Am inceput in 2020 colaboarea cu un domn pentru Web Dev, pentru dezvoltarea unui ONG pentru fondurile europene, plus dezvoltarea propriului lui proiect de cursuri/dezvoltare personala, nevasta-sa e coach (“Te invat sa in 10 zile”, “Reducere, numai 399 redus de la 799”, " Academie de Dezvoltare si de Business - Cumpara acum", " Cum sa vorbesti cu clientii, CA SA CUMPERE DE LA TINE") etc, si alte de genul. Omul s-a dovedit a fi un mare tepar, cand proiectul s-a apropiat de sfarsit, omul a aratat un dezinteres pentru noi (mai eram cu un coleg, recrutat cu mine in aceasi perioada), 2 luni am muncit pe degeaba, a spus ca vom primii banii cand v-a plati firma factura, a trecut 1 an de atunci, timp in care eu i-am scris cu frumosul saptamanal, l-am rugat, i-am explicat, omul niciun raspuns. Noua ne-a scos accesul la proiecte (pe care oricum le am salvate), cand eu am luat atitudine, si i-am spus verde-n fata cum sta treaba, am mai avut un proiect cu el, luase banii de acolo in urma cu cateva zile, omul a mers pe burta, a tacut din gura, imi spune Managerul de acolo ca factura a fost platita, brusc si-a adus aminte si mi-a dat o parte din suma.
Colegul a fost pus intr-o ipostaza mai grava, el avand 3 copii acasa… 2 luni practic n-am primit nimic, nici acum dupa 1 an, nu am primit banii, omul spune “vi dau cand o sa termin tot ce e la platforma de facut”, si tot felul de motive si replici. Scuze… Cand l-am sunat ultima data si l-am luat mai tare (cu frumosul am stat 6 luni), i-am spus in nenumarate randuri ca este un tepar, dupa care mi-a inchis telefonul.
Inainte aveam o relatie ok, am dormit inclusiv la el acasa, sa-l ajut cu un proiect, l-am ajutat cand a fost cazul, dar nesimtirea nu tine cont de mijloace, cand esti o urzică, esti pana la capat. N-am mai avut contract ultima perioada, doar ii emiteam facturi, intrucat eram “prieteni”, aveam un NDA semnat.
Ma gandesc sa dau de pamant cu el. Nu poti sa-ti bati joc de oameni cum vrei, pe undelucram.ro inclusiv pentru o fosta firma de turism de a lui, un angajat i-a lasat un review, ca nu plateste salarii si ca nu e nimic PRO pentru care ai muncii acolo.
Tu ce ai face concret in stiuatia data? Cand 2 luni ai muncit degeaba, omul s-a dovedit a fi decat un om lipsit de interes/empatie/rusine. Ii treci la pierderi si mergi mai departe?