Recomandare UPS

Salutare, știu ca nu prea este in tema forumului dar poate are cineva cunoștințe despre așa ceva.
In locul unde lucrez pică curentul electric de cel puțin 8-9 ori zilnic. Ca soluție as vrea sa incerc un Upc, nu na interesează ceva super profi, ci sa țină pe baterii cam un minut in momentul când pică curentul. Am văzut ca prețurile sunt de la 100lei pana pe la 2000, și habar nu am ce sa aleg.
Îmi puteri recomanda voi ceva cât mai ok ?
Apropo singurul calculator care este afectat de penele de curent este un iMac, poate contează in alegerea modelului

Pentru PC-ul meu am avut o singură dată un no-name; era uriaș și ținea bateria vreo 5 minute.

Am luat APC de dimensiuni rezonabile iar bateria ține lejer 20 de minute (cu două monitoare trecute prin el), consum de ~300W. Îl am pe ăsta, de 900. Dacă ar trebui să-l schimbi, aș merge tot pe APC

Pentru un iMac - deci peste 2000€ - eu nu m-aș zgârci la UPS; nu cred că vrei să aștepți o despăgubire de la ENEL :slight_smile:

Orice ai alege, este obligatoriu să aibă management, să știe OS-ul când să se oprească.

1 Like

Văzusem zilele trecute un review pe YouTube cu un ups destul de ieftin, pe la 180€, și in momentul când pică lumina începea sa țiuie ca atenționare și de atunci aveai cam 5min de baterie. Cam asta caut, dacă văd ca nu revină lumina sa îmi salvez frumos la ce lucrez și sa îl pot Închide manual.
Știi ce nasol e sa lucrezi câte o ora+ in phpstorm fără sa salvezi și sa rămâi fără lumina ? :sob:
Plus ca as vrea ceva mai slim, sa nu fie cât o unitate de pc :))

APC-ul de care am zis e mic, uită-te în a doua poză și raportează-te la o lățime de două prize :smiley:

În schimb este destul de greu, cred că are 6-7kg.


Nu știu cât de nasol este, mi-a intrat în reflex să salvez cam după orice operațiune :smiley:

Orice UPS cu management știe să facă ce vrei tu.

2 Likes

Am un APC Back-UPS 1400 VA, cred ca de vreo doi ani, il folosesc la PC (mai degraba workstation, o vreme dual-xeon, acum cu i9).
Fara probleme pana acum.

Pe de alta parte, am si un no-name pentru serverul blog-ului, o chestie care merge 24/24 si consuma foarte putin. Deja trebuie sa-i schimb acumulatorul, ca nu mai poate sa-l tina nici 30 sec daca pica alimentarea. Probabil ca ar trebui sa iau tot un APC si sa las naibii schimbarea acumulatorului…

nu-i ca si cum la APC nu mor acumulatorii. am schimbat si eu un rand si is aproape la fel de scumpi ca niste UPS-uri noi.

1 Like

Mor, dar nu chiar in halu’ ala…

Salut. Vreau sa cumpar un UPS, insa nu inteleg cum se face calculul pt. a afla durata de functionare in cazul unei pene de curent. Am un HP Z620 ce are sursa de 800W, insa sunt foarte rare cazurile in care este in full load. Consumul mediu (masurat in ultimele 2 zile) este de 110W. Am nevoie de un UPS care sa il poata tine ~ 30/40 min. Aveti ceva recomandari?

Intrebare pentru cei ce detin astfel de UPS-uri: care este consumul lor, exceptand echipamentele conectate? Citisem undeva ca UPS-ul singur consuma ~ 80W, ceea ce nu este prea ok.

Multu <3

2 Likes

UPS consumă când încarcă bateria, deci consumul este stabilit de următoarele chestii:

  • cât de mari sunt acumulatorii;
  • cât de buni sunt. Cei uzați vor avea tendința să se descarce chiar dacă nu ai consumator pe ei (din fericire, îți dai seama că-s uzați când UPS „duce” doar câteva secunde/minute);
  • cât de des folosești acumulatorii (i.e. cât de des pică curentul)

Consumul în stand by este n-ar trebui să fie foarte mare, poate vreo 10-20w?


Acum, despre cum cumperi: iei cel mai mare APC pe care ți-l permiți. Desigur, există și alte firme, dar cu APC e puțin probabil să dai greș :slight_smile:

1 Like

Mulțumesc pt. Răspuns.

Aici este problema, ca nu știu ce capacitate trebuie sa caut. Nu vreau sa iau nici ceva prea mare, nici prea mic. Ma gândeam la un buget de maxim 700 RON, dar sper sa nu fie prea mic la prețul asta.

La UPS nu există conceptul de “prea mare”, deci din punctul ăsta de vedere ești safe :sweat_smile:

1 Like

Ce vrei sa pui pe el? Eu am pus toate echipamentele care imi servesc internet (mediaconvertor, router, switch, AP-uri). La laptop am baterie. Daca se ia curentul am internet o buna bucata de vreme, ca nu consuma foarte mult astea.

Home server-ul. Nu il vreau doar pentru uptime, ci si pentru eventualele spike-uri din retea.

vezi cat consuma peak si ia un UPS care sa depaseasca valoarea aia. you should be fine

Salut din nou :)))

Am o alta problema: am nevoie sa mai cumpar un UPS, doar ca de data asta consumatorul este un PC SFF care consuma aprox. 15/20W in idle.
Problema este ca pe site-ul producatorului (APC) nu gasesc niciun model care sa suporte sub 36W. Aveti idee care-i faza cu acest consum minim? Ce se intampla daca nu il depasesc? Nu porneste UPS-ul?