Second (mobile) display / Virtual Display Adapter

A folosit oare careva un alt device (tabletă or such) as a mobile second display?

Există mai multe aplicații care permit asta (pentru mobil or desktop - exemplu) - toate cer un Virtual Display Adapter - un plug HDMI de câțiva euro - pare că nu se prea (mai) găsesc la magazine online din .ro - eram curios dacă merită deranjul.

Pe mac ai virtual display cu aplicatia BetterDisplay.

Dacă ai un ipad e seamless cu mac-ul. (Sidecar)

Cea mai simplă varianta e cu un monitor mobil, sunt mai multe variante de 13-16" care merg de obicei prin USB-C și nu ai nevoie de alimentare extra pentru ele.

Fratele meu are unul și merge ok.

1 Like

Știu că există, mulțumesc pentru link (cu profitshare cu tot) – dar nu asta era întrebarea.
Nu-mi doresc un device în plus, aș vrea să refolosesc ceva ce am deja la îndemână, sporadic.
Și eventual să ofer soluția și altora – dacă-mi iau un Virtual Display Adapter aș comanda mai multe, pare un cadou excelent :slight_smile:

@isti37 Am Mac, da nu mi-aș lua iPad doar pentru external display - am vreo 2 tablete Android de stau mai mult degeaba, ba chiar și-un Chromebook.

Pe mac nu ai nevoie de adaptor, poti folosi orice aplicatie precum Duet cu BetterDisplay si sunt multe aplicații similare care iti fac un profil virtual la care poți face extend.

Am încercat și eu acum câțiva ani… Device-ul trebuie să aibă implementat acest feature (nu mai știu exact cum îi spune) ca să îți scuipe semnalul video prin aceea mufă. Altfel it won’t simply work.
Despre android vorbesc.

Am mai trecut la un moment dat prin alternative – da toate sunt comerciale, Duet e 36/48$/an, Luna e 80$ – la cât de des pare că le-aș folosi în perioada asta nu se justifică.

Anyway, mi-am luat până la urmă un Virtual Display Adapter ca să mă liniștesc. Merge.

Am folosit Deskscreen, se instalează pe sursă, iar pe device-ul (-urile) target deschizi în browser adresa expusă de serverul Deskscreen. Nu e doar read-only, poți să interacționezi cu ecranul partajat.
Ambele device-uri trebuie să fie în aceeași rețea wifi, so nu se poate lucra offline - sau nu-s sigur. Poate că poți să faci un hotspot cu sursa chiar dacă esti offline.