Problema Port Forwarding Digi (RDS)

Salut. Mi-am cumparat recent un router personal(Tenda N300), unul mai ok decat ONT-ul primit de la Digi(Huawei HG8247h). I-am sunat azi sa mi-l puna in bridge mode si sa imi dea datele de conectare sa il configurez pe al meu. M-au ajutat cu drag, netul merge bine(chiar mai bine decat mergea inainte) wifi-ul la fel, doar ca am probleme cand vreau sa fac port forwarding. Am alocat ip static pc-ului caruia vreau sa ii fac pfw portul 21 ca serverul meu ftp sa fie accesibil din WAN. Am alocat atat din windows cat si dintr-un programel numit Simple Static IP dar si din interfata routerului cu adresa MAC si tot. Tin sa zic.ca am dezactivat chiar si firewall-ul sa nu fie ceva din windows si in route adresa publica sau cea de WAN e cu 100 si cea de pe google cand dau what is my ip e cu 188. Am mai citit si e posibil sa fie ceva recent, legat de NAT-ul facut de ei ca au ramas fara adrese ipv4 dar nu tare stiu exact ce inseamna asta si ce ar trebui sa fac


acestea sunt informatiile de la routerul Tenda

Serverul ftp functioneaza pe portul 21 dar este si un range de porturi numite “dara ports” care trebuiesc forwardate.

ideea este ca nu il vede ca fiind deschis acel port 21, nu e doar el care in interfata e forwardat ok dar cand dau un port check imi apare alt ip cel cu 188 si zice ca nu e deschis, am incercat si cu cel cu 100 si tot zice ca nu e deschis. Am incercat si portul 43200 pentru un server media. La fel peste tot zice ca e inchis portul.

parcă auzisem că nu mai merge treaba asta la ip-urile INET4 pt că ip-ul e share-uit cu mai mulți utilizatori

deci nu exista o anumita rezolvare? pur si simplu nu mai te poti folosi de port forwarding? e clar de ce e abonamentul ieftin, sincer sa zic :))

IPv6 poate?

Nu prea stiu cum sa implementez un server ftp sau acel server media folosind ipv6. O sa apelez la un expert in retelistica, poate ma ajuta el. Eu abia incep sa inteleg cum merg lucrurile cu ipv4 care e deja la pensie

Am citit si singurele optiuni daca vreau port forwarding cu ipv4 ar fi sa platesc sa imi dea un ip public static sau sa-mi incerc norocul si sa ii rog sa ma scoata din CGN desi nu cred ca se va intampa asta din motive evidente legate de epuizarea adreselor ipv4

1 Like

Caută ceva gen ngrok

1 Like

Am reusit ceva cu acel ngrok. Pare eficient. Am reusit sa imi fac un server http cu python pe server si sa imi fac tunneling cu ngrok sa il pot accesa din WAN. Problemele sunt ca in primul rand conexiunea e “nesigura”, nu apare nici pe laptop nici pe telefon cu lacat si scrie cu rosu ca e insecure si mai e inconvenient ca e http, nu e ftp deci maxim am putut sa vizualizez poze si sa descarc celelalte formate de fisiere, din cate am inteles se numeste conexiune pasiva, cea activa ca pe un ftp iti permite sa editezi sau sa modifici fisiere direct de pe server si sa incarci remote pe server. Probabil o sa renunt la ideea de a-mi accesa serverul remote pana o sa reusesc sa imi iau un ip public static de la ei sau sa imi trec toata reteaua pe ipv6. Cineva mi-a recomandat sa tot dau restart routerului pana isi ia ip public. Nu cred ca e nici asta ceva permanent, cand ti-e lumea mai draga isi schimba iar ip-ul pe CGN :)) Mersi pentru raspunsuri

Te duci în contul tău digi și activezi DNS dinamic. Și în loc să folosești 152.232.112.23 pentru forwarding, folosești subdomeniul-tău.go.ro :slight_smile:

1 Like

Am ddns si in router si pot sa imi fac subdomeniul-meu.noip.com parca de la No-Ip si am incercat dar din cate am citit e degeaba, nu merge daca am ip wan CGN cu 100.xyz si asa mai departe

Păi noip face fix ce face și go.ro.

si e degeaba daca nu am ip public, citez un raspuns de pe softpedia " Daca te referi la Dynamic DNS -ul de la RDS (domeniu .go.ro ), el NU rezolva nimic. Pe incercatelea. Iti creeaza numele in DNS , ok, numai ca acel nume este rezolvat la adresa de CGN 100.xz.yy.zz - si aceasta asociere se propaga international! Cineva din exterior NU are ce face cu aceasta adresa IP ; daca si ISP -ul lui foloseste CGN , va nimeri eventual un client al acelui ISP care se intampla sa fi primit in acel moment respectivul 100.xx.yy.zz ."
Aici e linkul cu threadul de unde am citit: DIGI - IP-ul public din router diferit de cel care il returneaza Google - Forumul Softpedia

Eu zic totuși să… încerci, nu să te iei după o discuție veche de un an :slight_smile:

Nu de alta, dar tot „pe încercatelea” îți zic că merge :smiley:

1 Like

O sa incerc. Daca nu a mers cu noip nu am asteptari sa mearga si cu ddns de la digi dar o sa vad ce si cum. Apreciez raspunsul

Intr-o vreme RDS nu dadea voie la porturile sub 1024. Ar trebui sa poti pune un ftp pe 2121, apoi sa il verifici de pe un computer intern cu comanda telnet apoi sa te concentrezi pe router. Faptul ca ai sau nu IP dinamic conteaza mai putin pana gasesti solutia forwardului.

BTW: telnet e o super aplicatie. De ce o fi scos-o Windowsul din lista celor instalate implicit?

1 Like

Cand activezi DNS-ul dinamic din contul de RDS, vei vedea ca iti va aloca alta clasa(e) de IP. Nu stiu daca o sa fie instanta treaba, dar incerci un reboot la ONT dupa activare.

Dupa, vei putea sa te conectezi atat cu IP-ul, cat si cu subdomeniu.go.ro.

2 Likes

Buna dimineata! S-a epuizat IPv4. Toata lumea face CGNAT la utilizatorii casnici pentru ca peste 80% NU au nevoie de IP direct

Dupa ce iti activezi .go.ro vei primi un IP dinamic non-nat

Cat despre blocatul de ports

Sunt cateva, de bun simt in cazul utilizatorilor casnici, predispusi la infectia cu tot felul de malware

3 Likes