Tl;dr. PayPal operează astăzi o schimbare majoră în politica de returnare de bani. De astăzi comisionul de 2,9% pe fiecare tranzacție nu va mai fi despăgubit în cazul unui refund.
Up to now, the company’s policy has been to refund that percentage, often 2.9% of the sale, when buyers ask for a refund. It does not refund the fixed fee, often 30 cents. With the new policy, PayPal will not refund the commission or the fixed fee on either full or partial refunds for either sales or donations.
P.S. Voi cu ce procesatori de payment ați lucrat? Eu unul am lucrat cu Stripe și deși m-am bucurat când am văzut prima dată documentația mi-am schimbat rapid părerea despre ei când echipa lor de suport a început să imi ofere informații contradictorii din cauza cărora am pierdut zile bune.
Noi lucram cu PayPal pentru ca suntem fortati, adica pentru ca e popular.
In general erau proaste comisioanele (atentie si la cross-border bullshit $$$) si politica, acum vad ca devin mai proaste.
Romcard for the win!
Din punctul asta de vedere suntem privilegiati in Romania. Nu am vazut procesator prin SUA sau international cu comision in jurul 1% si fara parte fixa de comision. Plus ca BT ne-a acoperit 100% din fraude, iar la PayPal pierdem 99% din dispute. Poate veni un baiat, ia un VPS, spameaza cu bascula, apoi face ceva plangere la PayPal ca l-am suspendat. Iar PayPal ii returneaza lui bani in 99% din cazuri.
Destul de trist peisajul, ce parere aveti despre companiile tech ce incearca o abordare diferita in directia sistemelor de banking precum revolut, monzo etc? Desi in ultima vreme, revolutul isi cam pierde valoarea in ochii mei dupa ce au deviat de la ce-i facea inainte atat de atractivi.
N-as merge off-topic, topicul fiind paypal
ps: Tocmai mi-am dat seama ca si intrebarea mea spre adrian e off-topic, deci am sa raspund mai jos totusi.
Ma refer la multitudinea de conturi inghetate, tranzactii blocate care li se intampla din ce in ce mai des utilizatorilor Revolut. Revolut se apara spunand ca aceste tranzactii sunt blocate, conturile inghetate din faptul ca declanseaza niste alerte in sistemul lor, alerte care sunt construite pentru a scapa de tranzactiile/conturile cu activitate ilegala sau dubioasa. Toate ca toate, oamenii de rand sau chiar business-urile la inceput de drum nu-si permit sa-si continuie activitatea ignorand situatia pana se rezolva(Lucru care de asemenea poate dura destul de mult in ultima perioada)
Mai mult de atat, faptul ca au o licenta bancara sta sub semnul intrebarii deoarece nici banca fizica din spate nu este stiuta a fi de incredere iar in anumite liste unde ar trebui sa apara bancile/licentele bancare internationale, Revolut si licenta in cauza lipseste.
Serviciile cu clientii lasa de dorit, au fost super la inceput acum sunt oribile daca nu cumva ai noroc si atunci poti crede ca sunt chiar rapizi.
Directia generala pare a fi de convertire spre modelul de business al bancilor traditionale mai mult sau mai putin cu tot felu de piedici care apar pe masura ce Revolut se dezvolta, astfel serviciul ajungand din ce in ce mai similar cu ce ofera bancile traditionale.
Am dat un edit, sper ca romgleza nu mai e o problema acum. As vrea sa se dezvolte mai mult ca o companie tech care opereaza in sectorul bancar inloc sa ia statutul de companie bancara/ banca ce opereaza in spatiul virtual.
Nu este rău că Revolut încerca să devină o bancă în adevăratul sens al cuvântului. Așa vor putea să ofere servicii mai ieftine și faptul că sunt destul de tech e un bonus.
Companii tech care operează în sectorul bancar mă gândesc că ar fi numeroarele payment gateway-uri (gen Stripe). Din astea avem, mai trebuie concurență și pe alte planuri
Interesant e că în timpurile astea când sectorul ăsta devine din ce în ce mai dinamic (Apple Pay, Facebook Pay, Revolut, cryptocurrency) PayPal alege să iși dea cu ciocanul în o_O.
Daca paypal isi modifica politica e treaba lor.
Sunt si alte sisteme de plata, valabile inclusiv in Romania. Si eu am folosit paypal acum cativa ani, dar am renuntat de mult la ei.