Recomandare training/curs online python

Salutare DevForum!

Sunt mai nou in ecosystemul python si mi-as dori recomandari de cursuri/trainings online orientate catre backend development(cu python, evident). Ca si framework, poate fi orice intre Django, FastAPI si Flask.

Ca si calitate, as dori ceva similar cu ceea ce ofera ArdanLabs si Bill Kennedy in ecosystemul Go. Adica as vrea sa vad good engineering practices, testare, profiling, benchmarks, tracing, instrumentare cod pentru metrics, deployment, folosire clienti cunoscuti pentru diverse componente gen Postgres, Kakfa, Redis, RabbitMQ, Elastic, etc.

Buget: Nu prea conteaza dar nici nu suntem Scrooge Mcduck rich. In principiu orice recomandare e binevenita si va fi analizata. Cel mai important este sa fie de foarte buna calitate.

Multumesc!

3 Likes

Nu stiu exact ce curs sa iti recomand, oricum ceva python basics de pe udemy. Ce iti pot eu recomanda pentru practice, poti incerca sa iei legatura cu cei de la mozilla, sunt foarte deschisi cu contribuitorii si voluntarii. Au un codebase huge care contine si zone calitative, si zone in curs de imbunatatire. Dar au cod complex si real life scenarios.

1 Like

As vrea sa cumpar ceva de calitate pentru echipa, licenta enterprise sau cum o fi, sa avem ca si linie de plecare, daca vrei.

Am cautat si eu cursuri peste tot. Dar fiind nou in ecosystem, am zis ca mai bine intreb decat sa pierd o gramada de timp pana cand voi ajunge acolo unde trebuie.

Problema mea este ca foarte multe sunt basic, medium sau de calitate cel mult medie si decat asa mai bine fac eu cursul dupa programa pe care o am in cap si care cred eu ca va fi relevanta pentru oamenii din echipa.

Uite, de exemplu, un curs foarte bun mi se pare cel al lui Andrei Neagoie (Zero to Mastery). Acel curs insa este foarte “broad”, acoperind foarte multe in curicullum. Pe mine/noi nu prea ne intereseaza partea de Machine Learning/Data Science cu python. Nici macar scripting sau test automation. Iar partea de Web Dev, testing si OOP nu este “deep enough” pentru gusturile mele. Vezi detalii in prima postare cu ce mi-as dori sa acopar.

Dar poate am eu pretentii mult prea mari.

1 Like

Salutare:
pentru python, asta mi se pare bine facut: Complete Python Mastery
pentry django: The Ultimate Django Series
sau asta de la Denis Ivy: https://www.udemy.com/course/python-django-2021-complete-course/
Sper sa-ti fie de folos :slight_smile:

1 Like

Incearca “Act as a python teacher and teach me about x in python, come up with an exercise, etc…” in Bard sau ChatGPT. (sau alte modele, ca sunt foarte multe mai nou)

Eventual “come up with a course table of contents relevant for python in 2024” si “make it more advanced” pana cand iti convine.

Iar cand ai un capitol care te intereseaza scrii “Start teaching me in detail about Quantum Algorithms with Qiskit” de exemplu.

Dupa eu am incercat acum “I want to see an easy implementation of a quantum algorithm, I don’t know what is a hadamard gate” si mi-a dat quantum random number generator in Qiskit.

1 Like

Buna,

mai stiam Coding for Entrepreneurs

dar foarte bun pt TDD si Django si Python in general este:

(si are si tutoriale full-stack, are un tutorial de django si elasticsearch backend pt search, plus ca iti arata practic cum sa faci test-driven-development, etc.)

Am auzit si eu de Denis Ivy mentionat mai sus. Avea niste cursuri misto de django (mie m-au aparut pe youtube).

PS. Daca ai nevoie de cineva sa “pastoreasca” team-ul part-time sau sa arunce un ochi pe code-quality and maintainability la un proiect django - django rest API, migrari - eu o sa caut ceva easy / part-time eventual din Ianuarie.

2 Likes

Ești sigur că vrei curs? Dacă oamenii au diferite nivele de experiență (iar tu ești nou în ecosistem) este destul de complicat să găsești ceva bun pentru toată lumea. Cursurile iau timp, și dacă procentajul de informații noi de acolo nu este ridicat, riscă să fie pierdere de vreme pentru unii.

Eu am făcut un subscription oarecum din întâmplare pe medium.com. A fost un articol foarte interesant pentru care am fost dispus să plătesc suma pentru o lună de zile. De atunci primesc zilnic newsletters cu articole noi. Foarte rar mi-a fost dat până acum să citesc articole de asemenea calitate și utilitate. Dimineața, înainte să mă apuc de lucru, citesc articole despre cum să scrii cod mai eficient, mai performant, lecții din experiența altora. Senzația mea este că e un ocean de informații acolo de calitate premium. Lucruri pe care alții le-au învățat în ani de zile.
Este o modalitate fun și non tedious de a învăța (nu ții omul blocat 1-2h poate pentru 15 minute de informație utilă) dar în primul rând eficientă.

Demult știu de site-ul acesta dar din oarece motive nu am știut că este atât de util, deși am tot citit articole de acolo.

Poate te ajută :slightly_smiling_face:

2 Likes

intrebarea care mai ramane e daca e si la obiect?
altfel, desi util pentru om… sunt 15 min inutile pt proiect.

Poți explicita? Este posibil să te fi înțeles greșit.
Ideal este să se intersecteze utilitatea pentru proiect cu utilitatea pentru individ. Acum, dacă omul cunoaște 75% din informațiile pe care le oferă cursul, presupunerea este că este timp pierdut și pentru proiect, nu?

exact, iar intrebarea mea era daca acele informatii livrate sunt la obiect (python, conform intrebarii), sau sunt lucruri utile in general pt individ, dar nu musai in proiect.

si eu am gasit articole interesante in medium, dar impresia mea era ca le puteam incadra la categoria “extra”, nu ca m-as putea baza pe ele pt o invatare structurata / aprofundata pe o nisa anume.