Selft Hosted Music Cloud & Streaming server

De când cu noua dimensiune de la iPhone aș vrea să-ncerc să renunț la iTunes Match și să mă mut pe Android. Cea mai mare problemă cu Android-ul e că nu pot să-mi sincronizez muzica ușor între laptop și telefon.

Spotify nu mă satisface (ce ascult eu nu se prea găsește). Google Music încă mai este o glumă proastă când vine vorba de sincronizare cu desktop-ul/laptopul. Aplicația de la Synology (NAS) merge ok, dar nu vreau să fiu limitat de upload-ul de acasă, mai ales când prețul pentru VPS e atât de mic și oferă viteză mult mai mare.

Așa că sunt curios dacă voi știți vreo soluție ok “self hosted” pentru streaming și sincronizare muzică (99% mp3). E ok și cu bani dacă vorbim de prețuri rezonabile.

Am nevoie de:

  • sincronizare (upload/download) cu Mac OS, Linux, Windows (contează mai mult primele două)
  • player pentru iOS/Android care să știe să facă streaming dar să și downloadeze ce vreau eu pentru a putea asculta offline

Nice to have:

  • iTunes playlist sync
  • interfață web
  • sincronizare fișiere/poze gen Dropbox (soluții gen Dropbox am găsit, dar mă interesează mult mai mult parea de streaming/player)

PS: nu sunt sigur că am ales categoria care trebuie :blush:

De ce spui asta? Ce-ți displace?

@caisah: Upload-ul se face în ordine random, n-am reușit însă să înțeleg cum am access la unele piese adăugate acum 2 zile, dar alte adăugate acum câteva luni lipsesc.

Album cover art lipsește sau e greșit de cele mai multe ori

Odată ce a făcut upload la o piesă, tot ce modifici local (id tag, cover art) nu mai este sincronizat cu Google. Adică te forțează să folosești player-ul lor / interfața web pentru editări (nici nu știu dacă permite asta - bănuiesc că da).

Lipsa unui player adevărat, nu suport să țin un tab deschis în chrome pentru muzică.

Aplicația de mobil pare dezvoltată de Microsoft dacă te iei după cum arată. Funcționalitatea nu prea pot să zic mare lucru că nu am rezistat mai multe 5 min cu ea deschisă.

Nu știu ce să zic… Eu am aprox. 7k de piese upload-ate și nu am avut probleme cu denumirea pân-acum. Într-adevăr există opțiunea să îi lași pe ei să ghicească informația, dar de cele mai multe ori prefer să nu fac chestia asta.

Upload-ul a fost problematic până acum câteva săptămâni, dar de când cu introducerea opțiunii de upload din browser (deși are o viteză mai mică) totul a mers perfect.

Player-ul iarăși mi se pare destul de ok. Are mai toate funcționalitățile de care am nevoie și mai mult ar rula ca aplicație nativă dacă aș vrea (pentru că folosesc Ubuntu), dar prefer să fie în browser.

În fine cred că ține de preferințele fiecăruia, de partea estetică ș.a.m.d.