Recomandare arhitectura SaaS pentru un MVP

Salutare!

Pentru ca in luna decembrie ar trebui sa am mai mult timp liber am decis sa incep in sfarsit un proiect pe care-l aman de aproape un an. Este vorba despre un SaaS in care voi avea site-ul de prezentare cu o interfata client (signup/login, subscriptions, profile etc.) si o zona de administrare pentru gestionarea continutului, utilizatorilor, abonamentelor si asa mai departe.

Stack-ul pe care-l am in minte este Laravel + VueJS.

Pentru ca este vorba doar despre un MVP nu vreau sa investesc in tool-uri de genul Spark sau Nova, ci sa construiesc totul de la 0.

Ma gandeam la o abordare de genul urmator: API-ul implementat in Laravel si doua aplicatii VueJS distincte pe post de consumatori, una pentru site-ul de prezentare (si interfata client), iar celalalta pentru interfata de administrare. Vi se pare o idee buna? Ma complic prea mult? Ar trebui sa tin totul intr-o singura aplicatie Laravel?

Multumesc.

Nu. Da.

Tu ai vazut cat de ieftine sunt spark si nova? Toata ideea dintr-un MVP este sa testezi o idee, nu sa muncesti sa-ti sara capacele la el, tu concentraza-te strict pe ce vrei tu sa oferi prin produs si pe partea de business, nu te zgarci la cateva sute de dolari.

Nu muncesc sa-mi sara capacele, prefer sa dau o alta destinatie celor 200$ :slight_smile:

Nova nu e gratis pentru development local? Am licență Nova și am observat că pot folosi și fără autentificare.
Daca ai nevoie de ajutor/sfaturi poți apela și la mine fiindca acesta este si stackul meu favorit.

Ai putea sa dai o tura prin https://tour.golang.org/welcome/1 daca ai prea mult timp :smiley:

Arhitectura mea favorita e backend pe graphql (reactiv cu stream-uri) si frontend cu react/angular cu graphql. (vezi gatsby)

Multumesc pentru recomandari. In privinta stack-ului, raman la cel mentionat pentru ca il stapanesc.
Ma interesa opinia voastra cu privire la spargerea in module separate.

Atunci tu nu prea doresti recomandare de arhitectura ::slight_smile:, ci confirmarea ca arhitectura deja aleasa de tine este ok pentru mvp-ul tau. :slight_smile:

Din punctul meu de vedere, da, e ok cum ai gandit-o. Nu iti pune prea multe probleme acum. Termina mvp-ul, pune-l in productie unde crezi tu ca e ok si abia de atunci re-evalueaza-ti problemele daca vor exista.