Serviciu de web hosting pay-as-you-grow

In toamna am introdus serviciul de Web Hosting.

Cum probabil o mare parte din comunitate face freelancing si are site-uri de prezentare sau demo-uri catre clienti, ne-am gandit ca ar fi util sa va prezentam cum sa economisiti banii dati pe abonamentele de hosting.

Serviciul taxeaza doar consumul efectiv generat pe procesor, RAM, SSD si Trafic.
Un site static pentru portofoliu sau aplicatiile de demo au probabil un load extrem de mic, caz in care vei plati majoritar doar pe stocare (1 GB = 0,14€) intrucat CPU-ul si RAM-ul sunt solicitate aproape deloc.

De exemplu, un site de sub 1GB si cu aprox. 500 de vizitatori pe luna poate sa genereze consum de aproximativ 0.20€ (0,14€ stocarea si restul estimat pentru CPU/RAM).

Daca site-ul tau va fi un adevarat succes, gazduirea Cloudify.ro e de asemenea pregatita sa serveasca si milioanele de vizitatori ce vor veni :slight_smile: In descrierea de pe site am pus si cateva simulari pentru consumul generat de 1 milion de vizitatori.

6 Likes

Pacat ca trebuie sa facem un depozit de 50 EUR pentru a folosi serviciul pay-as-you-grow, in rest ideea e super lafel si functionalitatile site-ului, mai mult nu pot spune despre servere pentru ca nu am testat nici unul, poate pe viitor ma voi muta la voi.

Pentru un site mic, se gasesc solutii de 1-2-5 euro/lună care elimină stresul unui câștig de 80c; ce control are unul cu cunoștințe modeste spre deloc privitor la ce consum CPU înregistrezi tu?

Când crește site-ul, refaci calculele.

Părerea mea e că piața pentru astfel de servicii e când ajungi la nivelul în care te bați pentru clienții AWS de exemplu. Pentru site-uri de prezentare, bloguri și magazine, nu merge.

1 Like