Sfaturi pentru un incepator

Îmi pare rău, să ceri un salariu „mare” (e discutabil, evident) când ești tufă de Veneția nu mi se pare că știi să te vinzi. :smiley:

Definește „sub piață”. Mie mi se pare că pe pozițiile de entry-level fără niciun fel de experieță s-au creat niște așteptări cam mari din cauza raportării salariilor brute de către media. Dă bine să spui că salariul de pornire pentru un începător este 500 euro în „programare”, dar refuz să cred că există firme non-multinaționale care să dea banii ăștia unei persoane care e oarecum departe de a intra în producție. Și să mai și plătească taxe pentru toată suma. :slight_smile:
A, că vine patronul și-ți dă 20j de milioane în plic la finalul lunii… alea nu mi se par situații la care să ne raportăm.

350 e ok daca ai 18 ani si stai cu parintii. Daca trebuie sa platesti o intretinere de unul singur … nu prea o sa-ti iasa la socoteala.

2 Likes

Dar ce părere ai de cei care au ajuns la 23-24 de ani și au experiență zero? Lor le dai mai mult doar pentru că sunt mai mari? :))

Îmi pare rău, să ceri un salariu „mare” (e discutabil, evident) când ești tufă de Veneția nu mi se pare că știi să te vinzi.

E mai bine pentru tine personal sa ceri mai mult chiar daca nu ii meriti, decat sa ceri mai putin decat meriti cu adevarat si nu stii.

Dar ce părere ai de cei care au ajuns la 23-24 de ani și au experiență
zero? Lor le dai mai mult doar pentru că sunt mai mari? :))

Cu experienta zero abia te ia cineva ca intern si e neplatit mai peste tot in Romania.
Era vorba de pozitie de junior/entry-level unde ai ceva experienta/cunostinte.

1 Like

Pai pentru mine pasii sunt in felul urmator, daca ai > 25 de ani :slight_smile:

  1. te pui cu burta pe carte si inveti un limbaj la semi-perfectiune. Practic, daca te trezesti noaptea, sa stii cum sa implementezi o functie.

  2. te implici in proiecte reale, vezi cum functioneaza treaba, vezi cum e sa te injure un PM pe github pentru ca esti prost si nu vezi codul corect, la job o sa fie mult mai naspa cand o sa te injure patronul. Cand ai 18 ani, inghiti multe, cand ai 30, nu prea-ti convine cand o sa-si bage si o sa-si scoata PM-ul pentru ca tu crezi ca == chiar e == cu ===.

  3. dupa aia, aplici la job.

Nu te duci caine surd la vanatoare, la 30 de ani sa te angajezi incepator, nu o sa te angajeze nimeni ca vede in tine ca ai potential. Potential ai la 18 ani, dupa aia trebuie doar sa ti-l cultivi. La 30 de ani te angajezi mediu si progresezi. Altfel, daca te duci tu la interviu, si apare unul de 18 ani care nu stie nimic, lumea o sa-l angajeze pe pusti. Pentru ca macar el nu e chel si stie cum sa vorbeasca cu secretarele. Tu nu. Si esti si chel.

Dar na, stiti cum e cu parerile mele, eu sunt urat si nu-mi place Romania, ba chiar o am si mica. Sariti peste :slight_smile:

4 Likes

Foarte important: în România sunt ILEGALE internship-urile neplătite, cu excepția celor în care firma are înțelege cu facultatea, în care au o programă clară etc. Practic este relativ complicat să aduci interni neplătiți.

Altfel, da, sunt de acord, pentru o persoană cu 1+ ani de experiență ok-ish și care știe să facă una-alta 500 euro mi se pare rezonabil. Evident. poate chiar mai mult, în funcție de ce știe.

Știi cât de puțini fac așa? Of… Iar în generațiile astea mai mici am senzația că nu mai e nimeni interesat să lucreze cu adevărat. Nu știe niciunul ce înseamnă să învețe, să muncească în particular ca să fie mai bun, să fie interesat de evoluția sa. Toți cred că fac asta pentru angajator, nu și-ar da unul seama că tot ce învață este pentru el…

1 Like

Asta ar trebui pus sticky daca Devforum ar avea un frontpage :slight_smile: Mai mult de atat chiar nu am ce zice.

2 Likes

Gasesti portofoliul meu la inceputul threadului. Cum ti se pare 350 euro pentru ce as putea sa fac in momentul asta? E sub piata sau e o suma “corecta”?

Ii zici voluntariat si ai atat. Nu e asa complicat. :slight_smile:

1 Like

Varianta asta n-am explorat-o, dar mă aștept ca la voluntariat să fie ceva limitări date de durată, frecvență și altele. Repet, nu știu, dar eu dacă aș da o lege care să reglementeze asta m-aș gândi la mai multe aspecte. :smiley:

Sunt. Dar legile cu care am avut eu treaba toate au fost pline de portite/interpretari/etc.


Probabil ca da. Dar ce faci tu nu e cu nimic mai special fata de ce fac alte cateva milioane de persoane. Si ce vad la tine cred ca oricine ar fi in stare sa faca dupa 1-2 luni.

Vezi ca pe IE ai ceva probleme:


Si as renunta la poza cu tine de sus. Eventual pune una in care zambesti si mult mai mica ca si marime sau deloc.
Ai putea renunta si la harta de jos si la google fonts si sa vezi ce rapid se incarca site-ul.

Multumesc pentru feedback!

Stai, stai, stai… nu are sticky threads?

Si stai cu umeri mai ridicati, chiar daca nu stai cu ei ridicati decat in poza. Vrei sa inspiri incredere in tine, nu?

Si adauga urmatorul cod in css, ca arata tare nasol cand nu gaseste imaginile:

.feat img {
  width: 394px;
  height: 308px
  background: #fff url(../img/assets/logo-jei.png) center center no-repeat;
}

Ar mai fi o idee si sa ai background image la imaginea din featured. Dupa parerea ta, care din urmatoarele pare mai profesional? Care crezi ca ar costa mai mult pentru un client?

1: Inainte | 2: Fara background | 3: Cu background alb (acel background: #fff;) | 4: Cu background alb si background image

<img src=“/uploads/default/original/2X/d/d0b88da8681584b9f7ea25542d0d9a45aed7be3b.png” width=“190px” height=“499px” style=“max-width:190px !important; max-height: 499px !important”;> <img src=“/uploads/default/original/2X/5/5a5246b9962798eee98273fc7027dde8b3029f90.png” width=“171px” height=“500px” style=“max-width:171px !important; max-height: 500px !important”;“> <img src=”/uploads/default/original/2X/d/dbbbf262aa49992a8a8ff9900a905a9efa8d55e9.png" width=“171px” height=“500px” style=“max-width:171px !important; max-height: 500px !important”;> <img src=“/uploads/default/original/2X/b/b81dab8b004e0f034bde05fd0c44d8dff972b7ed.png” width=“171px” height=“500px” style=“max-width:171px !important; max-height: 500px !important”;>


Multumesc pentru sugestie.

Evident, ultima varianta, cu background alb si imagine mi se pare cea mai buna.

Vad ca inca nu ai adaugat acel cod.

Deasemenea, ar mai fi necesar urmatorul cod, pentru centrare care sa funtioneze nu doar pe browserul pe care tu il folosesti, pentru a centra .service-content (FRONTEND DEVELOPMENT si DESIGN GRAFIC).

.service {
  display: table;
  width: 512px;
}
.service-content {
  display: table-cell;
  vertical-align: middle;
}

SAU


.service-content {
  transform: translateX(-50%) translateY(-50%); /* Ideally */
  -webkit-transform: translateX(-50%) translateY(-50%); /* Chrome */
  -moz-transform: translateX(-50%) translateY(-50%); /* Firefox */
  -o-transform: translateX(-50%) translateY(-50%); /* Opera */
  -ms-transform: translateX(-50%) translateY(-50%); /* IE (old) */
}

De ce nu vrei tu sa ramai in meseria de inginer constructor nu pot sa imi dau seama… ma rog tu stii mai bine.

1 Like

Eu am un prieten inginer constructor, care avea inclusiv propria firmă și cu comenzi multe, inclusiv blocuri.

Cu toate că el câștiga mult, s-a reprofilat pe testare software, iar acum face ceva curs de Java să intre pe programare (mai face pe lângă, doar câteva proiecte mici în domeniu construcții).

Ca motive mi-a enumerat faptul că era o muncă foarte grea (presiune mare de timp, multe probleme din cauza oamenilor neserioși) și aveai de-a face cu oameni “nu prea finuți” (ca o ușoară subestimare). :smiley:

Eu personal admir asemenea oameni care sunt capabili să facă o întoarcere de 180 grade pe plan profesional, dupa vârsta de 30 de ani. :thumbsup:

9 Likes

Problemele cu codul site-ului ţi le-au semnalat deja alţii. Eu îţi sugerez să scoţi din secţiunea cu portofoliu proiectele copiate de pe net şi să pui numai proiecte dezvoltate de tine, dacă ai. Nu cred că te angajează cineva doar ca să plagiezi.

În CV scrie că ai început să faci cursuri din 2014. Nu ai avut timp 2 ani să înveţi JS, HTML şi CSS ca lumea? Cu ultimul curs absolvit, dacă mă duc pe site-ul celor care organizează cursul, am senzaţia că ar trebui să ştii programare PHP după ce-l termini. Tu de ce nu ştii?

Aş sugera să scoţi poza aia de pe site. Sau dacă vrei poză cu tine pe site, apelează la un fotograf profesionist.

Da, 350 de euro e ok pentru început, având în vedere că skillurile tale se rezumă la copy/paste.

3 Likes