Recomandare carte cadou Web Developing

Salut, va cer sfatul in legatura cu o carte pe care as putea-o face cadou fratelui meu care tot e pasionat de programarea WEB. In general, nu dau deloc bani pe carti, mi se pare o risipa cand exista PDF-urile, dar tinand cont ca e la inceput de drum, vreau sa-i fac cadou cu o carte despre Web Developing, dar care chiar merita, o cunoasteti “persona” vreo unul din voi. As prefera sa fie una cat mai noua, sa nu aiba material invechit, sa cuprinda intreg Web Development-ul (HTML, CSS, Javascript/jQuery, PHP, Mysql) si sa o pot procura din Romania. Multumesc.

1 Like

O care bună să le cuprindă pe toate mă îndoiesc să existe. În plus, întreg web development-ul cuprinde și altceva, nu doar html/css/js/php/mysql. Cei ce fac site-uri pe Rails sau Django și folosesc Postgress sau Mongo unde se încadrează? :smiley: (între noi fie vorba, mi se pare mult mai accesibil python sau ruby comparativ cu php pentru un începător)

Bonus: programarea nu se învață din cărți. Cred că ar fi mai de folos un abonament pe TutsPlus, de exemplu.

În România nu cred că e disponibilă vreo carte, dar cărțile de pe BookDepository ajung în câteva zile. De pe Amazon.co.uk ajung în aproximativ o săptămână.


Acestea fiind spuse ai avea așa:

2 Likes

Stiu ca (virgula) cuprinde si altceva, dar de aia am si dat exemplu, ca nu vreau ca pentru inceput sa-i bag ceva exotic gen python, ruby on rails, deci vreau ceea ce se foloseste cel mai mult acum, adica HTML, CSS, javascript/jQuery, PHP, MySQL. Ma intereseaza ceva mai general, de aia am vrut pentru toate aceste limbaje, daca oricum nu exista nici ceva mai general, sa le impartim macar in 2 parti, front end si back end. Multumesc.

Eu am primit
http://www.amazon.com/Founders-Work-Stories-Startups-Early/dp/1430210788
si mi-a placut ideea.

O carte foarte frumoasa este si


Dar este putin mai academica.

3 Likes

Toată seria at work este interesantă (founders/coders/VC/CTO)

1 Like

Cum am recomandat si aici cei de la Smashing Magazine au o librarie destul de mare cand vine vorba de chestii de design/development pentru incepatori/amatori/avansati.

2 Likes

Fiind si eu la inceput de drum (oarecum) am tot cautat resurse si am dat de o lista ce mi s-a parut utila, poate il va ajuta si pe fratele tau.

Si daca tot vrei sa-i cumperi ceva.
Din punctul meu de vedere ar fi util sa ii inregistrezi un domeniu si sa-i iei si gazduire undeva.

Resurse cred ca se gasesc online suficiente. Cel putin mie asa mi se pare.

2 Likes

parerea mea: arunci banii aiurea. daca fratele tau e oarecum in tema o sa zambeasca indulgent si o sa arunce cartea intr-un sertar. daca e inepator cartea aia o sa-l aduca la nivelul de incepator care a citit o carte. nimic mai mult.

programarea-i ca matematica, degeaba citesti manualul.

3 Likes

Eu zic sa cumperi un abonament la ceva cum a spus @iamntz sau sa-i faci cadou o zi in care stai langa el in timp ce programeaza si ii dai sfaturi.
Ceva pair programming dar mai mentor-mode.

@GarryOne Learning PHP, MySQL, JavaScript, CSS & HTML5, 3rd Edition by Robin Nixon. Nu cred că se găseşte în România.

@Mentalismus:ai citit-o și o recomanzi sau o recomanzi doar pe baza titlului? :slight_smile:
http://www.amazon.co.uk/Learning-MySQL-JavaScript-HTML5-Step/dp/1491949465

Mai exista si locul asta de unde poti lua carti super ieftine si cu free shipping world wide. :slight_smile:

Wow, sunt oricum numai ieftine nu!

etc :smile:

Când trebuie să cumpăr cărți, prioritatea este: Bookdepository, Amazon.co.uk sau mai aștept până apare pe unul din magazinele astea :wink:

2 Likes

Cand pot sa comand cel tarziu ca sa-mi ajunga vineri? Multumesc.

Azi, ca să fii sigur :wink: