Buna,
as avea nevoie pentru o recuperare de date de un server Centos cu PHP 5.6 si 7.2
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
cu stima
Buna,
as avea nevoie pentru o recuperare de date de un server Centos cu PHP 5.6 si 7.2
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
cu stima
cel mai simplu e să te uiți la backup-uri.
Poti sa folosesti un VM daca mai gasesti imagine de Centos sau poti folosi Docker, alegerea e la tine.
Centos e acum mort (30 iunie EOL), deci repo-urile cu pachete sunt in vault:
https://vault.centos.org/
Asta inseamna ca va trebui sa iti tii tu si un server de pachete. Poate mai sunt ceva provideri care inca au niste mirror-uri, dar ma indoiesc de asa noroc. Pe scurt, o sa fie o mare bataie de cap.
Esti sigur tu ca ai neaparata nevoie de un Centos? Nu ar merge orice Linux?
Eu nu cred că vrea să instaleze CentOS. Cred că are un server cu CentOS crăpat și vrea să recupereze datele de pe el .
N-are nici o legatura recuperarea datelor cu versiunea PHP sau a CentOS.
Incearca sa exprimi mai clar care e problema si unde doresti sa ajungi. Nu cum, ca asta n-ai sa reusesti si doar creaza confuzie.
În primul rând este important să ne spui dacă “serverul” este o mașină fizică sau virtuală.
Dacă mașina e fizică și ai acces la ea, e simplu, cu condiția să nu fie HDD-ul defect si filesystemul să nu fie corupt grav.
Faci un stick USB bootabil cu orice distribuție decentă de Linux live (Fedora, Ubuntu, whatever), bootezi și gata, ai acces la tot HDD-ul.
Daca e mașină virtuală, poate fi foarte simplu, complicat sau imposibil, în funcție de situație.
Ah, și mai e o situație posibilă și plauzibilă. Din moment ce colegul nostru utiliza serviciile unor indieni, mai există posibilitatea ca pierderea datelor să nu fi fost accidentală În acest caz datele sunt pierdute definitiv, pe Linux ce se șterge e bun șters, cel puțin pe toate filesystem-urile din familia “ext”.
Salut Ionut, ai inteles perfect.
Doar ca problema mea estea acea ca am schimbat serverul Centos cu un AlmaOs cu PHP 8.x.
Siturile de le Centos sunt vechi si functioneaza cu PHP 5.6 si 7.2.
Acum sa facut backup-ul de pe Centos acum un an si am continuat sa lucram pe AlmaOS.
Am vrut sa facem conversia unui site la noul server dar nu reusim sa-i dam de capat (este posibil sa se fi pierdut anumite files-uri la backup).
Am vrea sa reinstalam backupul pe un server Centos cu PHP 5.6 si 7.2 ca si cel vechi si sa controlam daca sunt probleme).
Momentan nu am gasit nici un hosting care sa ofere solutia Centos cu PHP 5.6 si 7.2 nici ca si comanda speciala.
Poate va uitati in directia gresita cautand backupuri si incercand restaurari.
O alta directie: in primul rand as ignora sistemul de operare (cel putin pentru moment) si m-as indrepta spre versiunea de PHP. In cele mai fericite cazuri codul scris pentru PHP 5.6 / 7.2 functioneaza si cu PHP 8.x, dar in functie de aplicatie uneori sunt necesare modificari.
Nu cred să fie PHP legat în vreun fel de OS, indiferent că-i CentOS sau altceva, deci nu cred că îți îndrepți resursele în direcția corectă.
Poți da exemple de ce erori primești?
uite siteul de register.loghin.com nu reusim sa ai dam de cap cu adaptarea la PHP8.3
Problema este ca probabil la trecerea la Almaos s-au pierdut 4 fisiere.
Eu am backupul din 2023 complect cu tot sistemul, ma gindeam sa il instalez pe serverul pe care lucra corect dar Hostgator nu mai ofera servicii pentru Centos
eu as cauta ceva cu docker sa potrivesc versiunea de php daca de acolo presupui ca e problema.
pasul asta ma va lamuri daca ma uit unde trebuie.
Pentru aplicatia php nu ar trebui sa conteze sistemul de operare, doar versiunea de php si eventual web serverul + DB - MySQL/MariaDB. In RO in general la furnizorii de hosting vei putea alege si versiuni mai vechi de php, sau pe o masina virtuala instalezi HestiaCP si ai acces la php 5.6, 7.2 sa testezi ce ai nevoie.
cred ca rezolvam problema cu un hosting la “hostinger”, am vazut ca au PHP de la versiunea 5.2 in sus disponibile pentru a fi instalate pe servere virtuale. Asa o sa ne dam seama daca am gresit tot schimbind serverul in cautarea de optiuni mai ieftine (asta poate ne-a costat pierderea a 4 fisiere de pe register).
lucrezi la chestia asta de cativa ani. cum n-ati avut un backup serios? chiar si un sistem de versionare ar fi tinut loc de backup. si acum cauti un centos? ce legatura are versiunea de php cu sistemul de operare. geniile care te fura de ani de zile n-au fost capabile sa tranteasca rapid un vm cu php x.x ? geniile care au facut migrarea de la 5 la 8 nu s-au prins ca sansele sa mearga fara probleme sunt minime? nu inteleg, lucrati direct in prod? cum naiba sa pierzi fisiere?
lasa hostingul, ala nu conteaza. zi-le sa-si puna un vm, sa faca site-ul sa mearga, sa faca migrarea la 8.3 si dupa aia sa faca deploy unde vrei, nu mai freca banii aiurea pe tot felul de solutii irelevante.
Pare zona crepusculara acolo. Uneori e mai sanatos un abandon.
Era recomandat de acum 15 ani
#pentruprieteni