SQLPage - web framework

Salutare! Ceva atipic, aplicatii web realizate cu sintaxa SQL (https://sql.datapage.app). Mie personal mi se pare un proiect interesant (e dezvoltat in Rust, foloseste tabler.io, template-uri handlebars); il testez de ceva timp si imi place - avand in vedere ca stiu SQL si nu stiu suficient JS pentru a utiliza alte frameworkuri. Sa realizez un form simplu care sa faca CRUD cu 5-6 linii de cod (si alea SQL) e ceva la care nu visam :slight_smile:

2 Likes

Toate solutiile de genul sunt bune pana cand nu ai nevoie de ceva mai bun. Apoi realizezi ca trebuie sa refaci totul de la zero, posibil chiar si baza de date.

1 Like

De acord, la fel de valabil si pentru solutiile care nu sunt ‘de genul’. De-asta Facebook a trecut de la PHP la ce foloseste acum (nu stiu ce e). Si chiar daca nu ajungi in situatia in care trebuie sa refaci de la zero, ai nevoie de ceva ce nu poti implementa in respectiva solutie. M-am lovit de asa ceva imediat cum am inceput sa testez frameworkul asta si am mai adaugat ceva JS , am folosit si un serviciu scris in Go… .se poate extinde, se poate interfata cu alte servicii/api-uri/aplicatii. Dupa cum zice si in site-ul aplicatiei

Is SQLPage for you ?

SQLPage empowers SQL-savvy individuals to create dynamic websites without complex programming.

• If you are looking to quickly build something simple yet dynamic, SQLPage is for you.
  • If you want to customize how every pixel of your website looks, SQLPage is not for you.

Facebook inca foloseste PHP.

pare o jucărie interesantă. mi-aduce aminte de niște băieți din Asia (nu dăm numele țării, dar nu e greu să-ți dai seama) despre care am auzit că foloseau un CMS gândit pentru produse, ca să stocheze în el JSON-uri raw pe care le foloseau într-o altă integrare. Basically, salvau ordere și alte chestii mai complexe, ca JSON, în câmpul de descriere al produsului. Apoi foloseau API-ul pentru asta.

Când am văzut chestia asta mergând m-am simțit că mă uit la cineva care folosește ciocanul pneumatic pentru a frăgezi carnea înainte să o bage în cuptor. Nu zice nimeni că nu merge, dar parcă sunt tool-uri mai bune pentru a face asta :))))

N-am inteles cum ai ajuns la analogia asta, dar e de apreciat ca ai fost curios sa testezi functionarea. In mod sigur eu sunt la un nivel de incepator-junior daca m-am lasat sedus de ceea ce poate sa faca cu doua select-uri scrise de mine, fara configurari, fara alte scule de compilare, impachetare, biblioteci externe, etc.

Tom. Tom is a Genius!

1 Like

Da, JDSL :D. Da’ tot nu vad legatura

Am un singur cuvant pentru tine: Excel

Ce-si imagineaza lumea: facebook e scris in PHP.

Realitatea: ceva cod PHP apeleaza alte servicii internse scrise in te miri ce, apoi randeaza niste HTML pentru browser.

La cat de “bine” merge Facebook, nu l-as folosi ca si exemplu pentru nimic :))

Sunt singurul de aici care crede ca Facebook are performanta deplorabila pe orice platforma in momentul de fata?

Nu esti singurul
Pt o companie de miliarde de dolari care teoretica angajeaza cei mai buni devi, site-ul (aplicatia web) merge execrabil si mai da erori

Asa e ca si romana este a doua limba vorbita la Microsoft :slight_smile:

1 Like

Știu că tu ai glumit, dar încă sunt oameni care cred treaba asta, chiar dacă este un mit vechi de 20 de ani:

L-am întrebat pe Eduard, privind la sala plină de români angajați la Microsoft: „Oare putem spune că româna este a doua limbă vorbită în sediul central Microsoft?”.
„Am putea spune” – mi-a răspuns zâmbind. După care a adăugat: „Deși în mod clar am exagera cu cel puțin un ordin de mărime :)”

Zăpăcit de fusul orar, de năucitoarea Americă pe care o vedeam pentru prima dată, având cu mult mai puțină minte decât acum, am strecurat în articol ceea ce eu credeam că va fi percepută ca o metaforă, în speță informația falsă „româna este a doua limbă vorbită la Microsoft”.

1 Like