Încerc să lucrez ocazional si pe Ubuntu și am o problemă: pe Windows folosesc autohotkey pentru a remapa CapsLock pe o combinație (ctrl+insert).
Singurele informații găsite până acum sunt despre cum pot remapa orice altă tastă pe CapsLock, dar nimic despre cum aș putea remapa o combinație de taste. Inițial am crezut că xmodmap este ce am nevoie, dar se pare că nu…
Am găsit o altă aplicație care îmi simulează apăsarea tastelor pe rând, ceea ce cu siguranță nu e ceea ce am nevoie…
Cred ca asta [1] e ce ai nevoie. Din cate stiu eu xmodmap nu prea mai exista pe Ubuntu si a fost inlocuit cu xkb. Nu folosesc remapari, dar din nou, “cred” ca asta iti trebuie
Păi tocmai asta e problema. Am găsit și eu articolele astea (și altele) dar toate prezentau cum să schimbi o tastă cu o alta. Ori eu vreau să schimb o combinație de taste cu o tastă
Ceea ce înseamnă că merge…ish. Face ce vreau eu dar face și toggle la caps.
Am șters din /usr/share/X11/xkb/symbols/pc definiția pentru caps, dau restart să văd ce se întâmplă
Am dat restart, evident, Caps nu mai era definit nicăieri. xbindkeys -k îmi arăta următoarele:
➜ ~ xbindkeys -k
Press combination of keys or/and click under the window.
You can use one of the two lines after "NoCommand"
in $HOME/.xbindkeysrc to bind a key.
"(Scheme function)"
m:0x0 + c:66
NoSymbol
Prin urmare, am adaptat snippetul de mai sus să reflecte codul tastei: