Reguli CSS de baza

Recent am avut o discutie cu un front-end care definea stilul text-ului ( line-height, color, font-size etc ) pe un tag p general.
Fiind colegi de echipa a trebuit sa ma adaptez stilului lui ( el fiind cel care a configurat partea asta a proiectului ) si in acelasi timp am incercat sa-l conving sa puna stilul pe body sau #content, dar pana la urma a ramas ca el.

Ce metoda folositi pentru a stiliza bucati mari de text, tinand cont ca in mare parte stilul este acelasi peste tot?
In ca sunt de principiu ca e “best practice” sa se stilizeze textul pe parent sau body, in niciun caz pe p.

Nici pe body și nici pe paragraf. Pe containerul ce conține textul.

Ideea e să ai un ritm al tipografiei, iar asta o poți realiza ori având grijă să setezi aceleași proprietăți pentru toate elementele (p, ul, ol, blockquote și ce o mai fi) ori setând pe container.

De ce pe container, nu pe body? Pentru că poți avea mai multe stiluri pe diverse secțiuni și dacă poți evita suprascrierea stilurilor… de ce nu? (vorbesc de stiluri unice: font-size sau font-family; line-height l-aș seta pe body la 1.5 și atât).

2 Likes

Din punctul meu de vedere treaba cu body e discutabila. Daca in tot siteul apar aceleasi proprietati iar pe sidebar se schimba doar font-family, de exemplu, mi se pare mai ok asa.

Anyway, sa inteleg ca esti de acord cu setarea stilului oriunde, numai pe p nu, corect? :slight_smile:

Si eu pun css default pe body. “Good defaults”. Si e si normal sa ai “consistency” across project. Stiluri diferite pe diverse sectiuni mi se pare stupid, si oricum diferentiezi sectiunile cumva, deci poti aplica modificarile de stil la text.