Programming exercises & puzzles

Aveam intr-un timp o colectie intreaga de site-uri de genul, dar se pare ca nu mai dau de ea.

Momentan ma joc pe codewars.com si checkio.org :slight_smile: Cel de-al doilea cel putin mi se pare foarte simpatic (practic e vorba de o lume in care avansezi rezolvand exercitii in Python).

Mai stie cineva ceva similar? Mi-ar placea teribil sa descopar ceva nou.

3 Likes

Nu e despre programare, este despre Vim: http://vim-adventures.com/ (și de la un level în sus e pe bani).

1 Like

@iamntz hai ca asta cu VIM e chiar misto…

Chiar voiam sa mai invat ceva chestii (cum la munca folosesc din cand in cand vi pe serverele clientilor) si nu prea stiu decat ceva chestii basic :smiley:

Thanks

Și unul despre CSS http://flukeout.github.io/

Eu ma joc pe http://codeeval.com. Imi plac problemele si incerc sa le fac in mai multe limbaje.

Ruby : https://www.bloc.io/ruby-warrior/

1 Like

Si dupa ce invatam VIM cu jocul dat de @iamntz, putem “practica” direct in browser :

Si eu am cont la ei si ma jucam intr-o vreme. Imi plac tare mult site-urile de genul asta, unde tu iti postezi solutia si ei ruleaza teste pe ea sa incerce sa ti-o “distruga”. Dar la CodeEval nu-mi place (ma rog, e corect ce fac, doar ca e frustrant) ca la cele Hard nu-ti arata test case-urile. Si m-am priponit acum ceva vreme la o problema cu overlapping rectangles, ca nu-mi vine in minte nici un edge case la care nu m-am gandit deja, dar nu trec de 55 si pace.

Anyways, daca vrei sa ne “batem” (sau ce forma de socializare or avea ei pe-acolo), profilul meu (cam gol, stiu, ma plictisesc repede de un anume site, si le tot schimb) este asta.

Apropo de schimbat, stii cumva cum pot sa-mi schimb orasul din profil? “Oslo, Romania” nu este exact informatia corecta.

@Kay profilul meu este asta

game of hacks

http://codingdojo.org/cgi-bin/index.pl?KataCatalogue

O serie lunga cu Kata-urile clasice. Eu folosesc FizzBuzz pentru a preda TDD pentru in cepatori si pentru interviuri la angajati. Pentu mai avansati sau pentru a ma distra prefer WordWrap cel mai mult.

Eu am folosit cel mai mult codewars, ti se da diverse probleme de algoritmica, altele specifice pe features de limbaj, si se ruleaza teste daca trec testele iti da puncte, problemele sunt pe nivele de dificultate, eu am reusit sa fac 1400 de puncte in cateva luni ajungand pe 2996 din vreo 400.000 de users.

Au o varietate mare de limbaje in care poti lucra, cred ca sunt peste 20, vazuzem chiar Kotlin, Erlang, pentru mine cel mai usor in cazul asta este sa folosesc ca limbaj javascript, avand in vedere scrii codul in browser fara debugger, autocomplete, de obicei prefer C# daca am IDE.

2 Likes