RoTLD vs Reseller

Salut!

Doresc sa imi cumpar un domeniu .ro si ma uitam pe diverse oferte de la reselleri, inclusiv de la rotld.
Vreau sa stiu dc reselerii au un pret mai mic pt domeniu vs rotld. Reselerii nu tot de la rotld cumpara?

Ba da, dar au contracte care le dau nu numai un pret preferential pentru a putea fi competitivi, dar le si impun anumite conditii, ca de exemplu un anumit numar de domenii inregistrate/reinnoite pe an.

E ca si cum ar cumpara en-gross si ar face retail, functioneaza in majoritatea domeniilor de activitate.

RoTLD castiga prin faptul ca nu mai ofera suport direct, iar partenerii castiga prin faptul ca pot oferi clientului un pachet mai larg de servicii, si poate chiar si profit direct in unele cazuri, daca nu ii costa mai mult suportul clientilor si intretinerea infrastructurii necesare. Dar in mare parte partenerii castiga indirect, ca iti vand domeniul si dupa e posibil sa ai nevoie si de hosting, la care au marja de profit mai mare, si asa mai departe.

Mai multe informatii pe site-ul RoTLD. Model de contract aici.

1 Like

RoTLD ofera suport? :rofl:

multumesc pentru raspuns :slight_smile:

1 Like
  1. In urma cu 6 ani, eu am cumparat un nume domeniu de la Romanian Top Level Domain.
    Nu vreau sa fac publicitate site-ului respectiv.
    Am procedat asa, fiindca mi s-a parut ok din partea mea.
    Ori ca cumperi de la stat sau de la un privat un domeniu ro, nu prea conteaza financiar.
    Pana in momentul de fata, n-am avut probleme cu cei de la Romanian Top Level Domain.
    Personal sunt multumit de RoTLD.

2, In data de 2 noiembrie 2018, eu am decis sa merg mai departe cu cei de la RoTLD.
Si anume, eu am rezervat pentru inca 5 ani acest nume de domeniu ro.
In perioada, 2 noiembrie 2018 - 2 noiembrie 2023, am platit pentru acest nume de domeniu.

  1. Perioada lor de rezervare unui domeniu ro, este intre 1-10 ani. Florin Anghel a ales pe 5 ani, adica o perioada medie. Enjoy! :smiley:

Cum naiba să nu conteze financiar. Ultima data când am cumparat un domeniu .ro (de la webrahost.ro) m-a costat fix 36.25 RON. La RoTLD probabil costa mai mult de dublu (14.28 EUR).

factura1

2 Likes

Eu am avut nevoie la un moment dat. Am sunat la numărul de pe site-ul lor, iar un tip de la departamentul tehnic, care părea foarte profesionist, m-a lămurit ce am de făcut. Adică tipul cu care am vorbit chiar știa ce vorbește, era coerent și uneori chiar îmi silabisa, ca o subliniere pentru ce-mi explica. E adevărat că nu am avut nevoie de foarte multe ori de suport, dar, dacă fac o retrospectivă, a fost cel mai bun suport pe care l-am primit vreodată în online.

Rotld e masterul, dar nu recomand sa iei direct de la ei pentru ca au pretul mai mare decat al reselerilor si nu se ocupa decat de .ro
Eu folosesc rohost de 10 ani, si ei sunt foarte ok. Suportul tehnic, proforme, domenii com - astea-s motivele mele.

Reseller ca este mai ieftin.
de ex. la ihost24.com este registrare Domenii .RO 5,90 €/an.

1 Like

Ma bucur sa aud asta. Eu am interactionat direct cu ei prin 2007 si fusese dezastru. Dupa aia, 2014 parca, mi-a povestit un client interactiunea cu ei si tot asa era.

Dar da, ca si registrar il folosesc pe altii. Unul dintre motive fiind pretul (nu neaparat cel mai important) si celalalt este ca ca ofera un panou unificat pentru toate domeniile, nu login separat pentru fiecare in parte, cum e la RoTLD.

si eu am avut mereu interactiuni foarte profi cu ei (pe vremea cand domeniile erau pe termen nedeterminat inregistram de la ei direct).
intre timp folosesc hosterion tocmai pentru ca sunt foarte multumit de supportul lor.
cred ca hosterion are unul dintre cele mai bune servicii de asistenta de la noi.

asistenta conteaza destul de mult in domeniul asta, de asta am preferat sa aleg si tinand cont de aspectul asta.
da, cand ai multe domenii conteaza si pretul, dar tocmai atunci creste si probabilitatea sa ai nevoie de asistenta.
cand ai putine domenii nu mai conteaza asa de mult diferenta de pret (pentru ca ea nu e semnificativa pentru un singur domeniu), deci e confortabil sa ai un serviciu bun de asistenta.

ps. stiu ca raspunsul e putin conex intrebarii, dar raspunsul direct s-a dat deja :slight_smile:

2 Likes

Fiind ca sunt un Reseller in Categoria Domain Register, pot sa-ti spun mai exact de ce costa mai mult la ROTL si mai putin la un Reseller.

Articolul 5. PLATA SERVICIILOR
Art.5.1. Prețul datorat de Partenerul RoTLD către Registrul RoTLD pentru fiecare unitate an-domeniu este de 6 euro
(fără TVA). Cursul de schimb la care se emite factura este cursul oficial al B.N.R din data emiterii acesteia.
Pe langa asta avem un pachet de 500 credite,si la semnarea contractului am platit undeva pana in 2000€

1 Like

Asta explică de ce pe domenii bune expirate, chiar dacă nu mai sunt “pe viață”, nu se face nimic. Numai cine are acces la un preț mic, poate bloca sute de domenii.

1 Like

Da este cam adevărat. Noi am preferat sa renunțăm cu rotld, si am mers la un alt reseller care are aceleași preturi cu rotld dar macar nu mai plătim sumele respective. Ps: Majoritatea oferim domeniile sa crească reputația ca register, ca de câștigat nu câștigi absolut nimic.

Parteneriatul cu RoTLD se incheie prin achizitia a bulk-uri de minim 500 de domenii. Costul unui domeniu in acest caz este de 6 EUR + TVA, deci se platesc in avans 3000 EUR + TVA. Un asa zis credit reprezinta un an de domeniu.

Pana la urma sunteti sau nu parteneri?

Am fos o perioada, am si specificat mai sus, ce faci iar ATACI? Colaborez cu internetbs daca tot doresti sa afli, si platesc 7€ pe domeniu fara tva.

Nu imi dau seama de ce aveti impresia ca va atac, eu doar am solicitat niste informatii si ulterior am tras concluziile aferente. Daca aveti impresia ca v-am atacat imi cer scuze, nu asta a fost intentia.

Salut,
Parerea mea că e mai bine de la Rotld. E super simplu și sincer nu cred ca prea ai nevoie de suport la inregistrare. Nameserverele sunt ușor de modificat.
Dacă cumpărați de la alții, atenție să nu vă oblige să rămâneți la ei cu hosting-ul in cazul in care doriți să-l schimbați. Trebuie să fiți atenți ca la termeni și condiții să nu fie închiriere, adică resellerul să fie într-adevăr intermediar, după ce îți înregistrează domeniul dacă intri la Rotld pe site să figurezi tu sau firma ta ca si proprietar.

Pentru un domeniu in PendingDelete ai nevoie de suport. Pana completezi tu formularul de la RoTLD, e deja luat.

1.da acestea sunt preturile pentru parteneri, noi vindem domeniile .ro cu 6,01€ pentru a evita intrebarile ANAF gen ai vandut ceva sub pretul de achizitie ( si pentru ca afacerea nu e bazata pe vanzarea de domenii )
2.Si domeniile inregistrate de un partener tot pe platforma ROTL/ICI sunt ( partenerul este doar un al mod de a inregistra domenii la ROTLD ), atata timp cat este inregistrat pe tine ca persoana/companie vei avea acces tot timpul prin ROTLD la domeniul ca si atunci cand il cumperi de la ei.