Salutare. Sunt într-o situație în care am nevoie de o soluție de localizare simplă pentru copiii. Am căutat prin GPS care să nu depindă de raza de acțiune, dar nu prea am găsit mare lucru. Vreau pur și simplu să îi văd locația pe o hartă pe telefon. Nu vreau să fie cât un tanc dispozitivul, ci de mărimea unui tag și să aibă baterie proprie.
Buget: câteva sute de lei, până în 400.
Voi ați avut situații din acestea? Cum le-ați rezolvat?
am incercat si eu cateva solutii acu cativa ani. in genral ceasuri. ori bagi bani calumea ori ai parte de niste mizerii.
pana la urma am gasit o aplicatie pe telefon (live360). face cam ce trebuie, e destul de precisa. varianta gratuita are restrictii dar nu-s absurde. folosesc pt 4 persoane.
Si io m-am gandit la asta. Am zis ca poate ar fi bine sa nu fie pozitionat in partea superioara a corpului pentru ca nu stii care poate fi impactul pe termen lung. Si atunci asta este o optiune: https://www.pocketsocks.com/
Cel mai bun (și scump) e un apple watch cu gsm. Am căutat și eu dar n-am găsit nimic interesant. Aș prefera când merg la parc să-l las liber să nu trebuiască să mă plimb tot parcul să-l monitorizez, eu n-am crescut așa.
Așa că aș prefera să știu unde e dar să nu stau pe capul lui, să se simtă un pic liber. Dar tot ce-am găsit au fost niște chinezării dubioase care nu promiteau nimic. Realitatea e că pentru locaie în timp real gps îți trebuie conexiune 4g onboard, altfel n-ai cum transmite continuu. Iar asta mereu va fi scump.
Poate un smartwatch cu 4g sh din ecosistemul android, dar toate-s butucănoase și mari.
Nu mă deranjează dacă este mai mare, dimensiunea unui ceas este rezonabilă pentru ce vreau eu. Problema la un smartwatch este autonomia. Nu cred că găsești la câteva sute de lei un ceas cu android și GSM care să aibă o autonomie mai mare decât un telefon (câteva zile).