Stie cineva cauza acestei caderi ? Am inteles ca fiind o “problema grava”.
Corupție, contracte babane cu statul etc. Dacă nici asta nu e problemă gravă…
Ce zicea Uncle Bob? Că într-o bună zi se va întâmpla ceva nasol, atât de nasol încât guvernanții vor interveni și vor legifera industria. Cu pași mărunți de îndreptăm spre ziua aia…
Sistemul cardurilor poate fi folosit si ca un vector politic, daca nu e un sistem securizat pana in dinti cineva va profita de el. Din cate am vazut eu interfata e o pagina web care ruleaza pe orice pc. E trivial sa ataci un asa sistem prin Outlook/Word/Excel/Chrome…
Daca s-ar recunoaste public ca e un atac cibernetic am reveni la hartie si pix pentru inca 10 ani.
Desigur, sunt cauze generale, insa sunt curios care este problema tehnica care a determinat caderea.
Data trecuta cand sistemul a fost blocat vreo saptamana a fost o problema la baza de date Oracle si atunci s-a constatat ca nu aveau contract de mentenanta. Practic a durat mai mult negocierea unui contract cu Oracle decat rezolvarea problemei in sine.
Din ce am găsit prin diverse știri până acum: anul trecut Novensys a intrat în faliment, aplicația a ramas la HP (partener cu Novensys în dezvoltarea soluției) și CNAS, care s-a descurcat cum a putut, și acum vor sa o predea la TotalSoft. Probabil acum se face handover și de aia pică.
Sau a crăpat Oracle.
Oricum ar fi e rost de plimbat fonduri pe niște oameni că doar vine campania electorală.
Trebuie sa existe “motive” sa mute contractul de mentenanta si dezvoltare catre alta firma…dar pe mult mai multi bani.
Vine campania…haideti la vot…chestii dinastea…