Procesator plati 2021

Ce recomandare aveti pentru procesator de plati in 2021? Pentru aplicatia pe care o dezvolt, voi avea doar clienti din Romania.

Ce optiuni am vazut pana acuma:

• Stripe - foarte laudat de toata lumea, dar e din strainatate, contabilul mi-a zis ca e un pic de extra headache fata de un procesator din Romania
  • euplatesc
  • netopia

Are cineva ceva experienta cu ultimele doua? Sau e si altceva mai bun?

Mi-am făcut cont pe stripe acum câteva zile pentru ROBOCONT https://www.robocont.ro/
A durat aprox. 5-10 minute setupul și încă aprox. 30 de minute ca să-l integrez cu app (folosind librăria de golang).
Am ales stripe pentru că pentru clienți persoane juridice comisioanele sunt mai ok față de netopia Card | NETOPIA Payments 2,3% pentru “Carduri debit / credit emise în România și alte țări UE - deținute de persoane juridice” - wtf?

3 Likes

Netopia pare a fi liderul de piata ca nr de comercianti (inclusiv eu). Au o interfata din anii 2000 dar ma gandesc ca nu vei butona prea des prin ea. E ok-ish faptul ca poti da rapid de ei pentru diverse intrebari/probleme.

Eu tot recomand de ceva vreme solutia de carduri oferita de Banca Transilvania. Noi am migrat de la Mobilpay la solutia lor deoarece a fost mai simplu sa suportam plati si in EUR, insa am avut de castigat si cu comisioanele de tranzactionare.

Este comision 1% + 0 RON. Atat pentru carduri PF cat si Business sau cele din alte tari decat RO.
Trebuie sa ai contul firmei la ei si sa le ceri apoi access pentru modulul de plati cu cardul.

Arata cam asa:

2 Likes

este disponibila doar daca ai cont curent deschis la ei?

1 Like

Din ce stiu eu, da. Este necesar sa ai un cont la ei. Fiecare tranzactie intra direct in acel cont.

1 Like

Din punct de vedere al developerului, care e experienta? Eu am ca punct de referinta Stripe, care are o documentatie geniala, un dashboard super fain, working examples pe Github, etc, deci e vis de lucrat cu ei. Dar tarifele is 1.4% + 1 RON

Contul firmei e la BT, dar ca utilizator, urasc BT-ul, pentru ca are un UX groaznic.

Grija si la ce domeniu aveti, e foarte posibil ca stripe sa aiba un sistem antifrauda (sa nu poti folosi carduri furate/prepay suspecte) mult mai bine dezvoltat la nivel global.

Daca folositi BT/netopia/mobilpay pentru ceva global va cauta turcii/rusii/ucrainienii site-ul vostru daca e atractiv din ceva motiv (carduri cadou/licente jocuri) si descoperiti dupa ce comanda e terminata ca de fapt platile sunt blocate sau s-a cerut disputa (care costa mult). Daca e nevoie de fraud check inainte de comanda nu e ieftin, vezi SEON.
In cel mai bun caz BT e atat de strict incat nu va merge mai nici un card mai special, chiar daca e ok, vezi alternative la Revolut.

https://btepos.ro/documentatie

Noi folosim Euplatesc, într-un an jumate am realizat peste 23.000 de plăţi, fără probleme majore (doar câteva mici glitch-uri temporare). Se poate negocia comisionul cu ei şi, cea mai tare chestie, când am avut nevoie de o chestie care nu exista în API-ul lor (să pot citi lista de tranzacţii dintr-ul interval de timp oarecare), în două săptămâni mi-au făcut damblaua şi au extins API-ul să pot să fac ce voiam.

O chestie contra ar fi că nu oferă suport în weekend.

Ca si experienta de development e clar ca nu se poate compara cu Stripe.
BT au un API rudimentar, simplu de apelat si usor de inteles.
Dar punctele forte nu stau in experienta de development la ei. Pentru aia, mergi la stripe :slight_smile:
Insa pentru comisioane mai mici (cu care poti chiar sa ai microtranzactii gen 1 leu 5 lei etc), pentru debitare rapida, pentru simplicitatea contabilitatii (fiecare tranzactie si comisionul aferent sunt listate in extrasul lunar bancar), eu zic ca merita.

2 Likes

Salut @rolisz ,

Eu detin https://plati.online primul procesator de plati din romabia.

Daca te intereseaza oferta mea pls reply2me cu adresa de email

Best regards

Am dat click pe toate paginile importante din site-ul tău și nu am găsit pe nicăieri datele firmei.
Pagina de termeni și condiții e o glumă.
Super shady.

Am auzit, de la cineva care pune mai mult accent pe usurinta implementarii, ca e ok paylike.

thx pt. update,

firma mea este
https://www.c-solution.biz/en/contact/

Nu mai e 1% la BT pentru carduri persoane juridice, decat poate pe contracte mai vechi.

Am impresia că a crescut comisionul de încasare carduri persoane juridice peste tot (excepție contracte vechi).

Romcard prin BT au comisioane mici (între timp BT a devenit procesator), dar mi-e și frica sa activez încasare automata/plăti recurente că pușcă tot pe acolo.