Produse woocommerce - SEO

Salut,

Am o nelamurire in legatura cu produsele pt un magazin online. Am de exemplu o categorie care are mai multe produse si difera intre ele specificatiile tehnice ( de exemplu 5-6 specificatii ca lungime, latime, inaltime, grosime, etc… ). In pagina de produs am completat canonical tag catre pagina de categorie care are text ( in jur de 300-500 de cuvinte ). Daca un utilizator va cauta un produs si va introduce si dimensiunea ( cutie de carton 200 x 300 ), pagina de produs care are canonical tag catre categorie va mai aparea in pagina cu rezultatele google?

1 Like

Depinde de continutul paginilor.
Dar nu asa se foloseste tag-ul. Ai pagini cu scop separat, nu ai nevoie sa redirectionezi spre categorie.
Daca ai avertisment de continut duplicat doar modifica / dezvolta descrierile.

Mulțumesc pt răspuns. M-am mai documentat intre timp și am observat că nu pot pune tagul canonical pt produse fiindcă pagina nu va mai apărea în rezultatele google dacă utilizatorul va introduce și dimensiunile in motorul de căutare.

Da, in mod normal, Google nu va mai afisa o pagina canonicalizata. Incearca sa faci pe paginile de produse o descriere unica, care poate fi mai scurta decat cea de pe pagina de categorie. Adauga caracteristicile de tip 200 x 300 si in descriere (continut), si in meta descriere, si in title tag.