Servicii de COLO - merită să iau rack la Cianet.ro?

Salut.

Sunt interesat de închirierea a jumătate de rack sau de un rack complet. Dintre toți furnizorii de astfel servicii pe care i-am analizat de pe piața din România, nu am găsit pe cineva mai competitiv la preț decât Cianet.ro - COLO.

Pe lângă ce afișează ei pe site, mă interesează închirierea unei subrețele /24, BGP, BYIP. Redundanță la curent: 16A + 16A min 3kWh sau 32A + 32A min 6kWh. Redundanță uplink (2 fibre pe trasee diferite).

Orice sugestie este binevenită. Mulțumesc.

Cere oferta de la M247, iar pentru subnet vezi preturile de la ICI (lir.ro).

2 Likes

La ICI tre sa inchiriezi toata clasa, nu dau subdiviziuni. Tot la provider o sa poti probabil lua mai putine.
Also, nu stiu daca redundanta la fibra trebuie sa o rezolvi tu in rack-ul tau, au ei mai sus facute rutele si se rezolva pana ajunge la masinile tale.

@AdrianBasalic Nu ma refeream neapărat la a o rezolva eu, știu că operatorul de DC e responsabil. Vroiam doar să știu dacă se practică în felul specificat de mine.
Referitor la IPV4, am nevoie de un întreg range, /24, adică Class C.

Merci fain de răspuns.

Pai banuiesc ca nu exista nici un datacenter fara redundanta la internet. I might be wrong, I wish not to find out :smiley:

1 Like

Noi avem la GTS acum, am plecat de la INES. Ca sa fie si un reply cat de cat util.

@aluputi Bună sugestia! Îmi place și landing-ul, prima impresie e mult mai bună ca cei de la Cianet.ro. Sunt puțin mai scumpi dar nu aberant de scumpi, cum am văzut la unii, care vor 140€ pentru 2U.

Mulțumesc!

Te-ai mira. La viteza și nivelul de “expertiză” a unora care-mi răspund la solicitări din unele DC-uri din România, mă pot aștepta la orice. Lucrez în DC de 5 ani personal, am văzut foarte multe situații :smiley:

Eu de asta ziceam sa le ceri oferta, probabil vei primi un pret mai bun decat e pe site. Cei care cer 140€ pe 2U probabil au inclus si un consum semnificativ de curent, ceea ce in cazul tau nu este inclus in niciuna dintre oferte.

Oricum ar fi, scump, prefer să plătesc ce consum nu ce cred ei că voi consuma. De aceea e mai rentabil să iau un rack întreg unde am surse care sunt conectate la Feed-uri de unde practic poți “citi” cât s-a consumat efectiv.

si pe half rack poti avea meter, nu e musai sa-l iei cu totul.