Skillset al membrilor devforum

Motivatie:

I-am facut unui client un app care face streaming la canale TV online. Broadcaster-ul pe care-l avea suporta doar 100 de conexiuni simultane, el avea nevoie de 50k.

M-am gandit ca folosesc ffmpeg si fac re-stream la fiecare canal iar load-ul il va prelua serverul. Am inceput cu ffmpeg, mi-am dat seama ca am nevoie de ffserver, apoi mi-am dat seama ca e plin de bugs … pe scurt as fi platit pe cineva sa ma asiste cand am inceput sa vad ca pierd prea mult timp facand ceva ce doar in teorie era usor.

Mi-ar placea sa existe o lista cu toti membrii inscrisi si cateva detalii despre fiecare, ce experienta are, daca e amabil sa ajute incepatori / sau doar contra cost, etc.

Ca exmplu:

Limbaje de programare:

  Node.js - avansat
  JavaScript - avansat
  Go - incepator
  php - scos din uz :smiley_cat:
  ...

Experienta:

  distributed systems - NSQ, ZeroMQ
  IP camera / TV channel streaming (moderate - VLC, ffmpeg / libav)
  ...

As putea crea un app simplu pe care am putea sa-l hostam pe devforum.ro/membri, care in functie de sugestiile voastre va fi un fel de ‘profile card’ putin mai amplu.

Pareri?

Ceva similar ca si design:


4 Likes

A venit @patkoscsaba cu o idee foarte bună la începutul forumului: mai multe link-uri de profil.

Habar n-am cum s-ar face asta, l-am provocat pe @dakull să facă un plugin pentru discourse iar rezultatul… cred că îl vezi și tu :smiley:

Mi-ar plăcea să fie ceva în cadrul forumului, nu independent, mai ales că popup ce apare la click pe un nume este destul de încăpător pentru astfel de informații. Încă sper să am câteva zile libere să încerc să fac eu asta, dar mai devreme de 10-15 septembrie nu prea se pare că voi fi liber…

1 Like

Ati auzit de Coderbits? Este o platforma unde vine fiecare si isi etaleaza skill-urile (un fel de agregator de skill-uri) si ce e si mai frumos e ca are un API super usor si misto. Deci practic un fel outsourcing. Parerea mea e ca e mai simplu de implementat asa.

Eu am lucrat cu API-ul, daca aveti nevoie de ajutor, just let me know.

A si uite un exemplu pentru user si unul pentru API.

1 Like

M-am uitat vreo ora dupa documentatie, care din pacate nu exista, doar ce au lansat v1.0, pana acum au considerat ca nu e necesar sa documenteze, sper sa o faca in curand.

M-am uitat pe sursa si nu prea-mi dau seama cum as putea sa adaug in User Profile alte field-uri, e cam imbarligat sistemul.

@dakull ceva sugestii? ai idee cum as putea sa implementez? pretty please :sunny:

1 Like

@iamntz cand m-ai provocat? :smile: plus not really sure la ce fel de link-uri va referiti ceva de genul:

vad ca deja se poate fara probleme so what’s the issue again? :sunny: Plus nu vad sensul sa replicam linkedin si sa ne umplem toti de tags ca niste girl scouts

@patkoscsaba ai un typo destul de auch in profil :wink:

E vorba de un profil mai avansat. Ce a făcut @patkoscsaba acolo e un workaround. Eu mă gândeam la ceva mai detaliat de atât (eventual o nouă secțiune în sidebar) în care poți adăuga un profil ceva mai… organizat: rețele sociale, site-uri personale, experiență etc, ceva ce urmează un pattern, astfel încât ar putea fi manipulat ulterior prin API.

e.g. :smile:

Edit: se pare că am intenționat să te provoc. Dar am uitat pe parcurs. Na, te provoc acum :smiley:

Vrei sa zici sablon nu pattern :wink: I’ll take a peek in weekend daca sunt sober.

1 Like