Recomandare companii IT mediu non-toxic

Cu ce companii ati avut experiente foarte bune ca si angajati? (in Iasi sau oriunde in Romania daca angajeaza remote)

O companie cu mediu non-toxic si echipe in Iasi si Bucuresti ar fi ESD - E.ON software development. Full disclosure - lucrez acolo. Au ei alte minusuri, dar clar nu se poate spune ca este un mediu toxic. Cel putin din punctul meu de vedere.

Problema e ca nu prea au multe oferte in perioada asta, fiind mai degraba o perioada de re-organizare si re-prioritizare interna.

2 Likes

Lucrez la ING Hubs. Nu este un mediu toxic. Alte minusuri or avea insa.
Am mai lucrat la Ericsson si a fost ok. Nu mi s-a parut mediu toxic.

1 Like

Cred ca ar fi bine definit ce inseamna termenul toxic deoarece e foarte subiectiv si tine de modul in care cineva reactioneaza la stres. Eu de exemplu am avut in cadrul aceleasi companii pe un proiect experienta foarte ok iar pe alt proiect a fost super stresant deci concluzia ar fi ca e o companie naspa dar per total era ok.

Problema cu toxicitatea din punctul meu de vedere e cat de permanenta/cronica este sau doar punctual sunt situatii stresante din varii motive, sa zicem mai putin de 20% din timpul total de lucru e stresant.

6 Likes

Yep, total de acord cu definitia pentru toxicitate, cam asa vad si eu lucrurile. Sigur peste tot exista perioade mai stresante, dar important e per total sa fie ok

Arxia Cluj

2 Likes

Cred ca e vorba de proiecte mai degraba decat de companii in sine.
Firmele pot avea X proiecte stresante si Y proiecte mai putin stresante. Pe de alta parte un proiect fara nici un stres e probabil si unul care ori nu o sa vada niciodata lumina productiei ori nu e foarte relevant din varii motive.
Poti intervieva compania, medii non toxice pentru mine inseamna:

  1. nu exista overtime decat in situatii exceptionale si e compensat cu timp liber
  2. fara on-call, daca au nevoie din nou e doar exceptional 1-2 zile pe an
  3. daca sunt individual contributor, nu lead, nu ma ocup de alte persoane (adica le metorez daca asta vreau eu, dar sa nu se astepte sa ia 5 juniori si sa le fac eu proiectul in timp ce ii cresc pe ei).
  4. Exista si alte persoane sa se ocupe de probleme de client relations / logistice, etc (Engineering manager sau PO for example).
  5. Cat de des trebuie inginerii sa se ocupe de probleme ad-hoc (a aparut un mic foculet in productie)? Poate e ok 1-2 ori pe sprint dar si acele situatii in general e bine sa fie limitate.
  6. Nu lucrez fara unit teste / CI / CD, fara dev ops si fara sistem de observability (avem logurile intr-un S3 bucket… sorry dar nu). Echipa de QA de asemenea creeaza teste automate (integration si E2E). Teste ok care prind regression din timp e egal cu less stress pentru organizatie.
  7. Exista pe bune program flexibil (adica ies si intru cand vreau, atata timp cat sunt la sedintele comune si imi fac treaba)
  8. Criteriile personale ale fiecaruia … etc

Daca nu exista 1-2 din lucrurile de mai sus poti evalua daca o sa fie introduse in viitor.

3 Likes

Oamenii sunt toxici, nu companiile in sine, ca poti sa fii in aceeasi companie dar pe echipa/departament diferit si sa fie ori super chill ori iadul pe pamant.

E suficient sa dai de un lead sau director de departament care considera ca oamenii sunt ca treptele si trebuie sa calci pe ei ca sa urci si ai dat de dracu.

4 Likes

Eu aș recomanda Softvision prin prisma experienței mele pe proiectul actual. Este o combinație bună de matching cu clientul, echipa și managerii. Nu este perfect, evident sunt anumite minusuri, dar per total a fost o experiență bună atâta timp cât am stat 4 ani jumate (and counting…) și încă mă reinventez. Am avut nici frecușuri pe ici pe colo, dar m-am concentrat pe lucrurile pozitive și am învățat cum să fac ca la sfârșit de lună să fie toate lumea mulțumită.

La mine nu se pune problema de overtime sau program inflexibil, dar cred că este și chestiune de șansă să prinzi un client ok, colegi cu care să te înțelegi, leads/manageri cu care să te înțelegi.

1 Like

Lucrez remote, pentru Globant, de aproape 3 ani.
Sunt mulțumit de cultura și managementul intern.

1 Like

underrated comment!

1 Like