Se apropie finalul lui 2018 asa ca m-am gandit sa va intreb: devforum-isti, ce ati realizat in anul acesta si ce va propuneti pentru anul urmator?
Eu am reusit sa citesc mai mult (carti non-it), sa imi imbunatatesc zona de softskills, am reusit sa invat ansible si sa lucrez cu zona de CI/CD de la GitLab.
Mi-ar fi placut sa citesc mai multe carti tehnice.
La anul sper sa reusesc sa obtin o certificare pe tehnologiile cu care lucrez si sa invat mai bine un alt limbaj de programare (I’m looking at you, Python).
In caz ca mai e cineva interesat de Ansible, recomand cursurile oferite de SymfonyCasts (ex KNPUniversity).
M-am schimbat locul de munca cu unul mai challenging as zice eu. Am schimbat si stack-ul, Java and related si mi s-a schimbat impresia pe care o aveam despre limbaj.
Pe langa work realated, am mai fost pe la cateva conferite si am participat la un Code retreat.
Pe plan social, am inceput sa mai ies. Chiar azi am fost cu echipa la un escape room si ne-am descurcat grozav.
Python vreu sa invat si eu, ma rog, sa il aprofundez, in special pt zona de automation si scripting.
Pe plan social, vreau sa ies mai ies. Nu clasicul drum serviciu casa.
De mentionat ca m-am intalnit si cu o parte dintre membrii de pe forum
Similar cu C# la conceptele de baza, deci se poate face rapid switch-ul. Java mi se pare mai verbose spre deosebire de C#.
Ambele limbaje, in schimb sunt mature, au tooling-ul foarte bine pus la punct si gasesti biblioteci pt orice lucru.
Incet incet, de la Java 8 acea verbozitate se mai duce.
JVM - ul din ce am citit pana acum -> flexibil, poti face alte limbaje peste el (Scala, Groovy si altele). O alta chestie interesanta mi se pare GraalVM, o masina virtuala poliglota. Poti rula cu ea pe langa Java, limbaje precum Puthon, Ruby, JS si chiar R.
@zitrusgrape, tu parca cu Ruby + Ruby on Rails lucrezi, nu ?
Am reusit sa fac trecerea de la full-stack PHP+JS la full-stack JS si am ajuns sa lucrez intr-un loc cu multe lucruri bune: microservicii, CI+CD, code review, pair programming ocazional, etc.