Recomandare UPS - 2024

Imi puteți recomanda un UPS care să funcționeze ca backup pentru un router și câțiva consumatori mici pentru aproximativ o oră?

Eu am tot sistemul de internet delivery (mediaconvertor, router, injectoare POE, 3APuri, switch) pe un UPS ieftin NJOY sau ceva si tine jumate de ora fara grid. Am avut si APC-uri, dar pentru home use nu stiu daca chiar merita banii.

Mare atentie la zgomot.
Sunt unele cu care nu poti lucra cu ele in camera sau nu poti sa dormi.

4 Likes

Daca gasesti unul silentios sa-mi spui si mie.
Pana acum am avut un nJoy de 1500. Decent, a mers ok vreo 4 ani apoi a crapat subit.
Am luat un nJoy rackabil care bazaia de l-am dat retur in sub 12 ore.
Am mai avut cândva acum vreo 15 ani mustek (silentios, elegant) si un apc.
După experiența cu ups-ul bâzâitor am
Incetar sa mai caut unu silentios si stau fara.

Am avut și eu un UPS acum ceva timp și i-am schimbat ventilatorul cu un Noctua. A crăpat după vreo 3 ani (nu mai ținea decât 5 minute).

Eu am un APC de 1200VA, cu 4 prize Schuko, vechime 4 ani, schimbat bateria ( cu una compatibila ) acum 1 an dupa ce a murit subit. La fel ca @AdrianBasalic , am pe el tot NOC-ul ( media convertor, router, switch, 2 AP-uri, 1 Odroid H3 ) si ma tine cam 3 ore uptime in caz de avarie. Din cate tin minte, cand era pe bateria originala tinea cam 4-5 ore. Am avut si CyberPower si nJOY inainte de asta, am facut in general retur la ele ori imediat ori dupa cateva zile. Probleme cu zgomot / bazait sau autonomim mult mai mica decat cea estimata de ei pe site.

Nu este vorba de ventilatoare. Unele UPS-uri au un humm de rețea (nu știu exact cum se numește). Presupun că e o chestie la transformator sau la condensatoare. Se aude un țiuit foarte subtil, dar dacă e liniște în cameră mă scoate din minți :smiling_face_with_tear:

Am făcut retur la câteva UPS-uri fix din motivul ăsta (inclusiv la un APC)

Eu tin tot in debara, centralizat :). Am unul si la tara, tin camerele si internetul pe el si nu mi s-a parut zgomotos. Bine, e pe frigider, s-ar putea sa fie greu sesizabil si daca e :))

Transformator se numește.
Se pare ca si tu ai urechile fine. :slight_smile: Ce ups ai care nu te scoate din minți?

Tind să cred că nu e de la transformator ci de la condensatori:

Applying a voltage to the capacitor generates a Coulomb force acting on both electrodes. This causes plastic films, which are dielectric materials, to vibrate mechanically, thus creating a groaning noise in some cases.

Am un APC BR900 de vreo zece ani, dacă nu cumva mai mult. I-am schimbat bateriile după vreo cinci ani (cu unele aftermarket). Înainte de ăsta am avut tot un APC pe care l-am schimbat că nu avea management. Dar am făcut retur de două ori până a venit unul fără țiuit (culmea, același model!).

1 Like

Pentru ceva asemanator am si eu nevoie, doar ca partea cu zgomotul e esentiala pentru mine.
La mine la tara pica curentul uneori. Face niste crize de 1-3 minute si uneori nu se mai reconecteaza aparatele din casa la router pentru o perioada mai lunga de cat e curentul picat.

As putea sa mut intr-o magazie toate conexiunile, dar nu stiu daca functioneaza intre -20C si +50C:

  • router
  • UPS

la mine se lua curentul o fractiune de secunda si apoi bootau toate alea in 5+ minute

Eu am așa ceva + baterie auto (110Ah). Ține camere, nas, 2 routere, 1 switch, un RPi 4 și un access point. Nu face zgomot când funcționează dar ocazional pornește un ventilator. Are conexiune USB, comunică cu RPi și mă notifică când bateria e low.

L-am ținut afară într-o anexă vreo 2 ani. Vara pornește ventilatorul mai des.

https://altex.ro/sursa-ups-pentru-centrale-termice-silvercloud-pni-scp850-600w/cpd/STBPNISCP850/

Recomand https://www.cyberpower.com/eu/ro/product/sku/cp1500epfclcd. Putere suficienta sa tina multe echipamente sus, multe prize Schuko ( 6 ) toate protejate, stau cu el in camera, zgomot minimal. Am avut multe fluctuatii de curent la locuita noua, si fiind line interactive, prelua imediat si normaliza.
Doar cuvinte de lauda am.

Am pățit asta de multe ori și era foarte frustrant. Stăteam la 15km de oraș și se întâmpla asta destul de des, mai ales vara. Aveam centrală pe lemne și legat UPS la el iar vara îl luam și îl puneam la PC ca să nu se mai oprească calculatorul pentru 3 secunde. :joy:

Iarna îl legam înapoi la centrală, normal. :frowning:

1 Like

Si eu am avut probleme cu electricitatea. A fost un mix de probleme. Si de la ei si de la mine.
Am chemat CEZ, a facut mici reparatii. Iar in casa am schimbat siguranta de la bucatarie. De atunci nu mai am probleme.

V-ati gandit sa chemati un electrician?

:slight_smile: in cazul meu, cade la tot cartierul, nu e de la mine.

Cum ar fi să cadă în tot cartierul din cauza ta? :sweat_smile:

1 Like

ar fi un sistem foarte prost.

La mine la tara se stie cum se face, dar nu curentul, ci cablul TV + internetul.
Au incercat unii sa fure curent si s-au legat la cablul TV in loc de cel de curent electric.
Cei de la reteaua de la cablu au spus ca s-a scurtcircuitat media converterul.
Si au repetat treaba asta pana am plecat de la ei la DIGI, ca aveau fibra optica, si la aia nu se puteau conecta hotii de curent.

1 Like