nu are dreptul sa ceara documente sau copii despre ele oricum daca exista in ceva baza de date deci legea care te obliga sa le dai datele se bate cap in cap cu legea care obliga fiecare institutie nationala sa nu ceara date de genul)

Cazul meu si la aia nu stiu anul constructiei. Oricat m-am holbat in acte nu l-am gasit.
Ce dracu’ se asteapta, sa fac munca de detectiv ca sa aflu?

Am pus un an aproximativ si m-am folosit de rubrica de la comentarii sa le trimit urari bune.
Idem pentru cretinatatea de formular in romgleza care nu zice care intrebare asteapta raspuns.

1 Like

de asta

1 Like

Ca sa avem si noi o statistica la care sa fim pe locul I in UE? :slight_smile:

Sunteți siguri că vreți să completați formularul de recesământ?
Ia uite ce zice cineva via whatsapp:

Ce se pregătește Românilor prin Recesămantul Populației și imobilelor care începe din 14.03. 2022 !

Atenție mare ! Marea resetare e in planul Recesamântului !
The Great Reset ! “Și nu vei mai deține nimic și vei fi fericit” Klaus Schwab .

Am avut ocazia sa studiez formularele pt Recesământul populație pt anul acesta 2022 …

După ce statul va avea acces la toate datele tale private , personale si tot cea ce deții în proprietate va urma dezpropietarirea ta și a familiei tale , în baza unei HG în stare de urgență sau de așa zisă criză , dacă deții de exemplu o casa sau un apartament cu 5 camere și sunteți 2 persoane in casa sau apartamentul vostru proprietate ,celelalte 4 camere veți fi obligați forțat în baza legii să le cedați unor refugiați de război , unor imigranți din Asia , Africa sau țările orientale arabe sau unor corporatiști Neomarxisti care nu au unde locui sau nu își permit o chirie ! Dacă aveți mai multe proprietăți, celelalte vor fi cedate altor familii și nu va vor mai aparține !

Partea cu “corporatiști Neomarxisti care nu au unde locui sau nu își permit o chirie” m-a dat pe spate.
Cred că se referea la cei din Cluj :smiley:

Taxele si impozitele fac brrrr. Sunt mega curios cum or sa se modifice politicile fiscale cand vor afla ca mai suntem 15 milioane in tara, dintre care vreo 5 produc ceva si cum o sa ne afecteze pe noi.

2 Likes

Pai buda in curte pe la sate it’s still a thing in anul 2022

Las aici urmatoarea situatie (a se citi banc prost).
Coboara unul cu trasura si ii zice unuia cu masina “Baaaaaaaaaa, dar semnalizare nu ai??”. La care ala din masina zice “Dar ce cauti cu calul pe strada?”